Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  118,00 zł , zmiana od tamtej pory: -59,49%

Fajnie i jeszcze raz fajnie

Nie liczyłem tego dokładnie ale tak na czuja to 1 kw może być 150-200 mln zł zysku a cały rok spokojnie koło 300 mln zł powinni naprodukować gotówki. Dobrze ładna kasa na koncie,brak kredytów ja uwielbiam takie firmy bo one są (prawie) nie do zajechania do tego dochodzą ładne zyski a pamiętajmy że nawozy to nie jest branża że byle kto lub nawet milioner może to produkować bo tutaj to trzeba budować instalacje za setki milionów złotych a czasami za miliardy więc tutaj nikt nie wejdzie sobie od tak tylko ci co funkcjonują na tym rynku i są duzi. Puławy są bardzo konkurencyjne i tak trzymać zresztą jak ja mam jakąś spółkę w portfelu to znaczy że to jest mega biznes - ja nie mam w portfelu byle czego. Tak szczerze coś wam powiem mi nawet gdyby dzisiaj ktoś przyszedł i powiedział daje ci 300 zł za akcje to bym tego nie oddał bo ja wiem jaki to jest biznes i jakie korzyści długofalowe to wygeneruje a ja zresztą jestem bardzo przywiązany do firm które mam w portfelu. Teraz czasem możemy się kołysać 105-120 zł póki na grupie azoty nie dają sygnału na wejście w strefę 50-55 zł, bo wybicie 120 zł dałoby kolejny mega sygnał.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PULAWY 0,21% 47,80 2025-10-10 15:53:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.