Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest w moim przypadku ?
Dokładnie chodzi o to że znalazłem pracę jako kierowca w anglii ( rozwożenie towaru ) lecz mój pracodawca nie zatrudnia pracowników tylko proponuję im założenie własnej działalności gospodarczej i ja miałbym być podwykonawcą . Muszę powiedzieć że nawet nigdy nie zastanawiałem się nad swoim interesem (jak można to tak nazwać )i jestem całkiem niedoświadczony w tych sprawach. Zastanawiam się jak to wygląda? wszystko opisze , miałbym dostawać powiedzmy 200funtów na tydzień dodatkowo koszt paliwa dodatkowo jakieś tam wydatki i teraz moje pytanie , ile z takiej działalności musiałbym odprowadzać podatku , ubezpieczenia i jak wygląda sprawa z rozliczeniem podatkowym ? jednym słowem trochę się boje rozliczenia za ten rok bym się chyba musiał rozliczyć w 2008 ? i jak zarabiam 200f na tydzień ( bardzo mało ) a w roku 2008 miałbym może zapłacić 1500f podatku czyli po prostu nie warto w taki interes wchodzić a jak bym miał może jakiś zwrot? to jeszcze bym się zastanawiał . Proszę o jakąś fachową rade co mam zrobić . Wielkie dzięki i pozdrawiam