Jeśli Sap się do końca sesji nie posypie a w weekend jakaś "bomba" nie odpali to będą testować szczyty. Bronią granicy ze zdeterminowaniem - przynajmniej na razie.
Zamknięcie neutralne w okolicy 150 160 jak ma iść w górę to nic nie szkodzi na przeszkodzie aby przetestować taką normę 140 wciąż dopuszczam bandę na 21setek. Trend nie boi się korekt - to chyba żelazna zasada - jedna z wielu a podstaw do rajdu też nie widać..
Wilku jeśli już to trzeba było czekać FIxu lub ostatnich sekund bo na takich sesjach to nie zaskoczenie że znów misiek spanikował w ostatnich minutach i sam te 3-4 pkt dołożył uciekając.
No to zrobili u nas co chcieli ale bazowej uważam ze dalej słabe. U Jankesa bym nie przesądzał czy na plus skończy nawet może i realny zwrot na walutach ale już zdecydowanie szansa na niego zmalała.
Z m15 syg kupna powinno zrealizować zysk, ale w h1 dalje to wygląda na wykładanie a w d czy tyg sygnały spadkowe są w mocy więc conajmniej pełzanie w górę o ile nie zanotowanie kolejnego dołka wyjście z zamknięciem nad 180 będzie podstawą dozmiany koncepcji. Każda strona ma swoje prawa, w żadnym rajdzie na razie nie jeteśmy.
777777 we wszystko uwierzę ale nie w silniejsi niż bazowe przez kilka lat. Dni tygodni ale nie lata. Widziałeś na jakim obrocie na kasowym jadą od wczorajszego szarpnięcia ? Za to na FW całkiem sporo. Nie ma szału ale na FW obrót nie tragedia. Faktycznie nie ma podaży nawet na FW nie ma kto w S chodzić by choć trochę docisnąć. Ale podaż się pojawi, jeśli nie teraz i jeśli już po korekcie i bazowe też odbiją to i tak się pojawi za jakiś czas bo wtedy to ten co wczoraj wzrost zaczął jak będzie pora sam osobiście rynek spuści. Tylko może to nie ta pora, może był nie gotów. U nas zrobiło się tak trochę jak u Jankesa w dobrych czasach - kupują szybko większą cofkę. Trudno się taki ruchy odwraca ale jak to zrobią to brutalnie poleci. Ja uważam że jeszcze na tej serii a czasu już coraz mniej.
ziemia niczyja jest moc ale intra w kilkudniowym mamy 5-kę w dół i raczej 3 w górę pod 62 fibo powinno jeszcze 5 w dół odliczyć z naruszeniem 2100 lub bez jak jeszcze podbiją wyżej wykres kasowego podglądam ... scenariusz dla s&p z 4 falą po której szczyt bo jak tam coś większego to i u nas rozwinięcie mogłoby być s&p dopóki s&p nie najdzie na 4458 to opcja podstawowa z 4 falą kasowy również patrzę
wydaje mi się że wiem co s&p zrobi jest przewidywalny intra a ciężko mi mocnego banana do niego dostosować :) w/g mnie s&p zrobi ze szczyciku z przed kilku sesji 1,2 i (1,2,3,robi4) w 3 która powinna się skończyć pod 4485 z dywergolem na rsi tam ten wskaźnik jest skuteczny alternatywnie 1,2,3 za nami robimy 4 później 5 pod 4485 w pierwszym wariancie ABC będzie mniejszego stopnia w drugim większego my będziemy sie musieli dostosować
takie opcje też mogą się pojawić na stole ale najpierw s&p musi złamać 4458 aby potwierdzić liczenie w dół a i tak zanim później ewentualnie ruszy w dół to wcześniej jakieś abc zrobi w górę dla ściemy trendów nie odwraca się z dnia na dzień nawet czrnymi łabędziami :) wszystko co w usa porusza się nad 4458 to szum i minimalne ruchy tak w cenie jak i czasie
np byczo ten ruch z 4607 do 4485 też może być tak rozpisany jako cała abc 4ki nie nachodzącej na 4458 to najkrótszy trend jaki jest sens rozważać więc nawet z 4485 może iść impuls nad 4607 i to rozszerzonymi falami dokładnie tak samo jest u nas o żadnym trendzie spadkowym nie może być mowy póki co za co u mnie szacun że miś złapał u nas 80 ptk w/g mnie to by sport extremalny i fuksem się udał tylko ze względu na rating w usa :)
Jeżeli u nas do przodu, to trzeba czytać Stany też pozytywnie. Do 2200 brakuję ledwo kilka groszy pytanie tylko jak Gruby to capnie - czy już z samego rana czy jednak na finał.