Dopiero wyjście powyżej wczorajszych max na DY.F i ES.F potwierdzi u nich wzrosty i pewnie i dokąd nie jest to w miarę pewne to nasi się wstrzymują, ale jak tamci przeskoczą to i nasi nie będą mieli wyjścia,
Z tego co piszecie dobry moment na L lecz ja uziemiony bo o sporych wzrostach juz wszyscy zapimnieli a Skowcy widza ciagle spadki jak ja widzialem wzrosty szkoda ze wypadlem.
@Sandor mała rada od kolegi. Myśl sam i nie sugeruj się forum. Jak się straci pewność to forum ma czasem zły wpływ bo może wpływać na decyzję a kasa jest Twoja. A że ktoś coś mówi to nie wiesz czy niekoloryzuje sytuacji jak mu dobrze idzie albo opinia jego nie jest wypaczona pozycją jaką ma.
Tak w sumie to że uziemiłeś się na L to według mnie z psychologicznego punktu patrząc popełniłeś błąd już przy poprzedniej pozycji. A kibicowałem Ci wtedy mocno abyś z sytuacji wybrnął.
jak ktoś jest ciekaw jak działają automaty to warto sobie popatrzeć na transakcje na PEO - gdy tylko pojawi się zlecenie na L 103 zł od razu jest zasypywane dokładnie taką samą ilością akcji, nieważne, czy to 28, 12, czy 450. Ostatecznie skończyło się zleconkiem na 500 tysięcy akcji...
Proszę, niech no mi ktoś wytłumaczy o co chodzi? - jesteśmy po dużym spadku - bazowe się odbudowują już 3 dzień - złotówka zaczyna się umacniać - miedź koryguje do góry - spółki wig20 pokazuja dobre wyniki kwartalne, zwykle większe od oczekiwań - kilka spółek wypłaci całkiem dobre dywidendy
A my stoimy w miejscu lub spadamy.... Co jest grane?!
A jeszcze co do spiskowych teorii z krypto mozna izrael dorzucić i pewnie kilka innych. Wiesz wszyscy wiemy nawet zagorzali Skowcy na forum ze powinnismy byc wyżej a ich podejscie do S jest glownie przez pryzmat banana a nie technike czy info.
Zalezy ktora wersha ci pasuje bo jest kilka 1 ppk musza odniesc sukces i pierwsza transza ma pokazac wyniki wiec jak ruszy bedzie z powrotem sztuczny wzrost na zachete 2 to ze fundusze musza kupic obligacje i wyciagaja kase z akcji 3 zmiany w indexie globalnym lub 4 banan moze wszystko. I jeszcze kilka mniej znaczących podpompowanie krypto walut itp. Bo krypto jak znikna to dlugi pokasuja wiec ten rynek musi byc narazie przy zyciu do odpowiedniego momentu.
A kiedy te ppk ruszy? Fundusze to chyba już wykupiły obligacje...skoro od stycznia czy lutego jesteśmy słabsi od otoczenia, to podejrzewam, że już wtedy wyciągali kase z akcji..
Lecz sobol nie przejmuj sie po fakcie wszystkiego sie dowiesz i tak pieknie to obiora ze stwierdzisz ze to bylo takie oczywiste. Niezaleznie od zajetej pozycji.
żeby się z krypto nie skończyło jak u nas ze skokami - też były budowane w opozycji do banksterki, a jak przyszło co do czego, to banksterka zrzuciła się na spłatę. Swoją drogą cały czas zachodzę w głowę po co PO było to objęcie SKOKów BFG?
No i proszę, jak ktoś miał wrażenie, że nie stać nas na niezależność to ma dowód, że jednak potrafimy - DAX wyszedł na plus, kontrakty na SP500 także, a my liżemy dno :)
Mielonka nauczy się myśleć jak politycy to zrozumiesz po co objęli BFG ;-) Wytłumaczę Ci ;-) Kto się składa na BFG wiesz nie jest to kasa polityków. A do kogo wyborcy mieli by pretensję gdyby stracili kasę w Skokach ? Co szkodzi uszczęśliwić wyborów nie swoją kasą .
