Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,90 zł , zmiana od tamtej pory: -84,29%

Cierpliwość popłaca

Od dzisiaj dodaje tematy tylko jako zarejestrowany i do dyskusji tylko dla zarejestrowanych.

https://www.bankier.pl/forum/temat_ciekawostki,21557005.html

Owszem ,jeszcze przed chwilą był zysk 60% większy ,no ale co z tego? Co mnie obchodzi to co się dzieje teraz skoro jestem tu 7 lat i zamierzam jeszcze jakiś czas być?
Tak was boli mój portfel i paru innych ludzi z tego forum? Bardzo mi przykro. Im więcej szczekacie tym więcej zarabiam ,tak więc róbcie tak dalej. Kurs spada ,a ja dokupuje.

A teraz fakty dzieciaczki :

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rubicon-Partners-SA-Zawarcie-Umowy-Inwestycyjnej-7949190.html
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rubicon-Partners-SA-Zakonczenie-przegladu-opcji-strategicznych-Emitenta-7949200.html

1.
Spółka zależna od Novavis S.A. realizuje z sukcesem tego typu projekty, prowadząc obecnie ponad 20 projektów farm fotowoltaicznych dla różnych klientów.
2. 
Novavis S.A. poprzez spółkę zależną SPV Energia Sp. z o.o. dysponuje gruntami pozwalającymi na wybudowanie farm fotowoltaicznych o łącznej mocy 43 MW. Umowy dzierżawy kolejnych gruntów pozwalających na budowę kolejnych 126 MW będą zwarte w III i IV kwartale 2020 roku.
3.
W 2021 roku Spółka planuje pozyskanie następnych gruntów do tzw. banku ziemi, które pozwolą na budowę kolejnych 60-100 MW farm fotowoltaicznych.
4.
Posiadanie własnego banku ziemi pozwoli dewelopować 50-60 MW projektów fotowoltaicznych rocznie. Część farm (20-30 MW) po uzyskaniu prawomocnego pozwolenia na budowę może zostać sprzedana na rzecz podmiotów zajmujących się budową i eksploatacją projektów fotowoltaicznych. Pozostała część będzie samodzielnie budowana przez Spółkę z wykorzystaniem synergii Grupy i może podlegać sprzedaży po oddaniu projektów do użytkowania lub będzie samodzielnie eksploatowana przez Spółkę.
5.
Spółka Voolt Sp. z o.o. z Grupy Kapitałowej Novavis zajmuje się kompleksową obsługą projektów PV dla prosumentów w sektorze B2B (przedsiębiorstwa, spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe, obiekty użyteczności publicznej) oraz B2C. W 2020 roku został rozbudowany dział sprzedaży, który już w drugiej połowie 2020 roku zwiększy pozyskanie klientów. Obecnie rynek prosumenta w Polsce gwałtownie rośnie. Planem Spółki jest zwiększenie skali i osiągnięcie obrotu na poziomie około 40 mln zł w 2022 roku.
6.
Nadrzędnym celem powołanego konsorcjum jest realizacja projektu związanego z wielkoskalowym magazynowaniem energii, w tym opracowanie i budowa pilotażowego hybrydowego magazynu energii o przewidywanej mocy 10 MW i pojemności 38 MWh, z zastosowaniem autorskiego systemu automatyki. Wartość projektu szacowana jest na około 80 mln zł, a jego realizacja powinna się rozpocząć w 2021 roku.
7.
Podsumowując, Emitent w oparciu o kompetencje i doświadczenia Grupy Kapitałowej Novavis zamierza zbudować znaczący podmiot działający na rynku odnawialnych źródeł energii. Celem Spółki będzie osiągnięcie skonsolidowanych przychodów na poziomie 150 – 200 mln zł rocznie przy istotnej marży operacyjnej. 
8.
Przedmiotem Umowy jest stworzenie platformy finansowej dla rozwoju Novavis w obszarze instalacji fotowoltaicznych poprzez uzyskanie przez Rubicon większościowego pakietu akcji Novavis z jednoczesnym uzyskaniem przez Marshall większościowego pakietu akcji Rubicon, a następnie połączenie Rubicon i Novavis poprzez przeniesienie całego majątku Novavis na Rubicon i wydanie akcjonariuszom Novavis akcji nowej emisji Rubicon (emisja połączeniowa) dalej jako „Transakcja”.

Rozumiecie dlaczego to ja zarabiam kasę ,a wy ją tracicie? Bo mnie interesują perspektywy ,a nie to co jest tu i teraz. Kurs dla mnie może zlecieć na 1 zł i nawet mnie to nie ruszy. Wy natomiast robicie pod siebie przy każdym ruchu. Sami pozbawiacie się pieniędzy. No ,ale nie zarobiłbym kasy gdyby nie wy. Tak więc liczę na was w najbliższych tygodniach. Kurs docelowy 1 zł. Pozdrawiam.
  • Cierpliwość popłaca Autor: _matiz_

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VOOLT -2,81% 1,56 2026-06-19 16:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.