Może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone miejsce, gdzie będzie można kupić złoto inwestycyjne. Zależy mi na sztabkach bądź monetach, ale tak żeby była gwarancja, że faktycznie wszystko jest wiarygodne, że to co kupuje to faktycznie złoto. Więc najlepiej jakaś firma, która typowo w takich działaniach się specjalizuje.
Pyta człowiek gdzie kupić złoto to podajemy mu adresy. A ty artur chcesz zaistnieć? Po co się wcinasz? Ja kupuję w Metal Market, Wiejska 11 .Towar pewny aceny duuuużo lepsze niż np. w Mennicy.
Szukam osób inwestujących w złoto fizyczne (sztabki,monety) i inne alternatywne formy inwestycji. Proszę o wypełnienie ankiety, której wyniki badań posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Ja kupowałem do tej pory tylko srebrne monety za pośrednictwem mennica24.pl. Zawsze wszystko ładnie pakowane, certyfikat, bezpieczna przesyłka więc sklep mogę pod tym kątem polecić. Co do złota mają duży wybór, choć sam jeszcze nie szedłem w tym kierunku jeśli chodzi o zakupy.
W przypadku złota inwestycyjnego tylko Tavex. Najszersza oferta i najlepsze ceny, sprawdzić można samemu. Ogólnie solidna firma, duży międzynarodowy dealer. I błyskawiczna wysyłka kurierem, a nie kilka tygodni oczekiwania, to też na plus.
Szukam osób inwestujących w złoto fizyczne (sztabki,monety) i inne alternatywne formy inwestycji. Proszę o wypełnienie ankiety, której wyniki badań posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
zwracam się z uprzejma prośbą o wypełnienie kwestionariusza ankiety dotyczącej inwestowania w Złoto i inne alternatywne formy przez inwestorów indywidualnych w Polsce. Zgromadzone informacje zostaną wykorzystane do opracowania rozdziału badawczego pracy magisterskiej. Poniżej zamieszczam link.
https://forms.gle/2bJbD7qHtpz1xTzE7
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
Dnia 2020-05-18 o godz. 12:35 adam987 napisał(a): > Może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone miejsce, gdzie będzie można kupić złoto inwestycyjne. Zależy mi na sztabkach bądź monetach, ale tak żeby była gwarancja, że faktycznie wszystko jest wiarygodne, że to co kupuje to faktycznie złoto. Więc najlepiej jakaś firma, która typowo w takich działaniach się specjalizuje.
Firma sprawdzona, sklep internetowy - ruszyły dostawy po wstrzymaniu ze względu na COVID-19. Link: https://www.gig-os.com/en/registration/346378344 Można wejść i zapoznać się z ofertą. Nie zdarzyło się by złoto nie dotarło
Z czystym sumieniem mogę polecić ci Mennice Skarbową. Jakość oferowanych produktów jest na najwyższym poziomie i przede wszystkim dostawa jest praktycznie od ręki
Nie.
E przypadku krugerow patrzysz na kopytko i futerko. Trochę gorzej jest z Amerykancami. Tam podobno krążą złote podróbki ( z zawartością złota)...ile w tym prawdy nie wiadomo, natomiast duży split między kupnem i sprzedażą daje do myślenia.
Ło matko, gdzie indziej gdy ktoś zamówi nie będzie miał tyle szczęścia co ty i ściągnie na siebie klątwę miednicy skarpetkowej.
A tak na serio- przestań śmiecic ciągle tym samym tekstem.
Dla mnie mennica skarbowa jest chyba jednym z pewniejszych miejsc. Nigdy się nie zawiodłam, wszystko zawsze sprawnie i w dobrych cenach :) Może nie najtańszych na rynku, ale wolę zarobić nieco mniej, ale być spokojną o złoto.
Raczej mennica skarbowa jak chcesz mieć je od ręki, bo czas realizacji to 24h ale też mają punkty w większości miast. Taniej to na pewno trzeba poczekać bo większość ma okres dostawy z 45 dni
Według mnie najkorzystniejszą ofertę posiada Mennica Skarbowa. Tutaj można kupić różnorodne sztabki w konkurencyjnych cenach także jak najbardziej warto tutaj zajrzeć
Kup w Powiernik S.A. Oficjalny partner niemieckiej mennicy i producenta LBMA. Złoto kupują na zlecenie klienta bezpośrednio u producenta, więc masz 100% pewność pochodzenia złota. Jeżeli chodzi o sztabki to ceny mają najlepsze. Monety niby też mają w ofercie ale już nie są tak tanie. Znaczy dalej są atrakcyjne cenowo ale da się znaleźć taniej jak się dobrze poszuka.
Inwestuję w złoto systematycznie, według mnie bardzo dobry kierunek zabezpieczenia przyszłości. Co do wyboru miejsca zakupu to ze względow na bezpieczenstwo i krotki zcas realizacji stawiam na mennice skarbowa.
Sztabki i monety bez problemu możesz kupić w Mennicy Skarbowej. Podoba mi się to miejsce, ponieważ bardzo szybko można otrzymać dostawę i nie czeka się po kilka tygodni.
A mennica skarbowa? Moim zdaniem to chyba jedno z bardziej takich pewnych miejsc, jeśli chodzi o kupno złota i srebra w internecie. Sama korzystałam i jestem zadowolona z cen i obsługi :)
To kupuj gdziekolwiek indziej, a sprzedawaj w mennicy skarbowej. najelepiej na tym wyjdziesz. ascoin, goldon, tavex - każdy z lepsza oferta niz skarbowa