śmiem twierdzić, że wyborcy PO nie trzymali kasy w SKOKach, tylko raczej "tej drugiej opcji" :). Platforma mogła spokojnie czekać na problemy, a potem wywlec, że to PiS był przeciwko KNF i BFG dla SKOK. Ale to nie jeden przykład na to jak próbowali nieumiejętnie "pieścić" elektorat przeciwny, własnemu pokazując środkowy palec...
mielonka i ravcio : a nie przyszło wam do głowy, tak po prostu , że bez nadzoru KNF i objęcia Skoków BFG, tysiące ludzi zostałoby bez środków do życia a aferzyści okradaliby następne tysiące.
A słyszałeś żeby potem kogoś osądzili i posadzili ? Wyciągnęli kasę z banków koszem np. większych prowizji dla mnie. Czemu ja wiecznie mam się na koś zrzucać ? Może ludzi powinno się edukować z ekonomi aby świadomie podejmowali decyzję. Zrobić np. przepis że w instytucji nie objętej BFG na drzwiach ma być napis że tak jest. Też mnie kusiło dużo większe oprocentowanie w SKOKu ale jak bym nie zaniósł swej kasy do takiej instytucji.
twoje argumenty podzielam ale mimo że jestem zatwardziałym i niereformowalnym liberałem to wobec ludzkiego nieszczęscia ... Nadajemy na nieco innych falach.
Jason nie wiem czy na innych. Zawsze byłem czuły na ludzkie nieszczęście ale powoli mi się to zmienia. Zaczyna mnie denerwować nasze państwo. Zawsze mnie w konia robią a inni wykorzystują sytuację. W sumie to nie myślę o tym ale jakoś temat zacząłeś.
fatalny rynek-czekamy na szybko opadającą 15 na dzienny i rozszerzenie bollingerów na tygodniu i w przypadku WIG20 i SAP500.póżniej dalej w dół.w kierunku 4 ostatnich punktów obrny.ich pokonanie oznacza BESSĘ.jest gorzej niż myślałem.
Jason - Tusk był właśnie taki czuły, że maślił wyborcom PiS'u ile wlezie, olewając między innymi mnie, liberalnego wyborcę. Skończyło się na tym, że wyborcy PO przestali głosować na PO, a PiS za chwilę będzie miał większość konstytucyjną i rozpierniczą wszystko w perzynę...
@mielonka w przypadku objęcia skoków BNF-em nie potrafię myśleć o podtekstach politycznych tej decyzji. Widzę zwykłych , często mało kumatych, ludzi których okradano. I wiem że to w większości elektorat najgorszej dla kraju opcji. Ale nic na to nie poradzę. Uważam , że bez względu na konsekwencję należało im pomóc. Może już dość o Skok-ach.
Wyglądamy deczko słabo. To co byśmy zrobili jakby DAX znów wrócił na czerwoną stronę ? Wygląda że byczek nawet nie próbuje ataku i skupia się tylko na obronie dołu. Wygląda na tak słabego (aż się to w głowie nie mieści) albo udaje że tak jest.
Saintclaire, a czemu nie mogą ciągnąc PKN Lotosem i PGNiG na raz tylko twierdzisz, że się zmieniają? Osobiście posłuchałem twojej wczorajszej rady i kupilem PKN w momencie twojego posta. Dziękuje i pozdrawiam
Jakby mi ktoś powiedział, że PEO i PKO będą ponad 1% w górze, PKN prawie 3, KGH 2, a my będziemy się boksować o równowagę to bym się w czoło popukał :)
PKN podnieśli aby uniknąć tego co i tak nieuniknione.
Zresztą gołym okiem widać absurd tej podbitki , no bo skoro Wood`s &Co dał Lotosowi rekomendację kupuj z ceną 100,10 zł a Orlen chce go kupić .... to powinien spadać .. :-))) Będzie miał większe wydatki .
jeszcze do tego dojdzie, że DAX będzie szedł sobie, WIG20 sobie, a FW20 też zupełnie inaczej (z powodu dziwnej bazy mam na w20 i fw20 inne sygnały na interwale 30)
Zosiu,wzrosty\spadki często mają nie wiele wspólnego ze zdrowym analitycznym podejściem.Spekuła na większą skalę połknie i wypluje wszystko w odpowiednim dla siebie momencie bez względu na AF czy AT.