Ah anale. Koleś przeanalizował 15 tysięcy rekomendacji kupna, trafialność jaka z tego wychodzi jest porażająca na rzecz rzutu monetą: http://2.bp.blogspot.com/-7dh99LQc-KA/VUYZzEx0N4I/AAAAAAAADAQ/PWGsXH8adcM/s1600/rekomendacje%2Bbiur%2B5.png
Ale trzeba oddać sprawiedliwość, że BPH jest ponad 50%...
1. Sprzedam teraz Orlen na tym podbiciu - to pewnie potem dzida do góry i będą poziomy pow.64zł. 2. Trzymam Orlen - to pewnie spadnie na wczorajsze minima, które pogłębi poniżej 62zł. Co czynić w takim razie?:) No ale pisałem wieczorem, że jak zadziała to wsparcie to powinno budować falę wzrostową. Życzę sobie, posiadaczom akcji i wielu zwolennikom wzrostów, aby dzisiejsze zamknięcie było pow. 1900 - bez tych nagłych odwrotów.
zawsze można pogdybać na forum odnośnie kierunku, a i tak rynek pokaże i zweryfikuje prognozy. Nie to, co młody, który nie powie, bo strach przed utratą kieszonkowego nakazuje milczeć. Mama nie da i nie będzie na skalpowanie:)
no i już kara spotkała:). Zmodyfikowałem zlecenie sprzedaży PKN z 63,50 na 63,8 i nagły zwrot w dół.:) A można było odnowić 50gr taniej i za większą kaskę kupić więcej akcji :)
liczylem i dalej licze ze bo mialem srednia 1907,5 ucieklem 10 punktow dzis drozej czyli 10 do przodu i znow siedze na 1905
ale fakt liczylem na otwarcie 1875, a tu usa zrobily psikusa, ale niech dalej robia, topniecie bedzie wieksze jak zawroca, a na ropie chyba pulapka i po tym spotkaniu w sobote bedzie zjazd w przyszlym tyg do 34 okolice
tak to widze
obroty tez swietne wrecz
45mln z czego 10 znow na kghm gdzie miedz rosnie 0,5 % ehhhhh
dax juz 9700 nie przejdzie i od tego sie odbije za latwo to wczoraj oddali
a szanse zwiekszamy sobie przez analize, wyczucie rynku, doswiadczenie do jakis moze 65% i tu mamy przewage ,zeby na wielu pozycjach starac sie wyjsc na swoje
ostry - daj spokój z tymi tredingami niejakiego p. Zaorskiego. Praktycznie każda platforma czy portal czy nawet profil z brańzy finansowej na fejsie proponują takie szkolenia i w formie webimara, i szkolenia stacjonarnego. Człowiek miał udany dzień i zarobił sporo ale ile jest takich dni kiedy stracił i jakie ma saldo swojego rachunku inwestycyjnego. Zawsze rajcuje taki wynik i zaczyna kusić aby pograć na forexie daxem czy eur/pln, bo potężna dźwignia a to działa w obie strony bo na naszych kontraktach można majątek stracić przy słabiutkiej dźwigni. A w ogóle to ci doradcy i szkoleniowcy fejsbukowi Longterm, etc to czasami gorsi naciągacze niż forumowi sprzedawcy systemów. Forex, platformy z automatami na opcje binarne czy tym podobne intrumenty codziennie zapychaja mi skrznki mailowe , że siedząc w domu w kilka minut mogę zarabiać przysłowiowe "miliony". :)
Jutro bardzo ważne dane z Chin. Produkcja przemysłowa , sprzedaż , inwestycje.
Bardzo prawdopodobne , że w poniedziałek na otwarciu , ktoś się obudzi .. .. z ręką w nocniku .. Tylko nie wiadomo jeszcze - czy Byk czy Miś .... :-)))
Oczywiście te dane sa szczególnie ważne dla miedzi , .. ciekawe jak ochoczo i jak wysoko , będą dzis kupować KGHM ?
Witam, na wykresie FW20 intraday w interwale dwuminutowym przed 11 LOP zaczął gwałtownie spadać, a wolumen miał kilka pikowych wzrostów. Chciałem zapytać jak można to interpretować aktualnie?
Dnia 2016-03-11 o godz. 11:36 ~obserwator napisał(a): > Witam, na wykresie FW20 intraday w interwale dwuminutowym przed 11 LOP zaczął gwałtownie spadać, a wolumen miał kilka pikowych wzrostów. Chciałem zapytać jak można to interpretować aktualnie?
Zrealizowano na obu seriach 5 transakcji po 100 kontraktów i jedną na 99. Były to pozycje skorelowane, z tym, że na serii M spowodowły wzrost LOP ( ale nie o 599 pozycji ), natomiast na serii H nie. Ciekawym jest dlaczego szósta transakcja była na 99 kontraktów, a nie na 100. Czyżby uczestnikowi rynku zabrakło kasy? :))))
a to w niczym nie przeszkadza. Pakietówki na fw20 moga być zawierane w trakcie sesji . Dlaczego twierdzisz, że to nie pakietówki, skoro można je w tabeli transakcji zobaczyć?
o co ci chodzi? Pytałeś co miałem na myśli pisząc o pakietówkach więc podałem, że chodzi o transakcje pakietowe i zresztą wcześniej dałem linka, że można je zawierać w trakcie sesji.
to się misiaczki zdziwiły i moje życzenia o zamknięciu pow. 1900 mają szansę się sprawdzić. Dla spokojności połowę ORLENU zamknąłem i druga czeka w kolejce. 1,60 zysku na jednej akcji to przyzwoicie i wolę spokojny weekend :). A już mnie chcieli wystraszyć tym zejściem w okolice 62,6 :)