Jest moc i ogień pomimo rosnącego dolara i spadającego Dino. Wyniki chyba się nie podobały. :) Wczoraj pyknęli moje 70 pkt. Zobaczymy, co dalej, bo próbują lukę zamknąć.
Albo siła wbrew otoczeniu. Może uważają, że dolar znów się od 4 zeta odbije w dół. Gdyby nie duży spadek Dino to by było wyżej. Może odrobi. Alledrogo ma szansę wyjść górą dziś z trójkąta, ale nie zapeszajmy ...
Dnia 2024-03-22 o godz. 10:01 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Jak dla mnie to wygląda nieciekawie z perspektywy posiadacza S i pierwsza wizja że walą na 2450 sprzed tyg boję się że się spełni.
Ja niestety jeszcze więcej. I jak na złość do S od 2366 (średnio) to mam jeszcze L na Dino od okolic 412... A zeszły tok, styczen i luty były takie piękne. Jeszcze powiedziałem, żonie na początku marca ze cel minimum na marzec to nie stracić. Czemu jestem taki łupi i tak oceniając rynek nie siedzę BP w tym miesiącu?
Ja pisałem o bardzo prawdopodobnym wybiciu z poziomu 2300. Oczywiście miałem L, ale nie utrzymałem, bo jak zwykle kręcili i mnie zakręcili, a to było ewidentne i wystarczyło 1 dzień :-(. Niestety zyski są małe i szybko realizowane przez nas. Natomiast straty są hodowane długo, za długo. Później jest robienie głupot, odwracanie-zmiana koncepcji itp. Mnie też wczoraj zakręcili na S i sobie dyndam :-( Ale dziś dołożona pozycja i zobaczymy. Depo podstawa i to najlepiej na 1000 pkt. Gruby miesza we wszystkie strony, a później i tak mu się rozliczy pakiet w niezły całościowy zysk.
Powiedziałem sobie dawno temu że jak idzie zgodnie z pozycja to będę co dzień ustawiał śl 10p niżej nie patrząc na nic a jak nie będzie szło to zamknę nawet na 0 i co nie wychodzi. Jak miałem L od 12 to bym zarobił sporo stosując swój system i tak samo dziś mogłem zamknąć za 400 i co nic:)
Mimo tego strzału wczoraj, oscylatory co mi się sprawdzały grając na D1 pokazują dalej spadki wig20. Czy wyjadą do góry jeszcze czy nie to nie wiem, ale zgadzam się z innymi, że obowiązujący kierunek jest w dół na ten moment. A i na H4 mamy "szpulkę", ciekawe czy się sprawdzi bo w 2022 to się sprawdzało w trendzie spadkowym z bardzo dobrą skutecznością na wigu i dax. Jako punkt przesilenia.
Więc podłączyłem się do S po 2399 i zobaczymy. Ale, że nie lubię S to SL blisko.
Najlepiej zająć pozycję i się okopać czekają na bieg wydarzeń a nie telepać się raz w jedną raz w drugą stronę. Tak można zrobić jakiś niepotrzebny ruch.
Wiadomo że ludzie którzy grają tylko w gadce albo na kartce to i na rynku ruszającym się w przedziale 5 pkt zrobią bo będą grać dokładnie te 5 pkt w obie strony :-)
Dnia 2024-03-22 o godz. 14:22 ravcio napisał(a): > Wiadomo że ludzie którzy grają tylko w gadce albo na kartce to i na rynku ruszającym się w przedziale 5 pkt zrobią bo będą grać dokładnie te 5 pkt w obie strony :-)
Jeżeli ktoś wykonuje pracę, którą lubi i potrafi wykonywać, to sprawia mu to przyjemność. A jeżeli do tego zarabia na tym uczciwe pieniądze, no to czego chcieć więcej. Trudności, które czasami napotyka motywują go tylko do zwiększonego wysiłku, a ich pokonanie zapewnia szaloną satysfakcję.