a ja sie nie wyleszczyłem chociaż miałem mocne ciągoty :) a ten wykres Forte wyglada nieźle. Mimo ogromnego oporu na 14.70, wydaje się że że korekta już zakonczona można wskoczyć
Teraz kurs w związku z osiągnięciem kolejny raz szczytu na wysokości 50zł ma dwie możliwości 1- kiszenie sie jak ostatnio w tym przedziale i powolne obsuwanie sie w dół, 2- przejechanie po tym oporze i osiąganie kolejnych maximów... Sytuacja na rynku cukru mówi nam, że powinno się obstawiać 2 możliwość... Jestem ciekaw jak to będzie.
A jaki to szczyt ? Raptem 5% wiecej od szczytu z listopada gdzie siegnelismy bodajze 47.xx
Dopiero co wyszlismy z czarnej d.. a tu mowa o korekcie kolejnej.
Wg mnie szczyt dopiero przed nami. przeciez na tych poziomach pakowal sie ktos grubszy.
Dajmy szanse papierowi.
Kto sprzedal i zarobil - gratuluje.
Ja jade dalej !
Podróznicy
Dzisiaj zakończyliśmy wspólną drogę, która na samym początku dla wielu z nas wydawała się mało realna, a nawet śmieszna. Jednak nasz wspólny upór, pomoc w chwilach zwatpienia, celny dowcip, złoźliwość, a czasami i irytacja, to wszystko spowodowało, że zrealizowaliśmy wspólnie nasz wytyczony cel.
Częśc z nas zejdzie teraz do obozu nizej. Dziękuję i do zobaczenia na innych wyzwaniach :)
Ale pamiętajcie, ze tak jak spokojnie wchodzilismy do góry, tak rowniez nalezy i z gór schodzić..., choc w oddali już widać żony, kochanki, nie biegniemy do nich , bo choć czując ich zapach i obietnice realizacji marzen sennych, które mieliście tam na górze :)..., to jeden krok nieuwagi...i lawina gotowa...
Ostroznie schodźcie :)
Ja ,jako ze lubię wyzwania, spróbuje jeszcze tej zimy zrobic pierwsze zimowe wejście na K2 ...Nikogo nie namawiam, bo góry sa piekne, ale moga byc także i przeklęte, a niedotlenienie ( z powodu wysokości) powoduje czasami halucynacje i błedna ocene sytuacji...ale cóz to za zycie bez adrenaliny...
czas na Himalaje !
~~ Mat
Chodziło mi o szczyt z 05.12.08 na poziomie 50.70zł. moim zdaniem jest to psychologiczny max na tej spółce, jeżeli go z rozpędu w obecnej fali przejedziemy czeka nas kolejny przyczółek o pare stopni wyżej w drodze na szczyt himalajów jak to mówi oloo :) Obrót dość wysoki to sprzyja dalszemu marszowi naprzód. Oby tylko nie przegapić dobrej pogody do zejścia w dół :) oloo Ty jeszcze jesteś na spółce czy nie? bo nie jestem pewien z Twojego wywodu :)
a to jest różnica :)
jeżeli tak to ma to sens.
mam nadzieję, że przed nami jak wcześniej długa biała świeca, potem kilka malutkich i nawrót do wychłodzenia oscylatorów i może znowu w górę ? :)
za dużo dumania, cieszmy się tym co jest.
jeżeli chodzi o forte, to spółka z pewnością solidna ale jedna rzecz mi nie daje spokoju, o ile na wykresie dziennym wygląda to naprawdę obiecująco, to na tygodniowym już nie do końca.
sma15 przez długi czas od 20.03.2009 kurs szedl po niej jak po sznurku, niestety 31.12.2009 zszedl wyraznie pod nia i stad ta obsuwa.
jezeli w najblizszych dniach nie zaneguja, to grozic tu moze krzyz smierci.