Niestety, ale forum przeszkadza w grze bo ludzie tu są dzwiaczni. Wielokrotnie pisalem, ze u Jankesa jest klin z podstawa ca 6525. Zapewne to bedzie punkt zwrotny i jutro bedzie ponpajice. Niestety, ale nikt tego nie widział, bo Wy nie jestescie w stanie odszukac takich formacji. Nie ma sensu tu dyskutowac- najmniejszego sensu
Ty jakis niesrownowazony jestes. Przeciez wiadomo, że fundy beda zbierac towar. To wiadomo, ze to spekuła tylko sprzedaje w takich momentach. Normalni sobie powolutku zbierają.
Zakładam że będzie grany scenariusz pozamykanie esek z piątku czyli lekki zjazd na początek a więc zgodnie z trendem a później odbicie na rynkach i zamknięcie w okolicach piątkowego zamknięcia. Trump będzie uspokajał rynki bo to w jego interesie aby szybko zgasić panikę. Cena ropy była w prognozach i cenach a dolar zaraz się osłabi.
W Azji jest realizacja dużych zysków to i większa panika (oprócz Chin). Do otwarcia w Europie trochę zostało ale jak zawsze skorzysta Jankes bo do ich otwarcia gorące głowy ochłoną i zdyskontują spadki :)
A i jeszcze jedno: w normalnych warunkach Orlen powinien rosnąć +10 % ale chęć majstrowania polityków przy marżach trochę zdusi wzrosty. Suma smarum marża i tak będzie wyższa i wyniki rekordowe ale to dotrze z małym opóźnieniem. Złoto mniej stabilne to co da nallepszy zwrot ? Ano dywidendy !!!
"Ministrowie finansów G7 omówią wspólne uwolnienie rezerw ropy. Trzy kraje G7, w tym USA, wyraziły poparcie dla tego pomysłu, dodaje raport. 32 członków IEA posiada rezerwy strategiczne w ramach wspólnego systemu awaryjnego zaprojektowanego na wypadek kryzysów cen ropy. Według raportu, niektórzy urzędnicy amerykańscy uważają, że odpowiednie byłoby wspólne uwolnienie w zakresie od 300 milionów do 400 milionów baryłek. Stanowiłoby to od 25% do 30% z 1,2 miliarda baryłek w rezerwie"
Z technicznego to mamy klin zniżkujacy. Zazwyczaj jest wybicie w gore. Wyjscie nad 3300 to droga otwarta na ATH w okolicy 3550 - hehehe. Niedługo sie przekonamy !
małoprawdopodobne ale nie nie mozliwe obstawiłbym jednak powrót do 3300 a potem w zaleznosci od sytuacji zjazd ale to tylko moje spostrzezenia Jankesi lubia wszystkich zmylić.
Nie wierzę w trwałość odbicia. Jankes według mnie rynki oszukał. Nawet bym zakładał że może Jankes mocny spadek dzisiaj zaliczyć. Nie było u Jankesa jeszcze konkretnego spadku od początku wojny a raczej taki dzień zaliczy. Jeśli nie dzisiaj to coraz bliżej taki dzień że u niego tąpnie - nie będzie wiecznie każdego cofnięcia wyciągał.
Orlen wcale nie musi pokazać słabych wyników tą teorię szybko da się wywrócić. Wręcz przeciwnie przez rekordową sprzedaż i wolumeny może tylko zwiększyć swoje udziały rynkowe. Oprócz KGHu cały czas zwracam uwagę na banki które zawsze wyciągną w krytycznych momentach ;)))
No i moze te moje Lki oddadzą mi za te wszystkie poniewierania - hehehe, a dlaczego nie +4%? Hehehe, ooo i mlody i alkoch sie odezwali. Ciekawe czy zdazyli zamlnac? Wiedzmy w ATH - hehehe