Dlaczego patrzycie tylko na kreski i szukacie miejsca na spadki, poszukajcie czynników zewnętrznych - zakończenie wojen, pogonienie ekoterrorystów, czy wtedy też będziecie szukać okazji do spadków, a nie wystrzału w kosmos?
Bazowe będąc w kosmosie to już trudno by znów do niego startowały ewentualnie mogą tylko skoczyć na inną planetę ;-) A banan jak to banan jak go startują w kosmos to ostatnio zawsze coś się mu urwało z rakiety i spadał. Może będzie inaczej tym razem ale trzeba główny silnik PKOBP już odrzucić a załączyć inne.
Uważam, że tylko szukanie formacji na wykresie czy to spadkowych, czy to pro wzrostowych ma sens. Myślenie typu gospodarka ma się źle lub dobrze jest subiektywnym spojrzeniem. Pani Zofija tu już swoich teorii miała milion (SAME ZŁE) i jak skończyła wiemy-ano z eS z poziomu 1950 ;-) a niby tak źle.
A nawet skończenie wojny- czy to będzie miało wpływ na naszą giełdę? Nie sądzę-no może euforia 2-3 dni i pozostanie kurz po tym wzroście. Koniec wojny to powrót wielu Ukraińców do domu. Wtedy problem dla naszej gospodarki będzie.
Ale będą fundusze odbudowy i pojedziesz jako dobry sąsiad przygraniczny pomagać budować ich kraj. Np. na początek będzie trzeba rozminować... yyy chciałem powiedzieć wykonać roboty ziemne infrastrukturalne:). Zarobisz jak dziki żbik.
No ale jakie skończenie wojen, zawieszenie broni w Gazie tak się kończy że Izrael rozpoczął kolejna operacje tym razem na zachodnim brzegu, a o Ukrainie to póki co wciąż tylko pogłoski na podstawie wiary w to, że nagle Trump coś zmieni i Putin się przestraszy i skończy wojnę XD. To dość naiwne myślenie
No i co do zakończenia wojny to nie wiem czy słuchaliście przemówień Trumpa od 17. Na pytanie czy za rok widząc się znowu w Davos będzie pokój odpowiedział, że nie wie i to wszystko zależy od Rosji. Czyli co były 24h, było 100 dni, a teraz to nie wiadomo czy za rok w ogóle będzie jakiekolwiek porozumienie... Tyle z takich obietnic właśnie wynika
Dax 21.500 fut rozbite. To jest normalny indeks. Brawo to było pewne jak w banku. Coś czuję że jutro zacznie się na daxie zjazd. Jesli nie jutro od poniedziałku
Też mam dylemat czy pogonić swoje L i na S się przestawić lecz oprócz gadek trampa nie widzę powodów do S , gospodarki słabe lecz w końcu powinny wychodzić z kryzysu a że indeksy na szczytach więc ?
7777 przecież Ty pisałeś że masz shorta na W20. Wpis z 10.13. Czy jakimś cudem zamieniły Ci się na L? Uważam, że tak niestabilnego gościa jak Ty to tu nie ma. Piszesz o dziwnych rzeczach. 3 w 10 i 4 w 8. A tak naprawdę to siejesz zamęt a konsekwencji w dzialaniu nie widać. Sorki stary ale tak to wygląda.
Nie wiadomo co rano zastaniemy s&p tradycyjnie poszedł po dywergola i jak zrobi to koniec fali wzrostowej ale może nie zrobić i razem z ceną wskaźnik potwierdzi szczyt do tego spx jeszcze do szczytu by brakuje 10 PTK klasycznie powinien też zrobić jak już tyle wzrósł więc pewnie jeszcze ciut wyżej będziemy Dax 21600 rozbił zobaczymy rano ...
Nie fantazjuj znowu. Zaczekaj do jutra, a w poniedziałek/wtorek sie wyjasni. To nie jest powiedziane że C będzie dłuższe. Ktoś pisal ze tu się mogą bujać 2-3 dni. Tak może być i wielce to jest prawdopodobne. Dax jutro wyższe otwarcie, ale niskie zamkniecie. Pomoże to nam?
I uważam nadal, że Jankes rozgrywa klin. Dojechał do wsparcia dolnej linii klina. Tak więc traderzy ładowali eSki dziś na Sapinie. A my niestety na wzrosty się nie załapiemy, a że to nie pierwszy raz to chyba żadne rozczarowanie . Jeśli utrzymają poziom 2380 indeks to będzie wszystko. Ale również można wyobrazić sobie jutro zamknięcie w okolicach 2340 indeks. Koniec tygodnia, realizacja zysków, w sumie małe nie są...
777 mało wiarygodny jesteś niestety. Nic nie napisałeś że zamknąłeś S. Stąd uważam że jesteś fantastą pierwszej wody. I tak jutro okazji do zamknięcia tych L może nie być. To się zastanów lepiej co Ty masz
Ja wczoraj nie pisałem że mam S tylko że mam krótkie pozycje i nie pisałem że je zamknąłem bo ich nie zamknąłem otworzyłem tylko przed południem L więc obecnie mam L na fw20 i 2 razy więcej krótkich putów lutowych czyli neutralnie w teorii bo w praktyce to trochę inaczej wygląda ... tak że mam teraz i krótkie i długie pozycje na wig20
Napiszę oczywiście, ja nie kombinuje jak co niektórzy. Tylko że ta pozycja nie jest na 2 czy 3 dni. Zostaje na dłużej. Lub do osiągnięcia TP, a TP na razie 2290. Poinformuję co i jak
Powiem krótko... Jak wszyscy zaczynają widzieć tylko wzrosty, to mamy szczyt hossy ;) A jak to się kończy, wiadomo...
PS. Nie będę ukrywał, że jestem zaskoczony (niezależnie od systemu, który u mnie jest reaktywny i szybko zmienia strony) aż takim wzrostem i łamaniem poziomów... Wszystko by mi pasowało, gdyby wojna się skończyła. Ale w tej geopolitycznej sytuacji, to się zupełnie nie układa... Pełen sceptycyzm i brak zaufania do wzrostów...
Ciągle kombinujecie to źle tamto źle...... - w końcu po długim tłamszeniu - jako taki trend kierunkowy, 150 pkt - nic nadzwyczajnego - czytelny, jakie kto kreski kierunkowe narysuje to (na razie) żadne nie są negowane - trzymać się kierunku i pozycji a nie jojczyć - będą symptomy słabnięcia trendu to można coś zadziałać
i....nie prorokować, tylko interpretować to co aktualnie się dzieje.