Wg. oświadczenia z dnia 5.11.2019 r. ma ok. 175 tys. zł. środków pieniężnych oraz ok. 5.000 zł
linkPanie Krajewski przypomnijmy, że "
jak mieliśmy tyle lat co ma Pan, to nasze oszczędności wynosiły 400 zł. i przez lata reinwestowaliśmy połowę swoich wynagrodzeń na GPW. Teraz możemy korzystać z prywatnego kapitału emerytalnego (PKE) i emerytury bez ograniczeń, które będą udziałem pokolenia 30+."
https://www.bankier.pl/forum/temat_ppk-pis-potrzebuje-kasy-j-krajewski-rocz-1983-znawca-gpw,29635393.html Pan J. Krajewski - poseł z okręgu nr 19 Warszawa, młody, zdolny, innowacyjny i kreatywny przez 4 lata zarobił ponad 400 tys. zł. a na IKZE odłożył 5.000 zł!!!!!, a 175 tys. zł. odłożył do "skarpety".
W ciągu 4 lat można było odłożyć na IKZE ok. 20 tys. zł. a pozostało kwotę 160 tys. zł włożyć na rynek finansowy i udowodnić, że Strategia Rozwoju Rynku Kapitałowego i odbudowa zaufania do GPW to nie jak mówiła w latach 90-ch moja szefowa "k............. nieustające pasmo sukcesów".Jak tak będzie dawał Pan przykład swoim rówieśnikom, jak oszczędzać, inwestować mają i tworzyć kapitał emerytalny to sprawdzą się ww. słowa mojej byłej szefowej.
Zanim Pan podniesie rączkę i zagłosuje za poselskim projektem ustawy to radzę zapytać ekspertów i znawców GPW, jak ma Pan głosować.