Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,54 zł , zmiana od tamtej pory: 9,31%

Ciekawie może być i w naszej sytuacji - sąd dywidenda

Należy podziękować i docenić to że spór dywidendowy jest kontynuowany w końcu trafimy na skład sędziowski który dostrzeże patologie .....sprzeciwy na WZA i składał je chyba prawnik Marcin Śledzikowski reprezentujący kiedyś a może i nadal jeśli istnieje Grupę Warszawską a może wspiera teraz kogoś innego nazwiska tych osób w imieniu których składał sprzeciw były wymieniane podczas transmisji i nie był to Pan Jan ...nie wiem czy to było zaplanowane z GG ...kto finansuje itp ...pytanie czy GG z nim współpracuje czy ewentualny pozew powstał w współpracy obu Grup czy jednak Pan Jan którego nie było na WZA nie chciał złożyć pozwu ...mogę się mylić ale to wina braku komunikacji GG z innymi niezrzeszonymi akcjonariuszami więc nie wiem jak to interpretować ...

Marcin Śledzikowski jest dobrym prawnikiem na pewno nie gorszym niż ci z którymi współpracowała GG ....W innym wątku pisałem o Panu Piotr Szczęsny i nie zapominając o innych wspierających go akcjonariuszach odnosząc się do sporu z Hajdorowiczem
tam Marcin Śledzikowski wspierał ich i wygrał taki pozew tzw dywidendowy ....ale temat jest trudny bo póżniej należy podejmować inne działania prawne aby dywidenda była ...Tutaj mamy szczęście w nieszczęściu że spór jest z Państwem w uproszczeniu i namawiając Was na pozew dywidendowy bardziej chodziło o medialny szum niż o kilka groszy dywidendy ...choć w mojej ugodzie z ORLENEM jest warunek aby 20 % zysku skonsolidowanego było zawsze w raporcie jednostkowym i wypłacane w formie dywidendy w formie bezgotówkowej mogą dać akcji ENERGA ...bezgotówkowa dywidenda może być dla wszystkich ale Orlen jak chce niech się zrzeka ...dywidenda gotówkowa byłaby małym wydatkiem gdyby dałoby się wypracować prawnie plus uzasadnienie aby Orlen zrzekł się gotówki z dywidendy ...dla Orlenu to bez różnicy bo praktycznie jest właścicielem spółki ENERGA więc nie musi przekładać kasy dywidendą z jednej kieszeni do drugiej

więcej do poczytania

http://www.forumakcjonariuszykci.pl/sad-uchyla-piec-uchwal-jednym-wyrokiem-marek-ruman-wygrywa-z-hajdarowiczem/

http://www.forumakcjonariuszykci.pl/potrojny-proces-marka-rumana-przeciwko-hajdarowiczowi/

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 0,82% 14,80 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.