• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~zz [46.204.104.*]
    nie mam wprawy, wiec bie wiem gdzie wyladuje wpis ? 1szy raz tu jestem choc CZYTELNIK mi o nim pisal, ale macie tu ekipe, gratuluje i pozdrawiam a teraz poczytam ;- ))
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.29.253.*]
    Panowie, na tygodniowym i dziennym FW20 znajduje się już poniżej dolnej lini mega trójkąta(mamy wybicie dołem) - nie ma co gdybać i utrudniać sobie życia szukając dziury w całym na wykrsach.Byki dały ciała bo dopuściły do takiej sytuacji a to znaczy,że nieźwieź ma przewagę i teraz 1700 jest bardziej realne niż 2700.

Pozdrawiam.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [77.254.193.*]
    wiarus nigdzie sie nie wybili ale nie o to chodzi pociag sobie od 23 09 11 po cieniach dzis dokladnie dotkneli dolu pociag do 19 12 11 20 12 11 to sa dwa punkty i do dnia dzisiejszego skala logarytmiczna wybice musi byc na poteznym wolumenie przy pozycjach 115 tys najlepiej wiekszy wolumen niz pozycje mowa oczywiscie o wig 20 powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.79.122.*]
    do kol.Tworaz
    Zapomniałem dodać.
    struktura harmoniczna na dziennym pro spadkowa x 1354 dała 1,272 fibo czyli ideał i po trójce od szczytu.
    Do kol.Wiarus to może mieć sens co piszesz.Wielki sens.
    Pozdrawiam.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~tworaz555 [83.28.149.*]
    Witam!
    Nawiazujac do wypowiedzi kol. Wiarusa i Janosika, przypomnę:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-przeinwestowanie-na-rynku-energi-argumenty,11211836.html

zgadzam się z przedmówcami co do FW20.
    Na dziennym widać już potencjalną formację Bullish Butterfly D= (1752 - 1771,79).

Pozdrawiam!
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [78.88.28.*]
    kreca sie wokol lini dolnej wielkiego trojkata juz ktorys tydzien
    zejda na chwile , tacy co narysowali kreske wezma S a potem bedzie szybka szpileczka w gore i tym drobnym zabiora depo a nastepnie pojada w dol ale drobnych juz z nimi nie bedzie
    w takim powolnym osuwaniu S sie nie bierze

gra na kontrakcie , tu sie zarobi tylko grajac kontariansko na niewiarygodnie wyprzedanym/wykupionym rynku a to co mamy to konsola ktora oznacza smierc gracza

rzadko kiedy rysuje kreski bo tam gdzie rynek jest wyprzedany /wykupiony kreski nie bardzo sie da narysowac (jak narysowac kreske wskazujaca potenclajny szczyt /dolek, nie da sie jej narysowac)
    dlatego kresek nie maluje, patrze co robia na slupkach tygodniowych , dziennych miesiecznych

zadnych oscylatorow nie uzywam bo sa robione z wykresu, wiec jak mam wykres bazowy to po co mi co innego
    fibo czasem sie sprawdzi 0,5, 0,68, 0,3 ale to zadko gram , rynek wyprzedany/wykupiony to fibo musi byc najmniej 0,62 a czesto jest kolo 0,75

jak bedziecie grac w konsoli to za wasze pieniadze bankier bedzie se panienki zamawial a zona torebki od projektantow mody kupowac ze nie wspomne o apartamentach w drapaczach chmur

co tam wig
    ja widze ze dno dla wig budowlanka pynkło

szykujcie kase na te spolki a nie kontrakty wam w glowie
    gospodarka zwalnia, w budowlance krew sie leje,
    wykonawcy przestaja budowac autostrady, dss bankrut
    mostal export prezes na bruk
    pbg prezes do wymiany,

przyszly tydzien prawde powie
    mowilem wam ze w usa nic sie nie zmieni na miesiacu
    dlugosc slupka za kwiecien sie nie zmieni

dj ma szanse wyjsc w maju wyzej
    sp500 i nasdaq nie musza
    jasnowidzem nie jestem ale jak zamkna miesiac w poblizu dna slupka to pozamiatane a jak w polowie badz wyzej to w maju bija szczyty

pamietajmy ze jest jeszcze sezonowosc,
    po zimie rusza budowlanka na wiosne i podciaga dane z gospodarki
    dlatego czesto jest ze w marcu jest dolek a a w maju gorka i potem korekta wzrostow

