Czy jest możliwość uzyskania jakiegokolwiek kredytu jeżeli zainteresowana osoba widnieje w Krajowym Rejestrze Dłuzników? Jest jakaś szansa przychylności ze strony banku?
1) To miejsce jest forum, listą dyskusyjną. Czy przypuszczacie, że zgromadziwszy się w 100, 1000 osób w jednym miejscu będziecie wszyscy zadawać pytania "czy jestem na liście" - otrymacie odpowiedź ?
Zacznijcie myśleć. Ja rozumiem, że to dla Was może być trudne, ale przynajmniej nie boli.
2) Dysponenci rejestru wielokrotnie w tym wątku informowali o sposobie sprawdzenia, uzyskiwania informacji, sposobie dokonywania wpisów itp.
Należy wejść na www.rejestr.online.pl i tam przeczytać o sposobie sprawdzenia, wnieść stosowną opłatę i uzyskać pisemną odpowiedź.
Czy zrozumienie tej prostej procedury przekracza Wasze możliwości ?
AR ! święta prawda!:) dlatego pozwoliłem sobie już nie odpisywać na takie pytania. Wystarczy przegladnac forum. pozdrawiam http://www.rejestr.online.pl
Ludzie,aby nasze nazwisko znalazło się na liście ktoś musi zapłacić za to aż 500zł!Jeśli macie niewielkie zobowiązania np.za tel to napewno was tam nie ma!Serio
Nie tak do końca, jeśli nie płacisz za komórke lub prąd lub gaz lub zalegasz z zapłatą raty kredytowej i zalegasz 200 pln zł przez 60 dni to już możesz się tam dostać. W przypadku firm jest to kwota zaleglosci 500 pln także przez minimum 60 dni. A samo dopisanie do bazy nie kosztuje aż 500 bo dużo mniej. pozdrawiam http://www.rejestr.online.pl
Chciłbym się dowiedzieć, czy Sebastian i Magdalena Niedziałek z Wołczyna, są w krajowym rejestrze dłużników?-jak to zrobić? Poniewaz mają prawomocny wyrok sądu z nakazem zapłaty długu, którego do tej pory nie zwrócili i mogą naciągać innych!
Ze względu na głupawe zapytania na tym forum przestałem udzielać informacji w temacie krd i wyjaśniać, odpowiadać na bzdurne pytania , takie jak np. powyżej.
przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>
> Wiadomość zmieniano 1 razy (ostatnio - 20/06/2004
> 15:28).
Drodzy zaniepokojeni!!!
Popłakałam się ze śmiechu czytając te pytania:
1.Czy jestem w KRD?
2.Czy ... jest w KRD?
3.Czy istnieje KRD?
etc.
Otóz ja jestem w KRD i wcześniej zostałam poinformowana listem ZWYKłYM, nie poleconym. Sami się tam nie odnajdziemy trza kody mieć lub hakera, ale zachęcam do prób...
Sądzę też, że podawanie nazwisk z PESEL na tej stronie to gruba przesada.
Może podyskutujmy nie o tym czy jestem?, czy jest?, czy istnieje?, ale o tym czy wszystkie instytucje mają do tych danych dostęp. Czy tylko banki albo inny temat bo te powtarzające się pytania odebrałam jako histerię narodową.
Pozdrawiam,
Beta.
Dostęp może mieć bank, operator telefonii komórkowej, firma leasingowa, każda firma sprzedaży ratalnej, twoja spółdzielnia mieszkaniowa, twój dostawca internetu, firma od której kupujesz produkty, wymieniać dalej??:)))
Czy firma udzielająca kredyty gotówkowe i hipoteczne => BTF Bankowe Towarzystwo Finansowe z Jeleniej Góry jest w KRS- już naciągnęli tyle ludzi (firmy i osoby prywatne)?
irena kaczmarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> gdzie moge dowiedziec sie czy jeszcze jesyem w
> rejeszcze dluznikow.