Tak to kara za sukcesy wcześniejsze i próby zmiany stylu gry aby móc grać pozycją w dłuższym terminie i mniej czasu na FW poświęcać. No i za zbyt duże nastawienie na S. Niestety dalej uważam że nie da się grać na FW i nie poświęcać im dużo czasu i nie wiem jak to robią Ci co im się to udaje.
To jest sztos. Gdzie to się zatrzyma? 2700? Jestem w szoku, co tu się wyprawia. W zeszłym roku walili s jak leci a teraz jadą w drugą stronę. Czegoś takiego jeszcze nie było chyba, ale po 500 pkt w przeszłości chyba były nawet takie ruchy. Jestem w szoku, wbiło mnie w fotel.
A ja powiem tak, że była mowa o drugiej Jałcie, a mamy drugie Monachium. Trump może nie znać historii. No ale taka beztroska w Europie nadal. To co teraz sfinansują mu kolejne zbrojenia przez 2-3 lata i powtórka z rozrywki ?
Problem że na tym ruchu miejsc gdzie mógł być podwójny szczyt było kilka choć fakt że to najpoważniejsze ale moja wiara w szybki zwrot teraz albo zatrzymanie jest mała.
Proponuje poobserwować PKOBP jak go rozgrywają. Szczególnie w momentach gdy indeks się cofa. Momentalnie ruszają wtedy z PKOBP jakby nie było dla nich tam żadnych granic i ograniczeń w kasie. Jak tego nie zmienią nie ma szans na cofkę.
Tak słucham tego radia co ten Trump proponuje i wychodzi mi na to, że zachód dostał znowu w skórę, ale te kilka lat balu to jednak zostało jeszcze :)))) A potem będzie potem :)))
Dnia 2025-02-13 o godz. 09:37 ~ajfon napisał(a): > Europa dziś się skapnęła ,że du pek z USA sprzedał Ukraine!!! > > > > Za kilka lat putler najedzie dalej...:( > > Czy dzis przelecimy w związku z tym 2550?
Była duża wymiana na 2620 z batonami. Możliwe, że to już ten moment zwrotny, trzeba obserwować. SP500 się osuwa a u nas dalej pchają w górę. Jak będzie dalej rosło mocno to ustawię stopa na 2620 i spróbuję ustawić otworzenie tam S. Na razie trochę schłodzili, ale widać, że jest apetyt na więcej.
tak jak pisałem s610 wpadło, czas na opanowanie euforii i policzenie za ile trumpek sprzedał Ukraine, to bardzo negatywny dla nas sygnał i nie rozumie hurraoptymizmu
20 pkt schłodzili, można było od razu brać. Jak by do powiedzmy > 2625 to rozważę postawienie takie coś, bo w musi przyjść taki moment, że już nie będzie siły rosnąć a ci co pchali wyżej uznają, że pora grać w drugą stronę.
To wszystko pójdzie w pakiecie - Donbas i okolice, pkn, azoty, wiadomo gdzie - CPK i atomówka do Niemca - City weźmie zaś sobie ziemie rzadkie, pko My tego nawet nie zauważymy, także też spokojnie możemy rosnąć ;))))
~TW odpowiada 77777777777772025-02-13 09:33IP 91.226.239.*
Była duża wymiana na 2620 z batonami. Możliwe, że to już ten moment zwrotny, trzeba obserwować. SP500 się osuwa a u nas dalej pchają w górę. Jak będzie dalej rosło mocno to ustawię stopa na 2620 i spróbuję ustawić otworzenie tam S. Na razie trochę schłodzili, ale widać, że jest apetyt na więcej
Leszcze to lubią takie świeczki z wąsami górnymi , mamy cały dzień jeszcze podjadą wyżej tak się nam wydaje , ale czy już dopiero czwartek rano ,
Dla leszcza to ciężki moment, bo to co słychać w radiu zniechęca, a w takim momencie trzeba wejść w optykę City. A tam świętują porozumienie Trumpowe, bo wydoją od nas wszystko co się da w 2-3 lata
Nie ma się co bawić w żadne eski póki na jednej sesji nie poleci o jakieś 120 pkt. Za duże ryzyko teraz przy tak mocnym trendzie. City świętuje, bo widzą korzyści dla siebie. Może być niespodzianka tylko wtedy, gdy im powie, że mają się pakować z dnia na dzień.
