CZYTAJCIE I ANALIZUJCIE IFORMACJE ZE SPÓŁKI W SPOKOJU I "MERYTORYCZNIE "- BEZ EMOCJI
NIE OBAWIAJCIE JA WAM WASZYCH AKCJI NIE ZABIORĘ - MOŻECIE DALEJ JE PIELEGNOWAĆ I UŚREDNIAĆ .... I WZAJEMNIE SIĘ WSPIERAĆ
OBECNIE MAM STAN 0 SZT . - I JESTEM ---------- WOLNY-------------------------!
CD.
odpowiem i opiszę jeszcze raz :
1. o jakim wysypaniu chodzi jak piszecie ?
mi chodzi o płynność na walorze - zrozumcie to . a info m,in po to było ...
również nie chodziło o ucieczkę kogoś z grubasów- MNI ma ok 90mln akcji !!!! itd..
to porównaj wielkości średnich obrotów z ostatniego miesiąca ......
2. czy obecna cena akcji jest jak bankruta? takie oceny piszecie że to okazja - warto zweryfikować dane i parametry spółki aby uzyskać realne wskaźniki ,które odbiegają daleko od tych publikowanych.....itd
3. przedłużenie linii kredytowych jest możliwe - m.in. kwestia gwarancji np. wysokości zapłaconego ubezpieczenia a taki mechanizm istnieje w systemie finansowym , taka gwarancja (sam z tego korzystałem). Jest to kosztowne ale być może jedyne wyjście ..
4. bank zgodził się pod warunkiem narzucenia spółce MNI Premium nadzorcy sądowego -- wynika to z troski o "majątek firmy" i potrzebą pilnowania przez nadzorcę sądowego majątku firmy przed ew. wyprowadzeniem ze spółki .....itd...- to wymagana dodatkowa gwarancja banku ...
5. MIT zobowiązany będzie do dokonania odpisów - należności z przekroczonym terminem powyżej 12 m . bagatela ponad 11mln a więc wynik zostanie pomniejszony za 2014r - w związku z powyższym wynik raczej będzie ujemny za 20014 ...itd. i wskaźniki polecą w dół....
6. itd.
7.itd.
PISAĆ MAM DALEJ ??
JESTEM REALISTĄ A NIE WRÓŻBITĄ I NIE UPRAWIAM CHCIEJSTWA ....