Wartość fw jest ustalona 1 kontrakt to tyle
Cdf możesz otworzyć 1 lot 1.5 lota czy 0.7 lota neutralne dla kosztów koszt to przeważnie 2 pkt tylko nie z 20 PLN jak na fw tylko z 10 PLN
Dnia 2022-12-16 o godz. 11:21 7777777777777 napisał(a): > Dla mnie są dwie zalety pierwsza > > Na fw masz wielkość pozycji narzuconą na cfd dowolnie ustalasz > > Kolejna to możesz jednoczesnie grać na innych cdf Dax czy spx > > Wadą jest koszt ponad 2 razy większy prowizji
Prowizja jest decydująca. CDF nie opłacają się tak, jak kontrakty na W20. Dwukrotność (a nawet i więcej) prowizji boli... Na innych istrumentach (powiązanych z DAX, czy SP - na których gram) prowizja jest dużo lepsza - czasem mniej niż 0,5 pkt...
Słuchajcie - jest bardzo dobra wiadomość. Gruby celuje wyraźnie w 1750 jak nic co oznacza 1770 na nowej serii. Trend wzrostowy ma być jak widać wtedy podtrzymany :)))
Jak ktoś kombinuje jeszcze to niżej nie będzie - po to byłą różnica 20 pkt między seriami jak się właśnie okazuje. Gruby ładuje L ile wlezie i ma do zrobienia minimum 500 pkt - czyli najbliższa perspektywa to minimum 1850. Tu się nie ma co zajmować żadną analizą techniczną na poważnie tylko szef powiedział - widzę minimum 500 pkt na plusie to będą premie. Zobaczycie :))))
Też na platformach jest gra mniej stresowa z tego powodu jak pójdzie skrajnie niebezpiecznie przykład akcja na franku czy - 40 usd na ropie to nie trzeba kredytu brać na spłatę długów:) to największą zaletą platform
11.4 % to po grudniu jeszcze podskoczy jak dodamy 20% wzrostu wynagrodzeń do tego to się okaże w marcu że bez reklamy jest fajne życie staruszka w Polsce :)
Po ad 14% podwyżki to więcej niż Ci co na to pracują mogą pomarzyć:)
Napiszę prawdę, to nie jest inwestowanie co się dzieje na tej pseudo giełdzie. Z jednej strony sprzedają a z drugiej odkupują od siebie. No normalnie jaja sobie robią :-))
Dnia 2022-12-16 o godz. 16:11 pati_ napisał(a): > Nawet jeśli giełda rośnie to musi być też korekta tych wzrostów i odwrotnie, nic nie rośnie w nieskończoność, jak niektórzy by chcieli.
Dnia 2022-12-16 o godz. 16:16 alek092 napisał(a): > Dnia 2022-12-16 o godz. 16:11 pati_ napisał(a): > > Nawet jeśli giełda rośnie to musi być też korekta tych wzrostów i odwrotnie, nic nie rośnie w nieskończoność, jak niektórzy by chcieli. > >https://www.bankier.pl/forum/temat_kazde-forum-ma-swojego-pati,7071429,1.html >
I w okolicach średniej 50sesyjnej stała podaż ściągając spx pod linie SMA. Po solidnym spadku indeksu o 270 punktów w 3 sesje, gra byka na korzystne rozliczenie opcji wartych 4 bln dała odbicie o ok. 20 punktów, czyli de facto na bazowych zobaczyliśmy kapitulację popytu. Ja dzisiaj dobrałem znowu S, ale patrząc z perspektywy dnia to bardzo słaby deal zrobiłem, brałem po 1755 i 57
Autor: alek092 [37.225.64.*]2022-12-15 15:18 Jeszcze kilka słów odnośnie nicków. Wiele lat temu na tym wątku przez długi czas pisała @aleksandra, adorowana przez niektórych kolegów forumowiczów. Jednak kiedyś zabrakło jej samokontroli i okazało się, że to Aleksander. Rozczarowanie było ogromne.
Alec i tu Cię mam. :))
Chcę więc wyjaśnić, że ja jestem kobietą, musisz mi uwierzyć, bo udowodnić tutaj jest niestety trudno. Osobiście identyfikuję się jako prekursorka, która próbuje poruszać się w świecie zdominowanym przez mężczyzn, co, uwierz mi, nie jest łatwe, choćby przez inny sposób postrzegania tego co wokół ale to nie znaczy, że jesteśmy(my kobiety ), mniej inteligentne, co cały czas starasz się udowodnić ( tak to odczuwam ). Po prostu wy jesteście z Marsa, a my z Wenus. i to chyba dobrze. :) Wiem brakuje mi wiedzy ale chcę zarabiać i uważam, że to forum będzie mi pomocne, jestem cierpliwa . Gram od końca marca br ( poza próbnym epizodem który mi wypomniałeś) i nadal utrzymuję się na powierzchni , wg mnie nie jest żle, wierzę ,że przyjdzie ten czas kiedy będę zarabiać.
Pati ja jak kiedyś miałem czas to grałem dt na kilkanaście p lecz po roku stwierdziłem że pozycję złożyć opłaca się kilka razy w roku i potrzymać chwilę bo szarpanie zabierało mi widok otoczenia i kierunku. Np teraz pewnie S będzie lecz nie gram bo czekam aż spadnie i zajmę L i zabezpiecze depo i zostawię na długi czas obserwując rynek.