Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,42 zł , zmiana od tamtej pory: -90,13%

A może być też pozytywnie :)

Prawda jest taka, że mimo szybkiego spadku na tyły Steamu, wersja PC-towa pewnie poszła juz w 60-70k kopiach. Ze 20k mogło też pójść na konsole. Nigdy nie chciało mi się wierzyć w te informacje, że wydawca nie podaje danych, czy że muszą spłynąć dane ze sprzedaży konsol.
Nie ma co się oszukiwać - premiera nie należała do udanych a kurs napompowany był lecąc na hype udanej premiery FP 11Bit kilka miesięcy wcześniej. Nie ma się też co oszukiwać, że to "Trigon uwalił kurs" (fundusz wyszedł na pewno zarobiony, a środki wpakował w inną spółkę, normalne i proste). Obecny kurs przy cenie z IPO (wczoraj czytałem, że było to zdaje się 12 złotych), jest bardzo zaniżony.
Jeśli dobiją do 100k sprzedanych kopii przy wymaganych do zwrotu kosztów 130k, to jak dla mnie zmiana prezesa ma być zagraniem PR-owym na szybkie podbicie kursu. Może ustalono, że gość zostanie takim "kozłem ofiarnym" złego PR (że brak informacji, że zła komunikacja), i że kolejny prezes od razu wyłoży na stół dobre info (100k sprzedanych kopii - jak w mordę strzelił w przeciągu 30 dni do wyboru nowego prezesa dobiją do tego pułapu). Po niedługim czasie kolejna promocja na Steam, i w listopadzie będzie info o zwrocie kosztów i może już pewnym zarobku - kolejne wzrosty. W grudniu prezentacja nowego projektu - i up. Do końca roku kurs może w ten sposób wrócić do poziomu 40 zł za akcję - i tym razem będzie to bardziej uzasadnione, niż przed premierą.
Pewnie, że dużo w tym gdybania, ale w sumie interpretacja dobra jak każda inna. Moje szacunki odnośnie dotychczasowej sprzedaży uważam za jak najbardziej realne - minęło już sporo czasu, a gra była jednak wydana na 3 platformy.
  • A może być też pozytywnie :) Autor: ~Wojtas84

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG -5,54% 1,62 2026-05-15 14:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.