a jeszcze jedno wnioskuję żeby na koniec miesiąca można było otworzyć pozycję na nowy miesiąc tz. tak ja dzisiaj otworzyłem S po 2472 i jeżeli zadecyduję na koniec sesji że zostawiam ją na nowy miech to rozliczcie miesiąc z ceną rozliczenia i zarazem zaliczcie jako pierwszą transakcję po cenie fixu. pozdrawiam
Amiki, świetnie , że wszystko nam się zgadza . Bardzo dziękuję za to , że się tak aktywnie włączyłeś i prowadzisz tą piękna i czytelną tabelkę !! Mam prośbę - remont mi się skomplikował i bardzo Cię proszę abyś również w przyszłym tygodniu zwracał uwagę na transakcje i je weryfikował - serdeczne dzięki ! Oczywiście , najpóźniej jutro założę wątek na październik - już serio konkursowy. Zasady wkleję na początku - jedna istotna zamiana to usunięcie automatycznego SL .
Teraz opracowuję PODSUMOWANIE i do ok. 1 godziny je tu opublikuję i znów mam do Ciebie prośbę o korektę ewentualnych nieścisłości oraz .... uzupełnienie lub dodanie czegoś , co uznasz za istotne ( możne średnia i/lub mediana ?! ) Jak będę miała trochę więcej czasu - ustalimy jakiś "standard" PODSUMOWANIA ( co powinno się tam znaleźć) aby w kolejnych odcinkach Konkursu publikować je już w jednolitej formie . DZIĘKUJĘ i pozdrawiam !!
Takie powazne dyskutowanie o niczym. Tez zamiescilem post ze nie ustawiam SL a mimo to moja pozycja zostala zamknieta Nie lubie jak ktos miesza w moich garach bo wybija mnie to z rytmu.
Bardzo dziękuję WSZYSTKIM UCZESTNIKOM za udział w pilocie Konkursu ! Moim zdaniem , mimo wielu wątpliwości i ograniczeń - test wypadł bardzo dobrze.
Nasz kapitał jako grupy wynosił : 13 uczestników x 3500 zł ( depo ) = 45 500 zł Nasz wynik jako grupy : + 319 pkt - 168 pkt = + 151 pkt x 20 zł = 3 020 zł czyli ... jako grupa uzyskaliśmy we wrześniu zwrot z kapitału w wysokości : 6,6 % Średni wynik w punktach dla całej grupy : + 11,6 pkt na 1 uczestnika.
CEL ( min. 20 pkt ) osiągnęło 9 osób ( tj. 69 % uczestników ) - ich średnia : 35 pkt dla tej grupy zwrot z kapitału we wrześniu wyniósł : 20,3 % Jestem pod dużym wrażeniem i WSZYSTKIM GRATULUJĘ !
Z punktu widzenia ścisłej realizacji CELU Konkursu - czyli .. .. dobrze wycelować , zgarnąć co trzeba i "zamknąć komputer" okazał się @pitru - cel w 1 transakcji i adios .. :-)) GRATULACJE !
No i oczywiście nasz najlepszy gracz - MIRO mimo , że zasady go strasznie " uwierały" , wiązały mu skrzydła , ręce i nogi ... sorki .. :-)) Uzyskał wynik + 76 pkt = 1 520 zł ... czyli zwrot z kapitału 43,4 % w 1 miesiąc GRATULUJĘ
Uzyskaliśmy świetne wyniki - szczegóły transakcji i wyniki uczestników w TABELCE Amiki jeszcze raz gratuluję , dziękuję za udział i .... oby tak dalej .. !! POZDRAWIAM :-))
Cieszę się niezmiernie iż dobrze odczytałem twoje intencje/założenia dotyczące konkursu. Oczywiście posłuchałem ciebie wybrałem odpowiednii dzień i moment, nie pamietam ile trwala pozycja ok. 2 godzin ? Życzyłbym sobie zawsze takiego farta... Uwielbiam twoje konkursy i w miarę możliwości czasowych pozwolę sobie brać w nich udział.