Dopóki nie wybijemy się zdecydowanie powyżej 2400 to RGR będzie wisieć jak topór. Od 24 stycznia wymowa świec dziennych negatywna oprócz wczorajszej i to daje pewną nadzieję.
banki potrzebują jeszcze jedną sesję na pozbieranie się https://stooq.pl/q/a2/?s=wig_banki&i=d&t=c&a=lg&z=25&ft=20180730&l=0&d=0&ch=1&f=0<=57&r=3&o=1 aby mógł macd zawrócić a index nad wsparcie wyłamane wejść
swig80 w/g mnie mówi hossa :) https://stooq.pl/q/a2/?s=swig80&i=d&t=c&a=lg&z=25&ft=20180801&l=0&d=0&ch=1&f=0<=57&r=3&o=1 czekamy na banki spółki które wchodzą w trendy wzrostowe trzymają je ale bez banków nie ruszymy z kopyta
Cały szkopuł w tym że wczorajsza zmiana sytuacji oparta jest tylko na ostatniej godzinie handlu , więc albo okaże się że stoi za tym poważna siła albo że jest to tylko podpucha bo po kilku słabych dniach jedna godzina wiosny nie czyni. Jeśli okaże się że po wczorajszym wyskoku zejdziemy poniżej wczorajszych minimów to trzeba zapomnieć na jakiś czas o wzrostach a do tego wszystkie obecne ruchy wpisują się w zakres RGR.
ode mnie też zielona @jak40 robisz dużo ruchów i same udane jest taka zabawa @Zosia zorganizowała 6 wejść w miesiącu można zrobić pokazałbyś tam jak to wygląda w rzeczywistości :)
7 szkoda mi troche czasu na ruchy teoretyczne i sledzenie jeszcze jednego forum a co do zosi to kiedys wyraziłem swoją opinie no i przestała namiawać ostatnio na s więc dla mnie to ewidentny znak by taka pozycje właśnie zająć
https://stooq.pl/q/a2/?s=pge&i=d&t=c&a=lg&z=25&ft=20180801&l=0&d=0&ch=1&f=0<=57&r=3&o=1 ja na pge polowałem na wybicie z przedziału 10.10 10.40 oczywiście nie wszedłem bo przegapiłem :)
Dokładnie mnie też zastanawia LOP zwłaszcza wczorajsza końcówka, L ek chyba na samym wyskoku by nie otwierał miał na to cały dzień chyba że chcą aby leszcz pomyślał że to ski a pójdą do góry.
Widzę,że jest to o czym pisałem wczoraj.Tzn zysk dzisiaj bylby po raz kolejny na zero.Przyznaję sobie zielonkę za opanowanie wrodzonej pazerności "więcej,więcej jeszcze parę pkt" .Chciwości mówimy nie !
Gim tu masz rację. Konsolka jest to raczej nie ma co się napalać na dużo tylko próbować coś ugrać na małych ruchach. Choć wiadomo ze kiedyś się wybije poza zakres. Wzrost LOPu może być przygotowaniem pod taki ruch. W którą stronę hm... z racji długości hossy zakładałbym dół ale nim w dół to może być jeszcze skok w górę. Więc nie wybiegam z tym za daleko jest co jest i to trzeba próbować grać. Co na teraz.Trochę mnie nie było. Wracam praktycznie to samo miejsce. Zastanawia mnie marny obrót. Może czekamy na dane w Stanach. Zakładam że może być mocniejsze szarpnięcie po danych - kierunek ? A kto to wie wszystko możliwe.
Zerkam ponownie na wykres i:
Po przebiciu 2200 korekta 156 pkt
Po przebiciu 2300 korekta 150 pkt
Po przebiciu 2400 korekta 74 pkt
Nie wydarzyło się nic co mogłoby wskazywać na zmianę kierunku.
Czy na poprzednich wybiciach obawy byly podobne? Pewnie tak,mniej danych do analizy ruch się dopiero rozwijał.
Nie zamknęli pow 2400 bo byłoby zbyt proste.Zabieranie towaru ze słabych rąk,męczenie leszcza itp to wszystko są zarobione pieniążki.Kasa w kieszeni można brykać pow 2400.Sporo zniechęconych wczoraj ,dzisiaj zerka bez wiary.