Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

J.Krajewski - następny ekspert od systemu emerytalnego PPK i OFE

Wg. oświadczenia z dnia 5.11.2019 r. ma ok. 175 tys. zł. środków pieniężnych oraz ok. 5.000 zł
link

Panie Krajewski przypomnijmy, że "jak mieliśmy tyle lat co ma Pan, to nasze oszczędności wynosiły 400 zł. i przez lata reinwestowaliśmy połowę swoich wynagrodzeń na GPW. Teraz możemy korzystać z prywatnego kapitału emerytalnego (PKE) i emerytury bez ograniczeń, które będą udziałem pokolenia 30+."
https://www.bankier.pl/forum/temat_ppk-pis-potrzebuje-kasy-j-krajewski-rocz-1983-znawca-gpw,29635393.html

Pan J. Krajewski - poseł z okręgu nr 19 Warszawa, młody, zdolny, innowacyjny i kreatywny przez 4 lata zarobił ponad 400 tys. zł. a na IKZE odłożył 5.000 zł!!!!!, a 175 tys. zł. odłożył do "skarpety". W ciągu 4 lat można było odłożyć na IKZE ok. 20 tys. zł. a pozostało kwotę 160 tys. zł włożyć na rynek finansowy i udowodnić, że Strategia Rozwoju Rynku Kapitałowego i odbudowa zaufania do GPW to nie jak mówiła w latach 90-ch moja szefowa "k............. nieustające pasmo sukcesów".
Jak tak będzie dawał Pan przykład swoim rówieśnikom, jak oszczędzać, inwestować mają i tworzyć kapitał emerytalny to sprawdzą się ww. słowa mojej byłej szefowej.
Zanim Pan podniesie rączkę i zagłosuje za poselskim projektem ustawy to radzę zapytać ekspertów i znawców GPW, jak ma Pan głosować.