Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  22,05 zł , zmiana od tamtej pory: 20,63%

Do Boba; Re: DM BOŚ o zaproszeniu do składania ofert sprzedaży akcji ACT

Dnia 2024-03-20 o godz. 06:53 ~bob napisał(a):
> cześć @S_Holmes - do strych wiarusów kupujących poniżej 2 zł niestety nie mogę się zaliczać - kupowałem po 12,80.
> Wczoraj "natchnęło" mnie i dokupiłem  na otwarciu więcej niż posiadałem, z myślą o krótkim zagraniu, ale na zamknięciu nie poszło po 23, bo było niżej. Hmm...
> Teraz targają mną rozterki i włącza się trochę tryb "chciwości", co będzie później? Tak jak piszesz - wskaźniki się zmienią, a w dłuższym terminie cena powinna dążyć do tych opisywanych przez Ciebie i @bywalca --> 35 pln. Więc troche chyba poczekam -;)))
> Pozdrowiam wszystkich cierpliwych.

[...]

Halo Bob, nie powinieneś mieć dużo rozterek, bo perspektywy na papierze ACTION są, można rzec, wspaniałe. Pewnie średnią masz lepszą ode mnie, bowiem używam akcji ACT dynamicznie, czyli staram się co jakiś czas troszkę sprzedawać na górkach, a kupować na dołkach - byle do przodu. Dzięki temu nie mam też zbytnich problemów z podatkami z zysków giełdowych, bo się rozkładają na lata. Nie powinieneś, się zbyt przejmować, co będzie później, bo będzie dobrze. Obserwuj w jakich widełkach kursu będziemy podczas konsolidacji przed zamknięciem skupu i ogłoszeniem o stopniu redukcji - nie powinno spaść poniżej 21,40 (zamknięcia). Jeśli ufasz Spółce to po sprzedaży na zapisach pewnie będziesz chciał akcje odkupić znacznie taniej, czyli w tych właśnie widełkach, ale z tym może być różnie, bo kurs może być już powyżej 23,50 - o czym dalej. Zainteresowanie rynku Spółką jest ogromne - sam ranking forum ACTION na Bankierze skoczył ze 111 miejsca na 13. Kierunek kursu (wzrosty) zaświadczają większe obroty w poszczególnych dniach (wtorek wzrost i 5,5 mln; środa spadek 2,5 mln; czwartek wzrost 1 mln.). Wielu na forum biadoli o prawdopodobnej ogromnej redukcji, sam tym się jednak wcale nie przejmuję. W skrócie napiszę dlaczego. Duża redukcja wcale nie gwarantuje, iż kurs powróci do miejsca, gdzie jesteśmy dziś. Już tak było gdy Spółka skupowała akcje po 15,30. Prawie nic nie można było później taniej odkupić, bo zaraz kurs skoczył o 3 zł wyżej. Dlatego nie będę dużo sprzedawał akcji na wezwaniu, pewnie mniej niż połowę tego co posiadam. Co mnie do tego przekonuje? Otóż duża redukcja nie ma takiego znaczenia, bo przede wszystkim liczy się ilość akcji i gotówki. "Zniknie" milion akcji", a nam przybędzie 35 milionów gotówki, aby odkupić kolejny milion akcji. To dużo, jak na naszą Spółkę. Uważam, że większość z nas będzie chciała kupić akcje z powrotem (wierzymy przecież w solidność Zarządu od lat), no i będziemy wspólnie mieć dużo kasy na to. Tak więc staraj się być optymistą, bo fundamenty przedsiębiorstwa są bardzo solidne. Na koniec życzę ci właśnie solidnych zysków z inwestycji w Spółkę. Wielu z nas jest tu od wielu lat i nikt nie żałuje - zwłaszcza ci cierpliwi, obecni milionerzy, co kiedyś mniej niż 100 tysięcy zainwestowali w dołującą nie ze swojej winy Spółkę. Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ACTION -1,85% 26,60 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.