Spółka przed dzisiejszą sesją warta 100 mln. Na chwilę obecną motają się z ACS'a już kupę czasu i końca nie widać, ostatnia aktualizacja 2 tygodnie temu i dalej jest problem z blokującym się pokładem przez który nie można ukończyć misji. Miałem nie pisać o problemach nigdzie poza discordem ale zachowam podobny poziom profesjonalizmu. W grze brakuje napisów i zamiast mieć kawałek tekstu to mamy napisane coś w stylu "END_1421_gkdsa@sf!_", podgląd na atak to pokaz slajdów jakiś, często zdarza się że nam jakieś rozkazy nie działają i nie możemy wysłać samolotów na misje bo klikamy a nic się nie dzieje. Kolejnych aktualizacji brak, gra oczywiście wygląda lepiej i widać jakiś progres ale patrząc na tempo prac i to że nie potrafią usunąć błędów które występują od kilku miesięcy to świadczy o bardzo młodym zespole który najwyraźniej musi się jeszcze wiele nauczyć. Stargate tak przez nas wyczekiwany okazał się pokazem bez dźwięku w dodatku z bardzo słabą grafiką, animacjami, powolnym i nudnym gameplayem dodatkowo nie trzymający się klimatu. Wystarczy spojrzeć na komentarze na yt to zrozumiecie o co mi chodzi. Oczywiście jest kilka innych tytułów które mogą być ciekawe ( głównie od G-devs ) ale ja czuje się trochę rozczarowany mimo wszystko i wydaje mi się że przeceniłem możliwości tej spółki. Ze strony biznesowej jak najbardziej na plus i to ogromny natomiast tutaj jeszcze potrzeba kilka lat żeby ludzie pracujący w CFG nauczyli się swojego rzemiosła bo póki co to jest jak jest. Ja z obawy przed słabym odbiorem gierki przez ostatnie dni po trochu sprzedawałem, dzisiaj wywaliłem już prawie wszystko. Trzymajcie się cieplutko wszyscy, życzę oczywiście dalszych wzrostów i wytrwałości bo w bardzo długim terminie moim zdaniem i tak tutaj będziesz bardzo dobrze ale ten termin dla mnie jest za długo a ja nie lubię aż tyle czekać. Buziole :*