Jezusie Nazarejski Wig20 600 pkt, upadek DB, milionerzy z wózkami złom ciągną, dodajmy do tego wybuch wulkanu, który na 5 lat zasłoni słońce i wymrze 3/4 ludzi... Wygrałem
widać, że dziś na forum humory dopisują i dobrze, bo warto żartować. Z historii moich znajomych, jeden kolega miał 4000 akcji LPP kupionych po ok. 50zł. i sprzedanych w przedziale 9000-10000zł. i kumpel z wrocka kupił 100000 akcji MCI w przedziale 30-50gr., które sprzedawał po 25-31zł. :). A inny znajomy inwestor miał kupiony 1 mln akcji Biotonu po 2,40 w 2008r i 3000 akcji Petrolinvest po 360zł. w 2007; i trzyma do dziś :) Na BIotonie troszke odrobił ale trzeba pamiętać o scaleniu :), że nie wspomnę o innym kolesiu co kupował 100.000 akcji TORA po 7zł. 20000 akcji HAWE po 30zł. . Tak więc fortuna zatacza koła na giełdzie i jedni tracą a drudzy zarabiają. :)
moze i dobrze, ze wczoraj nie bylo wybica bo byly do tego warunku
dzis bylaby negacja bo napewno bysmy sie nie utrzymali i jak by to wygladalo ? lepsza wedlug mnie dluzsza konsolidacja i atak na opor z obrotami wiarygondy
Nie jestem nowy i w 2008r sporo straciłem. Brak doświadczenia. Teraz mam trochę inne podejście.
Gram na walutach WIG 20 i KGHM.
Znam analizę techniczna. Obserwuje szeroki rynek itp.
jak40, czy masz na myśli 10 milionów "na stare", czy 100 miliardów na stare? W 1995 kapitalizacja całej GPW wynosiła na dzisiejsze 11 milionów, więc nie mogło być kilku grajków z 10 milionami...
To dla mnie zaszczyt móc czytać i pisać z takimi ludźmi jak Wy. jak potrzebujesz jakichś praktykantów w firmie? W te wakacje muszę zrobić praktyki w moim kierunku, a Twoja firma jest dokładnie taka.
No tak wczoraj miało rosnąć ale spadło, no to ludziska pozycję odwrócili bo będzie spadać, a tu dzisiaj znowu zonk. Dziś to my wykazujemy relatywną siłę i ludziska dziś znowu ograni.
Widzisz to co ja widzę. Na naszym rysunku po lewej stronie są dwa szczyty w 1994 r. i 2000, a po prawej tylko jeden 2011. W brydża grają 4 osoby. To musi być 4 szczyt. Z dziadkiem przecież nie będziemy grać, ani robić z siebie dziadów. Jak sobie tak policzyć to 4 szczyt powinien on zostać zbudowany za 2 lata w 2018 r. , a szczyt byłby na poziomie około 3300. Co więcej lewa i prawa strona byłaby wtedy lustrzanym odbiciem. A dopiero później widzę potencjał do spadku.
Może Punkt Patroszenia Byka zmieni się na Punkt Patroszenia Niedźwiedzia. Może wersja optymistyczna będzie strawniejsza od pesymistycznej.
Z ciekawostek mielonki: W styczniu 2016 z funduszy akcyjnych saldo wpłat i wypłat wyniosło aż -0,9 mld zł. To najgorszy wynik od blisko 2 lat, kiedy klienci wypłacali środki przestraszeni widmem konfliktu zbrojnego u naszych wschodnich sąsiadów.
Z kolei saldo ogólne było dodatnie i wyniosło +0,8 mld zł. Za dobry wynik, podobnie jak w grudniu, odpowiada segment funduszy niedetalicznych szytych na miarę potrzeb konkretnego inwestora. Do zaledwie jednego funduszu tego typu zostało wniesione +1,3 mld zł.