wszytko jest mozliwe
    ale przyszly tydzien prawde powie bo jest ostatnim w kwietniu

polecam wam przejechac sie po okolicy i popatrzec czy buduja nowe domy , i ile tego buduja
    pogoda jest jest odpowiednia zeby budowac
    u mnie w okolicy buduja tylko ci co maja oszczednosci, za kredyty raczej nie

miedz odbila sie od skosnej kreski rysowanej po dolkach (parzec wykres miesieczny), tera moga kombinowac pojsc wyzej i wslizgnac sie w te konsole co trwala 3 miesiace
    w kazdym razie naturalne bylo odbicie od kreski , moga albo wyzej w konsola albo ciach w dol i po kresce

na wielu rynkach jest odbicie od kreski skosnej wspierajacej rynek
    brazylia
    chiny
    honkong
    wegry
    japonia
    anglia

ropa
    miedz
    zloto
    aliminium

na fali takiego odbicia od kreski moga poleciec wyzej zanim ewentualnie ciachna kreske w dol

najpozniej do konca czerwca moga pograc
    potem bez dodruku lecimy w dol łacznie z usa

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.40.254.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~JANOSIK [89.79.122.*]
    Do Tworaz.
    Próbowałem na fsp500 i Dax poszukać zależności fibo między poszczególnymi falami i całymi sekwencjami.
    Odnoszę wrażenie że rynek przygotowany jest do ruchu w obie strony.Przeciwstawne formacje harmoniczne,nie dokończone proporcje falowe.Być może jest to związane z
    posiedzeniem FED.Do obrania kierunku wystarczy nadzieja lub jej brak.Będę grał jak ostatnio w obie strony [ fsp500] pod mniejsze struktury[ głównie zgz] i mniejsze formacje harmoniczne ,są dość czytelne jak na razie.Prognozę głównego ruch zostawiam mądrzejszym .Jedno jest pewne rynek z podobną łatwością potrafi złamać słupki Hukersa zamknięte powyżej połowy na miesięcznym jak i moje super fibo .I drugie jest pewne ,lepsze dwie a jeszcze lepiej trzy metody dające podobny wynik .
    Jako ciekawostka ;twórcę teorii fal w czasie wielkiego kryzysu zapytał dziennikarz.Co by się stało gdyby rząd interweniował.?
    Zburzony porządek fal - okres chaosu na wykresach
    Duża nieprzewidywalność i zmienność
    I ostatecznie rynek doszedłby do podobnych poziomów.
    Tego się trzymam w długim terminie.
    Pozdrawiam

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [78.88.28.*]
    jezeli tak powiedzial to trafil w 10
    nie wiem tylko czy rynek wroci na poziomy na ktore by spadl gdyby nie bylo interwencji
    wedlug mnie nie i tu ten pan sie pomylil
    jestem zdania ze bank jest w stanie zrobic inflacje a to znaczy ze ceny nie spadaja tak nisko jakby spaldy gdyby nie interweniowali
    w 30 roku rynek spadl w usa o 90% bo interwencjinie bylo, fed zamknal okienko

a akad masz te info o tej wypowiedzi ?

rzady i banki manipuluja i zmnieniaja wykresy
    w 2010 po maju mieli sie nie podniesc, a sie podniesli dzieki qe2 tak samo po zalamaniu w sierpniu 2011

co tu duzo mowic , teoria fal eliota jest podatna na rozne interpretacje w stylu mam S to ma byc fala w dol,
    sama w sobie jest sztywna i ta sztywnosc gubi graczy

nie ma i nigdy nie bedzi emechanicznej metody gry pozwalajacej na zarabianie permamentne poniewaz rynek to zachowania ludzkie, ruchy spoleczne, natura ludzka ktorej nie przewidzisz

pewne jest tylko jedno, po kazdej burzy w koncu wyjdzie słonce
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.29.252.*]
    Podwójny szczyt na fw20 z zasięgiem na 2204pk właśnie się wypełnił :))

Pozdrawiam.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~mm [82.177.83.*]
    a co po podwójnym szczycie?
    dalej w dól czy w góre?
    Wypadało by przetestować 2180pk. - zobaczymy.
    dzięki
    Kolego mm nasza szulernia jest arcy nie przewidywalna i nie radził bym Ci za bardzo przybierać sobie do głowy naszych wpisów i grać na ich pdstawie - tutaj nikt nie jest jasnowidzem - to są tylko przypuszczenia.Mogą zjechać na 2180 jeszcze dziś ale równie dobrze mogą zrobić odbicie a test za kilka sesji.Może też nie być testu 2180 co jest mało prawdopodobne a może przejdą przez 2180 jak nóż przez masło i zatrzymają się na 2100?

