LOP rośnie pomimo tak ostrych wzrostów, na dodatek pod prąd rynkom bazowym. Tłumaczyłbym to tak: - wzrost chętnych na S - tutaj proste, liczący na korektę tak silnego wybicia - wzrost chętnych na L... no właśnie - kto na takich poziomach otwiera L? Ci, którzy coś wiedzą i liczą na to, że to dopiero początek korby?
Dnia 2023-10-27 o godz. 15:49 7777777777777 napisał(a): > Jest niższy dołek niższy szczyt powinno się posypać:)
Mamy wybicie na wsk w nast tyg odhaczymy górę na potwierdzenie i można zniżkować w następnym - następnym tygodniu powinien być kolejny wzrost. Teraz traktować to jako akumulację z niższych poziomów (sygnał nie jest czysty mak siedzi pod linią sygnalną ale jest we wzrostach więc + dla nich) albo rozbijanie się w szerszym zakresie. Obecnie odpadamy tylko na wykupieniu trend wzrostowy w mocy. Dystrybucja obowiązywała do 2105-6na W20 wg mnie teraz można nadbić i 2170 - poziom zmienny z czasem.
Tak z doświadczenia to u nas bywa tak że po "siłowym" wyciągu, pozbywanie się akcji następuje dopiero jak bazowe zaczną rosnąć gdyż w ogólnym sentymencie znajdzie się więcej chętnych i dlatego często bywamy w opozycji.
Dla jasności do odhaczenia wg założeń jest 121- powyzej 120 na ind obecne 103+ to taki poziom minimalny odpalenie w dół to albo neutralizacja sygnału albo walka w następnym o powrót do wzrostów.
Biorę pod uwagę statystyki a one mają źródło w cenie i jak zachowują się uczestnicy naszego rynku przy zaistniałej sytuaccji cenowej na wykresie. Statystyki możesz udoskonalić systemu nie przedstawie. Rozpatruje to jak Klapa zaznaczył kiedy u innych nie tylko u100 będzie odreagowanie spadku to u nas dopuszczam nawet wyjśce nad ostatnie szczyty jednak nie uważam na chwilę obecną aby to znaczyło wejście w trend wzrostowy w wyższej perspektywie czasowej. Oględnie nie wiem czy ma większy sens takie przedstawianie ale jednak skoro forum "żyje" może jak ktoś będzie chciał postawić SL na 105-6 zastanowi się czy nie zaryzykować i postawić trochę wyżej albo poczekać na potwierdzenie sygnału. Moje osobiste zdanie jest takie że statystyki mam dobre i nawet jeśli dopuszczam jakieś absurdlne opcje to też trzeźwo patrzę na to co się dziej faktycznie. Powtórzę jeśli rośnie to nie spada i przy zaistaniałej sytuacji wybicia rynek ma pełne prawo do powtórnego przetestowania podaży.
Panowie, Izrael właśnie wchodzi do Gazy. Sieć komórkowa odcięta całkowicie. Zobaczymy co Iran i Turcja na to. Rano cała flota rosyjska opuszczała Krym.
Kto został na Lkach, może mieć najgorszy weekend ever.