na inventi juz wcześniej pisałem że spadnie na 15 gr nie spodziewałem się że to tak szybko nastąpi, kapitalizacja 7 mln według mnie spółka właśnie tyle jest warta nie powinna już więcej spadać b2b spółka nie do końca mi sie podoba spore zadłużenie jednak przy tej kapitalizacji jeśli nie będzie info że ktoś większy sprzedał będzie podbitka
Dziwnie na Inventi ta sprzedaż wygląda jakby jakaś podpucha bo od drobnych podaży nie widać jak wychodziłem ok 16 byłem 2 w kolejce na s po 0.17 a do 20 było tylko kilkadziesiąt kilo
nie wiem co myśleć o inveni stoję na kupnie po 14 ale nic nie wpada wygląda jak by chcieli odebrać akcje , jeśli dalej sypią to bardzo słabo to rozegrali
może i masz rację największym ryzykiem jest wprowadzenie nowej emisji wtedy to i 5 gr możliwe , jwa nie potrzebnie kupiłem dalej cisną już nie wiem o co chodzi w tej spółce jak by zbierali akcję na inventi dalej nie wpadło po 14
Podejrzane ten zakup 10k i przekroczenie 10% może miał spowodować zwiększony popyt ? A na inventi może akcjonariusze którzy objęli nową emisję grają ze sobą bo po co by wystawiali tyle towaru jak drobni i tak w większości taniej nie będą sprzedawać
na bioerg ostatnio bardzo łatwo było zarobić na dt udało mi się kilka razy jak takie cos się udaję to jest 95 % pewności że będzie duży spadek chcą przyciągnąć drobnych było tak na wielu spółkach np. velto,grjaguar, sappers,nie wolno kupować dużo takich akcji tylko jak dają zarobić to korzystać ale jak juz zaczyna spadać lepiej nie uśredniać dopiero jak nasza wycena ma odzwierciadlenie w kursie
b2b część sprzedaje po 11 zawszę chcę odzyskać część pieniędzy jak będzie rosło resztę trzymam a jak spadnie odkupię nigdy nie ma pewności ze to koniec spadków bo by była podbitka muszą tanio zebrać a spółka dla mnie słaba duże zadłużenie i ciągle straty
najlepiej lubię spółki tanie które bym chętnie przejął jak bym miał pieniądze :) a które są nisko wyceniane jak zapewne pamiętasz nasze spółki na których mogliśmy zarobić konkretne pieniądze ale wyszło jak zwykle chodzi mi o aleję i milkpol
Dokładnie kupić to potrafimy na aleji prawie zawsze brałem w dołku to samo na milkpolu i jeszcze maiłem triceps,Akcept i inne które uciekły, było tyle tego, jak zaglądam w wyciągi archiwalne z lat poprzednich to sam się dziwie że tak tanio sprzedałem, a przecież nie odkupie po 0.60 aleji (choć wydaje się tania i może powinienem) skoro sprzedałem po ok 30
z tym albatrosem nie mam pojęcia bo niby sprzedaż pewna i to 140 mln cena minimalna ja też myślę nad kupnem bo wygląda to tak jak będzie skup to zysk 50 % jak nie pewnie strata 20 % więc przy obecnej cenie warto zaryzykować dziwne są małe obroty mi to wygląda na zaniżanie ale może widzę to co chcę
tak sprzedałem większość po 21i 22 udało mi się kupić velto po 5 sprzedać po 6 ten tydzień trochę lepszy ale dalej słabo jwa też nie dobieram może po 77-76 gr ciągle liczę na podbitkę pod dalsze umowy , dywidendę
sprzedałem resztę bioerg po 23 , kupiłem inventi po 14 sprzedałem po 17 widziałem zaniżanie i sie nie myliłem szkoda tylko że miałem tylko 10 tys akcji
No ja miałem sporo po 0.12 i poszło po 0.16,0.18 i 0.20, Mennice miałeś zbierać ja dokupiłem 30szt po 4.1.Cieszy mnie Standard bo rośnie a drewno spada.