Dolar spada i indeksy USA też. Ciekawe że Trumpowi nie zależy na sile dolara. Widać że zaufanie w USA jest niskie, wolą nawet naszego Bananowca i złotego opartego na złocie kupionym przez Prezesa NBP.
Jacuś, a gdzie to złoto jest ? Jacuś , a czy wiesz, że to złoto jest kupowane bo takie są wymagania zabezpieczające tych, u których mamy dług i pożyczamy pieniądze ?
Glapa twierdzi co innego, że to jego osobiste starania o jeszcze więcej złota spowodowały że nasza narodowa waluta jest mocniejsza od innych walut a szczególnie "zielonego". Prawda to nie jest ale może tym się chwalić w autoreklamach, których jest pełno w radiu i telewizji.
Amerykanom zależy na jak najtańszym dolarze z wiadomych przyczyn, podobnie jak na obizeniu stop, im tańszy dolar i niższe stopy tym więcej ściągną pieniądza z rynku i tańszym kosztem spłacać długi przy okazji rozruszają gospodarkę . Wiedzą co robią ,
złoto fizyczne mamy jakieś 25 %, reszta ponoć to są tylko papierowe opcje u jakiegoś darczyńcy hehe, nie zaglądam ty na forum, więc nie wiem jaki tema, ale jazda ostnio piękna , tylko minutowa skala albo bankrut albo milioner, wczoraj na jankesie, dobze ze bylem przy kompie w ciągu minuty chyba z 10 zlecen w różne strony skoki po 50 pkt, coś niewiarygodnego, z jakims nizlym plusem wyszedłem ale takie jazdy po kilkaset punktów, algorymty zwariowały......
Od dzisiaj DM BOŚ na rachunku standardowym podwyższył wysokość depozytu zabezpieczającego z 5,9% na 7,9% z uwagi na luki na otwarciu sesji. Wysokość depozytu na rachunku intra pozostaje na razie bez zmian i wynosi 3,9%.
Koniec końców wydaje mi się, że jednak Ruscy z USA stłumią na twardo naszą UE. Trump zobaczył kto podskakuje i chyba już stracił nadzieję co do Unii, bo wczoraj chyba z Ruskimi gadał o wszystkim tylko nie o Ukrainie. Koalicja na Chiny w postaci USA, Rosja i UE pod batem tych 2 panów to już by coś było :))))
I Ruscy i USA przekonali się chyba, że z UE nie ma się jak dogadać i po prostu sobie wezmą według uznania co ich w jakiejś perspektywie. Ruski też przekonał się z Chińczykiem nie dogada się łatwo więc pójdzie gładko. Z Jasionki do Poznania, a potem kierunek Rammstein i fruuu tak będzie :)))) Nasz konsument już czuje pismo nosem co się wyprawia.
Ja stawiam na to, bo ten bajzel to ogromna szansa dla Polski. DOnald Tusk już powiedział tylko spokój i jesteśmy chyba z 300 UP, a tu zaraz stopy w dół i kolejny booster rozwojowy :))))
W takich momentach jak ten jesteśmy zawsze Zieloną Wyspą i rynki to widzą. Znaczenie Polski w regionie rośnie, dajemy impuls deregulacyjny dla całej UE :)))
Kurcze po tej Jasionce perspektywa może być też taka, wezmą sobie dywidendy, jakaś megapodbitka i fruuu do domciu. Tzw. ostatnia wziątka :)))) Przynajmniej będziemy mieć więcej samochodów made in USA i ich smacznej wołowinki :))))
Numer może być jeszcze ciekawszy. Ja myślałem, że oni z tego Poznania na Ramstain, a tu może być kierunek Berlin / Bruksela. To już tylko rzut beretem :)))
Wobec ogólnego zamieszania taka strategia by nie stosować stop loss, tylko otwieram przeciwstawne pozycje z przemyślanym PT, nic odkrywczego, kwestia kluczowa co do obszaru np wokół 5300