Forum Giełda +Dodaj wątek

Witam,

Jestem nowy na wątku dotyczącym Astro, ale fascynuje mnie taka kwestia:

Jeśli zawodnicy tacy jak tratata odsprzedali już papiery i są z tego rzekomo zadowoleni to dlaczego dalej siedzą na tym wątku i jątrzą...? Zwyczajnie nie rozumiem. Sprzedałeś i uważasz, że dobrze zrobiłeś to dlaczego tak Cię to męczy.

Moje zdanie jest takie, że każda cena poniżej 12 zł jest okazyjna, 12-16 jest dobra, powyżej 16 trudno stwierdzić na tym etapie. Moje zdanie to moje zdanie, ale jakby pojechać Buffettem (wiem, wiem jest tu pewnie kilku lepszych np. tratata):

Naczelna - inwestuj w Spółkę, nie w akcje - tu pewnie z wami różnie - ja tam muszę wierzyć w spółkę, bo spekula to jest zabawa na refleks a nie na wiedzę.

1) Odkrywaj wartościowe akcje na długo, zanim dostrzeże je rynek - dużą szansa, że tak własnie zrobiliśmy.
2) Inwestuj w biznes, który ma historię i ma perspektywy - Astro+K&R są na rynku od x lat i zawsze robiły coś znanego - łącznie z tym, że pracowali zdaje się na I Big Brotherem, VaBankiem itd. Perspektywy - kto jeszcze ma pełny kanał 3D w ofercie? Kto zdąży mieć taki kanał w przyszłym roku kiedy technologia pewnie zacznie tanieć? TVN, Polsat muszą zaamortyzować sprzęt HD i starszy...Astro nie musi - krok do przodu.
3) Ufaj zarządowi i miej przekonanie do prowadzących biznes - no cóż Panowie - wódkę temu, kto mi znajdzie jakiś biznes na którym Krajewski nie zarobił porządnie. Ostatni przykład Superstacja - ktoś pisał, że 100 mln - nie znam szczegółów ale nawet załóżmy, że bylo mniej to gdzie na drabinie innowacji Superstacja a gdzie kanał sportowy 3D? Pomijam pozostałe pomysły biznesowe - outsourcing produkcji 3D, wynajem studiów, inne programy.
4) Nie inwestuj w biznes, którego nie rozumiesz - i to mnie najbardziej fascynuje - biznes jest częściowo tradycyjny, częściowo innowacyjny ale trudno powiedzieć że go nie rozumiemy - no ok nie do końca jeszcze wiadomo o co chodzi z platformą. Nie mniej śmietanką i tak będzie TV.
5) Twarde dane finansowe - 4 wynik kwartalny na NC, prawie pewna jego poprawa do końca roku, brak poważnego zadłużenia, spraw sądowych, gotówka w kasie, fundusze unijne w drodze.
6) Pozostałe dane - koncesje (prędzej czy później) - wystarczy przeczytać jak to wygląda pod linkiem, który ktoś na forum podesłał. Tutaj mamy do tego od razu 10 wniosków. Platforma OOGNET ponoć w wersji beta. Nowe programy familiadopodobne byc może już od przyszłego roku. Nowoczesny sprzęt do outsourcowania, studio TV Krajewskiego na promocyjnych warunkach.

Ok. Nie można kontentu jeszcze porównać do TVN bo nie widzieliśmy programów, ale z drugiej strony o ile ostrożniej finansuje projekt Astro niż TVN - niebo a ziemia.
Poza tym nikt nie mówi o cenie 200 złotych dzisiaj. Tylko powiedzmy o 20 zł - jak dla mnie tylko pytanie kiedy. 100 złotych pytanie kiedy. 200 zł pytanie kiedy i czy.

Sorry za przynudzanie, ale trochę nie rozumiem schematów. Astro korekta mniejsza czy większa i dyskusje jakby się świat walił - jak giełda giełdą liczy się trend. Ten jest korzystny mz. Uff.

I jeszcze jedno - tak mam akcje, tak kupione jakiś czas temu, tak będę jeszcze dlugo trzymał chyba, że bardzo się pomyliłem. W miarę możliwości dokupię.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTRO 3,87% 0,09 2025-11-12 11:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.