Hmm, czy wyobrażacie sobie jakiegoś zagranicznego inwestora, który zamawia sobie w Polsce taki fundusz, aby się za bardzo nie ujawniać?
i jeszcze... chciałbym napisać, że właśnie sprzedałem moje longi po 44, ale niestety zostałem oszukany :) i jak tylko złożyłem zlecenie to rynek mi uciekł i zlecenie wycofałem dopiero niedawno... Cóż pomysł dobry wykonanie gówniane :)
rozumiem, dzięki za informację. No ale swoją drogą jestem ciekaw, czy tym razem okaże się, że klienci TFI mieli "nosa" i wycofali się w ostatnim momencie przed wielką zwałą na 600 :)
to sa fundusze inwestujace w ziemie i lasy ogolnie głownie nieruchomości( w Krakowie kupili 2 cale lokalizacje po 100 mieszkań), namawiali mnie na taka inwestycje ze 2 miesiace temu
I zaczyna się. Kto by pomyślał że dzisiaj będzie +. Czyżby wczoraj to było tylko na przeczekanie i zebranie większej ilości akcji? Bo kontraktów to chyba nie bo LOP cały dzień spada.
a ja pomimo poczatkowej straty tez do przodu prawie 2% ale to zasluga taurona i PGNIG pozamykany, kurcze a mialem dobre L po 39 i wiedzialem ze nalezy brac po 35-40 no cóż szkoda
A ja wziąłem na zamknięcie jedną L-kę, licząc na obronę w USA poziomu 1800, tym samym uformowanie flagi prowzrostowej i może jeszcze utworzenie młotka (jak u nas). O 22.00 będę wiedział, czy jutro od rana zyski i uśmiech, czy wpiernicz i nie tykanie kontraktów do pn.
Kilka razy robili u nas w bambuko ludzi nie spadając a ni nie rosnąc ale myślę że jutro możemy odbić do góry. W nieskończoność tego nie będą robić a jutro raczej bazowe będą pewnie korektę do góry robić. U skośnych też raczej do góry będzie. A w USA też mi się coś wydaję że automaty zadziałają. A nawet jak nie to i tak cały świat dzisiaj był przygotowany na duży spadek u nich. Coś mi się wydaję że rysują dużą formację oRGR począwszy od grudnia. To będzie dobry moment na odwrócenie trendu lub nabicie jeszcze większej rzeszy planktonu.
dobrze wziąłem bo po 39 ale wyrzuciilem po 33 bo prz takich kontraktach w USA myslalem ze zejda nizej, szkoda ze nie wytrzymalem jak to zwykle robie do 14 za to tauron i PGNIG dał sporo zarobić bo po 2% na czysto prawie lubie kupować na takich spadkach po 3% bo jest szansa przynajmnie 1% zlapania. Miedzi nie tykam bo tam i po 6% moga pojechac
Ja brałem na otwarciu 2l potem po1742 3l potem po 1730 15l i generalnie spory plus bo oddałem po 1744 17sztuk i po 1749. 3sztuki a teraz mam 1S po 1761
bawcie się dobrze - ja zostawiam ostrożne zlecenia kupna kghm 51-52 i ostrożne S 60-61 i prawie spokojnie idę na działkę , zrobię sobie taki dłuższy weekend po tym udanym tygodniu pozdrawiam , jakem bolec
p.s. zapraszam na Wigometr , dziś nie będzie Emeryta po 17 -ej , ( brydź ) więc Ostry zaczyna i kontroluje sytuację , ale to my potem przejmujemy pałeczkę i ciśniemy :-)
po sygnale RSI na miesięcznym wykresie wig20usd, zakończenie wczorajszego dnia daje mi w moim autorskim systemie sygnał zakupu na dziennym. Ostatni taki otrzymałem 1.04.2015. Co oczywiście niczego w mojej grze nie zmienia - obecnie 77% kapitału w akcjach, po prostu jestem jeszcze spokojniejszy :)
200 koni i 3 zlecenia :) Drugiego nie zauważyłem. Ale nie zbierali z prawej i o ile to nie ściema to wygląda na to że zbierają powolutku. Ja już myślałem że zacznie się obsuwać ale teraz widzę że jednak pociągną chyba UP. Dzisiaj mogą przetestować 1800.
Tak linie do Cieni rogalski przystawia.... tylko jakos na jego kreskach nie zarabiam, linia ma byc tam gdzie laczy najwiecej punktow. Pozatym totalny blad w sztuce, jak chcesz trendem 30 letnim szacowac to co się dzieje w perspektywie miesiąca trzech czy 1 roku, jak szacuje miejsce odwrotu na tyg kreskach to patrzę najdalej na opory sprzed 2 maksymalnie 3 tyg, reszta nie ma znaczenia najmiejszego, a perspektywa 4 letnia, ojjjj z gola inaczej wyglada. dzisiaj zobaczycie moze nawet lada moment bo zle narysowana banda logarytmiczna peka..