Poz.
    wiem, zdaję sobie z tego sprawę i jestem bardzo ostrożny, ale dzięki Ci dobry człowieku za przestrogę, pozdrawiam
    No i mamy 218X no to teraz sie prasi 216X i może jakieś wieksze odbicie pod 2200 ? :)) - zobaczymy.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~tusk [82.115.87.*]
    koledzy .tow.pomocy.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~tworaz555 [83.28.82.*]

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-przeinwestowanie-na-rynku-energi-argumenty,11211836.html

Po dokładniejszej przymiarce, nie można wykluczyć Bullish Bat PRZ = (2142,04 - 2119,64).

Pzdr.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~git [77.254.193.*]
    banda huja do gory zrobila a wdol pedza jak debile nabrali pozycji i chca jak najnizej zamknac zlodzieje kontraktowi to gielda szulerow i tyle w temacie
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [77.254.193.*]
    a teraz powaznie robi sie ciekawie dolar nie potwierdza wzrostow dolki na gieldzie gielda jest na pozimie takim jak dolar byl okolo 3,50 3,54 jest nizej o 30 groszy to sporo cos tu klamie ale jedno jest pewne krotki wybil w dol dludzy slabi narazie powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.251.*]
    Tzw wsparcie wytrzymalo 3 godziny, jak zwykle gdy cos jest zbyt oczywiste to grubas skonczy nizej lub wyzej... Mimo ze na w20 Wielki Trojkat zostal naruszony to na moje oko brakuje tam E i nie mozemy go jeszcze wybic dolem. Do poprawnego wykonczenia przydalaby sie szpila do 2300+. sp500 powtarza byc moze okres aug-oct (http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$SPX&p=D&st=2011-08-01&en=2011-11-01&id=p51335163791&cmd=print), gdyby faktycznie skonczylo sie na ED, to szpila na szulerni warzywnej sie pojawi. Co do wsparcia u nas to zdaje sie na kol. tworaz bo moja kreska jest ponizej 2090 co oznacza wybicie z trojkata, a to byloby smutne. pozdro.
    Dnia 2012-04-23 o godz. 16:34 ~tworaz555 napisał(a):
    >
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-przeinwestowanie-na-ry
    > nku-energi-argumenty,11211836.html

Po dokładniejszej
    > przymiarce, nie można wykluczyć Bullish Bat PRZ = (2142,04
    > - 2119,64).

Pzdr.
    Program identyfikuje mi tą formację do 0,886xa. z ostatecznym zasięgiem do 2155.
    W temacie formacji jest gorzej dla byka niż żle w średnim terminie.
    Na dziennym motyl X -2014 bullish, na tygodniowym nietoperz bullish.X - 1237
    Nie można wykluczyć wypełnienie każdej z tych formacji .Dwóch pierwszych częściowa realizacja ,tygodniowej solidna.Ten scenariusz najbardziej mi odpowiada falowo.
    A jak będzie? - rynek podpowie może jakąś negacją formacji lub struktury rozwijającej się na południe.Na fsp500 ruch na północ [ decydujący w.g mnie] co dalej ? Nie gram go bo końcówki nie byłem pewien.Może być jeszcze zejście.[ 5 w zgz ].
    Pozdrawiam.

