Sezonowo to właśnie 1 kwartał jest tym najsłabszym z najmniejszym zyskiem, bądź też stratą. Tym razem może być inaczej, bo w 1q będzie rozliczany i zamykany kontrakt na Bugu, co wpłynie mocno na wynik, nie zdziwiłbym się jakby zostało osiągnięte 10 mln zysku netto. Baza za 1 i 2 kwartał jest stosunkowo łatwa do przebicia, bo w 1q 2024 4mln zysku a w 2q 8mln, więc jak dla mnie 1H zostanie przebite i to z nawiązką (obstawiałbym zysk za 1H na poziomie 20-25 mln). Pytaniem pozostają 3 i 4 kwartał, w 2024 3q okazał się bardzo mocny, zapowiada się na to, że 4q będzie jeszcze lepszy (ja obstawiam 23mln zysku za 4q), ciężko więc będzie śrubować te wyniki. Na 3 i 4 kwartał wpadną pewnie jeszcze do tego czasu nowe zamówienia, przy sukcesywnym zwiększaniu backlogu, rosnąć też będą przychody, które w 2024 były mniejsze w porównaniu do tych z '23. Myślę, że w 2025 zysk na akcję wyniesie 5.5-6zł, obstawiałbym, że dywidenda wyniosłaby 50% z racji, że w 2026 wchodzi nowa strategia obejmująca zwiększenie działalności, więc sprzyda się im lepszy przepływ gotówki. Oczywiście wszystko to co napisałem to tylko moje predykcje, analityk ze mnie żaden, ale prawo do podzielenia się swoimi postrzeganiami mam. Zapraszam wszystkich chętnych do udzielania się w wątku, ja sam wrócę do niego po wynikach za 4q 2024 sprawdzając, czy pomyliłem się już na 1 kroku:)