Wygląda na to, że MaxiPizza - dorobi się browaru rzemieslniczego. Ciekawe jak w przyszłości ten projekt wpłynie na wyniki finansowe.
Tytuł projektu :Produkcja innowacyjnych produktów w firmie Maxipizza S.A. zwykorzystaniem piołunu oraz drożdży piwowarskich.Głównym założeniem projektu jest pozyskanie dofinansowania na wyposażenie restauracji, która zostanie uruchomiona przez Spółkę w nabywanej nieruchomości przy ulicy Zagnańskiej w Kielcach ( o której Emitent informował raportem bieżącym nr 3/2018 z 11.05.2018 r. )w tym zakup mikrobrowaru –aparatury składającej się ze śrutowni, modułu browarniczego, fermentowni i leżakowni, która jest niezbędna do rozpoczęcia produkcji. Koszt zakupu ok. 871 tys. zł plus powiązane z projektem wyposażenie pizzerii. Nakłady niekwalifikowalne poniesione zostaną ze środków własnych. Produktem, który powstanie w wyniku realizacji projektu, będzie
innowacyjne regionalne piwo z zastosowaniem piołunu. Wartość projektu ogółem :
1 374 051,45 Wydatki kwalifikowalne projektu wynoszą 1 117 115,00 netto.Wartość wnioskowanego dofinansowania: 726 124,00 netto.Udział własny w wysokości 647 926,70 pokryty zostanie ze środków Emitenta.