zzz20 odpowiada ~piobor2025-02-13 10:30IP 213.134.181.*
Nie ma się co bawić w żadne eski póki na jednej sesji nie poleci o jakieś 120 pkt.Za duże ryzyko teraz przy tak mocnym trendzie.City świętuje, bo widzą korzyści dla siebie.Może być niespodzianka tylko wtedy, gdy im powie, że mają się pakować z dnia na dzień
Tyle zapakowali że bez względu co będzie i tak będzie jak sobie wymyślili albo lepiej.
Zgniły pokój super
Wygrana Rosji ale pokój super
Przegrana ukrainy i Europy ale pokój super
Itd itp
Dnia 2025-02-13 o godz. 10:36 ~Leszczezulicy napisał(a): > zzz20 odpowiada ~piobor2025-02-13 10:30IP 213.134.181.* > > Nie ma się co bawić w żadne eski póki na jednej sesji nie poleci o jakieś 120 pkt.Za duże ryzyko teraz przy tak mocnym trendzie.City świętuje, bo widzą korzyści dla siebie.Może być niespodzianka tylko wtedy, gdy im powie, że mają się pakować z dnia na dzień > > Tyle zapakowali że bez względu co będzie i tak będzie jak sobie wymyślili albo lepiej. > > Zgniły pokój super > > Wygrana Rosji ale pokój super > > Przegrana ukrainy i Europy ale pokój super > > Itd itp
Wiesz, w tym pokoju zrobią sobie okres przejściowy jakieś 2 lata, żeby zawinąć wszelkie dywidendy i inne manele. Wykasować natowskie oprogramowanie itp. Zauważ, że Trump to z Europą połączył się dotychczas co najwyżej on-line. Ich zje też tyle, że w drugim kroku włącznie z przyjacielem Putinem, do jakiegoś 2030 tylko musi pościągać stąd jakieś w miarę wartościowe aktywa do USA. Będzie jak z I Rzeczpospolitą. Stany jakoś ten deficyt w końcu muszą zasypać i zasypią sobie Europą, tak jak Europa kiedyś taką Afryką. Nie chcą się zbroić, bo mają najwspanialszy system to im biedniejące mocarstwa z poprzedniej epoki z sąsiedzkiej życzliwości chętnie właśnie pomogą. Europa nie chce łupić ze Stanami Rosji więc sama zostanie przypuszczalnie w nieco dalszej perspektywie złupiona.
Banki zakres wybicia to daje 15200-15300. Liczony zakres od 13.900 do 11.500. Wybicie od 13.900 plus 2.400 - to daje 15.300. Wyżej nie powinno pójść lub niewiele wyżej :-)
Dnia 2025-02-12 o godz. 21:00 ~gracz napisał(a): > Jutro o 14:30 dane z USA o inflacji producenckiej za styczeń i ilości bezrobotnych za ubiegły tydzień, więc wzorem ravcia pofantazjuję i napiszę, że być może będzie to sesja odwrotna do dzisiejszej. Najpierw mocny spadek poniżej dzisiejszego odniesienia ( 2548 ), a po danych windą do nieba :))
Chyba przesadziłem z tym fantazjowaniem o spadku poniżej 2548, bo wykres LOP-u nie pokazuje ucieczki z rynku, tylko grę w obie strony po kilkanaście/kilkadziesiąt punktów.
Bo na giełdach tak to już jest wiozą dzień tydzień tygodnie i nagle jedna sesja i raj tylko 2 rzeczy trzeba przypilnować zachować kapitał i wejść mocno :) niby proste ...
Jeżeli kogoś wiozą przez tygodnie a on nie ucina straty bo liczy na odwrócenie, to może się przeliczyć. Jak uczy historia, nie tacy twardziele jak tu na forum się przeliczyli. Obejrzyj sobie film "Spekulant", którego głównym bohaterem jest Nick Leeson. Doprowadził on do bankructwa najstarszy inwestycyjny bank Anglii, gdy próbował się odegrać uśredniając wcześniejsze straty.