Ale teorie, że akcje są wykupione czy wyprzedane, to na takich instrumentach - brednie.......
Znajdziesz wiele firm z niskim FF, gdzie każde zlecenie zmienia kurs - i nie wiadomo czy są wyprzedane czy wykupione i czy ktoś chce to sprzedac czy kupić...... /każdą koncepcję udowodnisz/
Tutaj masz 2 uczestników robiących kółka - co prawda ja jestem za głupi by przy takich obrotach robić kółka, i mnie to przypomina spekulacje walutowe polegajace na sprzedaży i kupnie waluty w kantorze na Okęciu /dziś pewnie euro skupują po 3.01 a sprzedają po 4.99/.... no ale - ja to ja.
Pamiętajcie też że są ludzie, którzy wchodzą czysto spekulacyjnie, i dla nich podbitka o 10% oznacza wyjazd.
90% ludzi widzi logikę swoich inwestycji, i uważa, że inni tak samo myslą /choć myślą - przesada/.
a raczej spekulacyjne działanie polega na pójściu pod prąd - W ODPOWIEDNIM momencie.
Tu się oczywiście wydaje niektórym, że raz na kilka lat coś się dzieje. No ale coż - przejęto kraj z zatoki perskiej, odłączono od USA Texas, teraz wykupiono Singapur......
Napiszę tak - bez realnych wyników - i dodam - bez wypłaty dywidendy nie widze szansy na sukces.
A to, że ktoś drogo objął akcje spółki zależnej ?
no cóż ale to podmiot własny - to jakby w Rafako zainwestował ...... skarb państwa