Bajdurzysz zupełnie od rzeczy. Dzisiaj mogłeś wyjść z tej swojej S bez straty po 2412 i otworzyć od razu L, bo obecnie długa strona jest wygrywającą. Nie zrobiłeś tego, więc polegniesz razem z ravciem. Jak czytam komentarze na tym wątku to pojawia się obraz nędzy i rozpaczy co ci piszący mają w głowach :-)
Dzisiaj po sesji swoje wyniki za I kw. zaprezentuje amerykańska spółka Alcoa, jeden z największych producentów aluminium na świecie. Dawniej ta spółka rozpoczynała sezon wyników w USA.
Mam nadzieje, ze doczekam czasow, gdzie zeby pisac w internecie trzeba bedzie udowodnic wiek min18 lat.
Dobrze byloby tez powiazac to z zasobnoscia portfela, zeby uwiarygodnic piszacego, wtedy tacy wirtualni gracze jak prezes i inne dorosle dzieci grajace za kieszonkowe znikna ze swoim zdaniem maksymalnie w swoim pokoiku
Ale mi dowaliłeś :-) Sam to wymyśliłeś, czy ktoś ci kazał? No tak, swoimi wpisami narażam się wielu tu piszącym, więc taka odezwa mnie nie dziwi. Swego czasu @wilk vel @marcin podsyłał na wątek swoich obrońców, więc może i tym razem też.... Ale ja mam to wszystko w tyle, czyli poniżej pleców :-)))
Prezes zobaczymy jutro ja pisałem przed sesją jak bazowe urosną to 1.5% będzie ale jak tak grałem to często brakło 1-3p do odwrotu a ja w 2miesiace miałem 20p zysku teraz mam w tym tyg 30p zysku na pozycji i jutro dołożę do tego a ty będziesz miał plecy bo o pozycjach nie piszesz bo się wstydzisz.
Jestem tego samego zdania. Każdy powinien mieć prawo wyrazić swoje zdanie co i jak będzie. Inna sprawa, czy jego opinia będzie słuszna. Można by zrobić taki ranking testowo przez 1 tydzień, gdzie każdy chętny poda, jak wg niego będzie przebiegała sesja i zrobimy punktacje, kto miał rację. Kwestia techniczna do ustalenia - czy to będzie tylko otwarcie i zamknięcie sesji czy także w ciągu dnia z podaniem momentów obrócenia się lub zamykania pozycji. Taka zabawa, która dałaby jakiś obraz, kto się zna, kto ma dobre wyczucie rynku itd. Wiadomo oczywiście, że nie wszystko da się przewidzieć, zwłaszcza jak rynek się zachowa po podaniu jakiś danych z USA i jaka będzie na to reakcja.
Dnia 2024-04-17 o godz. 22:22 ~prezes napisał(a): > Pewnie na kolejny tydzień otworzycie ten wątek tylko dla zalogowanych, i będziecie wtedy spijać sobie z dzióbków :-)))
Na otwartym wątku jest więcej literatury niż konkretów. Trudno znaleźć ciekawą opinię w masie wodolejstwa.
Iran bity koń straszy rynki unas chcą niby rosnąć a szarpią w dwie strony lop spada bazowe w powolnej korekcie nie sądzę aby szybko dobiegła końca lecz banan pójdzie tam gdzie boś każe dlatego Zaorski tu nie gra bo wczoraj by mu stopy na S urwało :)
czas zwierzen? gram tylko na akcjach - tylko w20-tylko mega plynne - poniewaz obracam papierem na tyle mocno co niejeden fundusz ....ale dziennie - dlatego tutaj jestem z wami bo zawsze dobrze jest posluchac i poczytac wojny cenowej na wig - wnioski kazdy wyciaga sam i decyzyjnosc - do tej pory jednak slabo to wypada :d moje ruchy były jednak bardziej zarobkowe anizeli wasze spekulacje ;) dodam jeszcze ze na wig20 jestem nie od wczoraj ale od 2006 roku ;) wiec cyfra jestesmy blisko siebie :d ;)
Dnia 2024-04-17 o godz. 22:58 jacek303 napisał(a): > Dnia 2024-04-17 o godz. 22:22 ~prezes napisał(a): > > Pewnie na kolejny tydzień otworzycie ten wątek tylko dla zalogowanych, i będziecie wtedy spijać sobie z dzióbków :-))) > > Na otwartym wątku jest więcej literatury niż konkretów. Trudno znaleźć ciekawą opinię w masie wodolejstwa.
Szczególnie literatury pięknej w wykonaniu wilka, który nie potrafi poprawnie sklecić w języku polskim nawet pojedynczego zdania :))
Mnie cieszy zysk każdego indywidualnego gracza a strata smuci , ale tak jest że ktoś ma L a ktoś S nie wyśmiewam się tylko doradzam jak większość więc po co te docinki mnie się wydaje że dziś się rozstrzygnie czy jednak góra czy gruby zwodził zobaczymy co zaplanowane w dzisiejszym przedstawieniu.
Dnia 2024-04-17 o godz. 23:47 kijsamobij napisał(a): > czas zwierzen? > gram tylko na akcjach - tylko w20-tylko mega plynne - poniewaz obracam papierem na tyle mocno co niejeden fundusz ....ale dziennie - dlatego tutaj jestem z wami bo zawsze dobrze jest posluchac i poczytac wojny cenowej na wig - wnioski kazdy wyciaga sam i decyzyjnosc - do tej pory jednak slabo to wypada :d moje ruchy były jednak bardziej zarobkowe anizeli wasze spekulacje ;) > dodam jeszcze ze na wig20 jestem nie od wczoraj ale od 2006 roku ;) wiec cyfra jestesmy blisko siebie :d ;)
Wojna cenowa to raczej w biedrze i lidlu nie na żadnym wig :)))
Lucek tego się obawiam, pokory mnie banan nauczył ale mi coś nie pasuje w tym wzroście wczorajszym wychodzę puki co z założenia że banan wyprzedził ruch a Janki zdejmą po starcie nocna zwyżkę ,poprostu mi pachnie zwalą na wigu, albo hazard.
Ale fajne emocje, a na rynku tak spokojnie. Ja sobie Lkę trzymam z zyskownym SL i tak zerknąłem na forum, a tutaj normalnie g*****burza :) A prezes to pewnie ma licencję, bo udziela porad w stylu "kup/sprzedaj", a jak nie ma to wie co go może czekać jak kogoś solidnie wkurzy. A wie na pewno bo on wie wszystko :)
A tak na serio, co komu daje obrażanie innych? Nawet jak ktoś gra "wirtualnie" i robi tutaj "smietnik" trudno, trzeba to jakoś przeżyć. Zawsze można iść na spacer, zamiast czytać forum.
Ja z obecnej Lki na FW20 i L na gold będę niedługo miał na podatek za 2023 r. oczywiście wirtualny ;) w sumie fajnie by tak było bo wtedy musiałbym przelać "wirtualną" kasę do "wirtualnego" US. A tak to boli na ile Nas okradają złodzieje politycy, najpierw PIT, VAT, ZUS i potem jeszcze od zysków.......... a od strat to oddają przez 5 lat i to tylko jak człowiek zarobi. Dramat....
No, ale to moje wirtualne urojenia. Pozdrawiam wszystkich, szczerze :) powodzenia!
Ubywa lop co sesja to też teoretycznie wskazuje że gruby coś przeważał a teraz zamyka przegrana stronę ktoś może przyczaić czy S czy L ten kto dziś zajmował pozycję wiem że nie miarodajne ale.