Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,05 zł , zmiana od tamtej pory: -63,43%
Tak, tak pisałem, ale .....przed wynikami Rottneros.
W piątek 4.02 o godz 10 pisałem tak:

Wyniki Rottneros mają ogromny wpływ na skonsolidowane wyniki Arctic. Jeżeli w III Rottneros miał 270 mln SEK zysku netto czyli 110 mln złotych (skonsolidowane 227MLN) to ile może być zysku w IV Arctic jeżeli Rottneros wykazał tylko 9 mln SEK!!!! To jest ok. 3.7 mln zł?
Dokładnie przeczytałem raport Rottneros, wszystko opisane co, jak, dlaczego. Radzę uważać ze zbytnim optymizmem.
Jak dla mnie przegrzany kotlet.
Nie ukrywam, że po raporcie Rottneros mocno zmieniłem zdanie, ale cóż raport był po prostu słaby.
PS. Jeżeli pojawią się posty, że przecież dywidenda będzie wysoka, to przypomnę tylko, że i tak będzie odcięcie. Pytanie co dalej?
Na Cognor zapowiedzieli dywidendę 1,2 zł, a kurs jest na 6,7, ale oni już zapowiedzieli, że nie powtórzą sukcesu 2022, zresztą akurat na Arcticu mówią podobnie. A co będzie, jak pokażą np hipotetycznie 60 mln zysku za IVQ, a za IQ 2023 stratę? Bierze ktoś to pod uwagę?

Akcje tego dnia były na szczytach, nowe ATH, więc gdyby ktoś mnie wtedy posłuchał to raczej jakieś słowo dziękuję.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARCTIC 1,08% 8,43 2025-12-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.