Hukers,zapomniałem Ci odpisać.
    Gazeta giełdowa [ już nie istnieje od kilku lat ]
    Artykuł Z. Komara autoryzowany przez analityka ze stajni Prechtera.
    Otwórz nowy wątek.
    http://w19.wrzuta.pl/obraz/4fCHwCONuKw/fw20_dzienny .
    To wykres przed faktem zaistnienia.
    Komentarz wg. mnie już nie aktualny.Zmienił się obraz rynku.Co poszło nie tak ?
    - domniemane E trójkąta nie wyznaczyła struktura ,której się spodziewałem.
    - brak podkreślenia D w tym rozpisie [ odpowiednik falki 4 w impulsie ]
    2164 może być tylko przystankiem.Jednak zgrupowanie fibo ,być może krótko ale zadziałało.Naśmiewać się nie ma sensu bo często tak się dzieje.Nie spodziewam się trwałej zmiany kierunku.Musi rynek pokonać to co połamał wcześniej żebym siebie przekonał.
    Dzisiaj spróbuję zagrać s [ fsp500 ]pod D formacji harmonicznej na h1 pro spadkowej.Jeśli rynek uszanuje target .Jak pisałem nie grałem L .Były dwa warianty;mały ruch -niski stopień korekty ,większy - stopień większy.Wybrałem błędny.Nie pokonanie ostatniego szczyciku na fsp500 bardziej uwiarygodni pesymistyczny scenariusz.[ duży ruch duży stopień korekty ].
    A jak będzie ,zobaczymy.
    Pozdrawiam
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~casa [83.143.136.*]
    JANOSIK@
    czy fala [C] nie jest za bardzo rozbudowana w stosunku do [A]?
    a co myslisz o wersji z oklepanym już trójkątem ABCDE? czyli po dzisiejszych dołkach teraz pora na E w ok.2300?
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.251.*]
    Nie ulega watpliwosci ze zjazd 2276 -> 2157 to silna piatka, zapewne 3 z fali rozpoczetej na 2278, w byczym ujeciu jest to 3zCzY. Na sp500 ze wzgledu na to ze wszystkie fale sa trojkami trzymam sie scenariusza a'la wrzesien, z dnem w okolicach 1348, po czym piatka, ktora przetestuje od dolu trend. Moje nagiete pod to spojrzenie: http://img571.imageshack.us/img571/4930/20120424.png w tym wypadku 2147 musi wytrzymac (lub ten nietoperz), jeden gwaltowny ruch i wszystko na smietnik.
    Jak zrozumialem kol. tworaz to te formacje (nietoperz itp). rowniez zakladaja odbicie na koncu, co mogloby utworzyc E w trojkacie... ?? Czy juz tylko gloom & doom pozostal...
    Dnia 2012-04-24 o godz. 21:38 ~kleszcz napisał(a):
    > Nie ulega watpliwosci ze zjazd 2276 -> 2157 to silna
    > piatka, zapewne 3 z fali rozpoczetej na 2278, w byczym
    > ujeciu jest to 3zCzY. Na sp500 ze wzgledu na to ze
    > wszystkie fale sa trojkami trzymam sie scenariusza
    > a'la wrzesien, z dnem w okolicach 1348, po czym
    > piatka, ktora przetestuje od dolu trend. Moje nagiete pod
    > to spojrzenie:
    > http://img571.imageshack.us/img571/4930/20120424.png w tym
    > wypadku 2147 musi wytrzymac (lub ten nietoperz), jeden
    > gwaltowny ruch i wszystko na smietnik.
    Jak zrozumialem kol.
    > tworaz to te formacje (nietoperz itp). rowniez zakladaja
    > odbicie na koncu, co mogloby utworzyc E w trojkacie... ??
    > Czy juz tylko gloom & doom pozostal...
    Silna piątka jeśli masz na myśli piątkę impulsu [ a nie w zgz] ] to nie zobaczysz jej ani w górę ani w dół jeszcze przez długi czas.wg.mnie masz lukę w stopniach korekt,ale to moje zdanie.
    Pozdrawiam
  • Re: ropa kiedys się skończy Autor: ~ala [109.107.1.*]
    A wtedy ekologiczne źródła energii przyniosą krocie zysków
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~Portugalczyk [178.37.156.*]
    A ja czytam bloga i wiem w co inwestować trendline012.blogspot.com/
    do Casa
    Poziomy i struktura pozwalały tak rozpisać.Czas jest wskazówką nie regułą .Scenariusz jest już nie aktualny.Nie pierwszy i nie ostatni raz.Wiesz jak jest z teorią fal ,dłuższe scenariusze wymagają codziennych korekt innej drogi nie ma..Za systematyczność często jest nagroda.

Trójkąt [jak zrobią e] - ostateczne potwierdzenie ,jego zasięg.Z takim miejscem wystąpienia jeszcze się nie spotkałem , najwyżej się spotkam .Ja koncentruję się na fsp500 jeśli dołączy do Europy ,to rozpis fal będzie prosty i kierunek również.
    W tej chwili mała formacja intra 5 ma szansę zaliczyć target formacji harmonicznej na h1 pro spadkowej i w istotnym miejscu budowanej.Sądziłem że szybciej dograją. Cóż muszę czekać.
    Pozdrawiam
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~aga [188.147.4.*]
    znalazłam Cie Tworaz,ja czytam Twoje posty,na wątku klubowym.pozdrawiam
[x]
KGHM 0,16% 189,65 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.