Summer Butterfly Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dziekuje za odpowiedz :)
>
> Chcialabym jednak,tak dla pewnosci,wiedziec po
> kolei co mam zrobic i gdzie mam pojsc ? Ile
> kosztuje zalozenie takiego sklepu ?
>
> Dziekuje :)
koszty rejestracji firmy (w 300-400 zł powinno się udać) + prowadzenie księgowości zewnętrznej (ok 100 zł / mies w zależności od ilości faktur) + składki do ZUS (czytałem że ok 700 zł/mies)
Idąc opisywaną wcześniej drogą nie powinno się unikać płacenia składek ZUS. Ja zrobiłem trochę inaczej. Wykupiłem miejsce w internecie, gdzie mam stronę internetową, blog, responder, sklep i kilka innych możliwości. Teraz buduję własą markę przy pomocy w/w narzędzi i tym sposobem przyspieszę rentowność sklepu, który niedługo uruchamiam. Równolegle uzyskuję pewne dochody z internetu, które za rok 20007 opodatkowałem w kategorii "inne". Trochę to wszystko trwa, ale można swoje zrobić nie wchodząc w nadmierne koszty na początku drogi w biznesie.
Szanowny Panie Lechu
Przeglądnęłam wszystkie strony i uważnie je przeczytałam, ale trudno z tylu propozycji tworzenia sklepów internetowych wybrać. Pan pisze, że osiągnął sukces. Czy byłoby to możliwe,żeby zasugerował Pan, jak wykupić miejsce w internecie na własny sklepik internetowy i inne ważne rzeczy, które pomogą być znajdowanym przez potencjalnego klienta. Gdyby zechciał Pan być tak miły, byłabym wdzięczna. Mój mail: rd65@poczta.onet.pl
Jestem zainteresowania otwarciem sklepu internetowego, lecz koszty z tym związane są dla mnie zbyt duże. Przeglądając różne informacje z tym zagadnieniem związane, przeczytałam informację o odniesionym przez Pana sukcesie.
Czy również tak jak moja poprzedniczka "Jagódka" mogę zwrócic się do Pana o udzielenie takich cennych wskazówek na mojego maila : grazagdy@wp.pl.
Z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam, Grażyna
Lech Pansin Napisał(a):
> Idąc opisywaną wcześniej drogą nie powinno się
> unikać płacenia składek ZUS. Ja zrobiłem trochę
> inaczej. Wykupiłem miejsce w internecie, gdzie mam
> stronę internetową, blog, responder, sklep i kilka
> innych możliwości. Teraz buduję własą markę przy
> pomocy w/w narzędzi i tym sposobem przyspieszę
> rentowność sklepu, który niedługo uruchamiam.
> Równolegle uzyskuję pewne dochody z internetu,
> które za rok 20007 opodatkowałem w kategorii
> "inne". Trochę to wszystko trwa, ale można swoje
> zrobić nie wchodząc w nadmierne koszty na początku
> drogi w biznesie.
Witam.Chce otworzyc sklepik internetowy.Po przeczytaniu tych wszystkich stron jakies ogolne pojecie mam.Pytanie moje dotyczy podatku czy cla od rzeczy w ilosci hurtowej przywiezionej z panstw:USA,Chiny,Turcja.Jak to wyglada od strony prawnej?Dziekuje za odpowiedz.
magdallena Napisał(a):
> Witam.Chce otworzyc sklepik internetowy.Po
> przeczytaniu tych wszystkich stron jakies ogolne
> pojecie mam.Pytanie moje dotyczy podatku czy cla
> od rzeczy w ilosci hurtowej przywiezionej z
> panstw:USA,Chiny,Turcja.Jak to wyglada od strony
> prawnej?Dziekuje za odpowiedz.
Polecamy sie w sprawach zakupow w USA. Odziez w szczegolnosci. Pomogamy wybrac sklepy, doradzimy jak robic zakupy a zamowiony towar wyslemy pod wskazany adres. kontakt@zamawiamwusa.com albo zamawiamwusa.com.
posiadam sklep chciałbym założyć sklep internetowy czy musze poszeżyć działalność i kupic kase fiskalną czy wystarczy ta kasa która mam w sklepie jak wtedy rozliczać sie z US czy wystawiajac towar na aukcji też mam obowiązek to zgosić i wydawać paragony?
Powiem krótko.
Bardzo potrzebuje teraz pieniądzy i łapie się każdej pracy.
Otoz - bardzo tanio zainstaluje skrypt sklepu internetowego na Twoje własne potrzeby - wliczone w cene, umieszcze go na platnym serwerze na czas wyswietlania 1-go miesiaca - wliczone w cene, pomoge w zakupie domeny, wypozycjonuje czyli dodam do kilku tysięcy katalogów - wliczone w cene(poprzez automatyczny pozycjoner), na czas jednego miesiaca pomoge w sprawach technicznych - wliczone w cene.
Koszt całego przedsięwzięcia to 100-150 zł - możliwe negocjacje.
Zapraszam.
gg: 951144
mail: tazos5@tlen.pl
WITAM
MAM PYTANKO JAK TO JEST Z RZECZMI ŚCIĄGANYMI DO POLSKI Z USA NA FIRME ,AKCESORIA DLA DZIECI I MAM,ZABAWKI,UBRANKA,KOSMETYKI ITP.CZY WYSTARCZY MI PARAGON ZE STANÓW DO ROZLICZENIA W POLSCE ,JAKIE SĄ DODATKOWE OPLATY,JAK JE MOŻNA OMIJAĆ ITD.
Z GÓRY DZIĘKUJE ŻE WSZYSTKIE INFORMACJE I PODPOWIEDZI.
POZDRAWIAM
HIUBI
Jest fajny pomysł na prowadzenie własnego biznesu w oparciu o własny sklep internetowy i telefon. Można prowadzić go z domu lub z pracy, jeśli ta jest mało absorbująca i ma się trochę wolnego czasu, np. mało uczęszczany sklep, itp. Zaletą jest niski koszt rozpoczęcia działalności, doskonałe produkty, małe nasycenie rynku. Osoby zainteresowane proszę o zapoznanie się ze stroną www.biznes.skobus.mojawaga.pl oraz www.skobus.mojawaga.pl
Chce otworzyc sklep internetowy z czesciami komputerowymi + jakies tam uslugi /serwis, instal. oprogramowania, skladanie komputerow/.
Jak w moim przypadku wyglada sprawa kasy fiskalnej i VATu - czy powinienem od razu instalować kasę? bo VAT to dopiero po przekroczeniu pewnej kwoty? dla tego typu usług także?
Teraz PKD, czy wystarczy mi:
47.91Z - sprzedaz detaliczna prowadzona przez domy sprzedazy wysylkowej lub internet.
47.41Z - sprzetaz detaliczna komputerow, urzadzen peryferyjnych i oprogramowania prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
95.11Z - naprawa i konserwacja komp. i urzadzen preyferyjnych
62.01Z - dzialalnosc zwiazana z oprogramowaniem (w przyszlosci np. na strony WWW)
62.02Z - dzialalnosc zwiazana z doradztwem w zakresie informatyki (a tutaj to co wlasciwie? ;-)
62.03Z - dzialalnosc zwiazana z zarzadzaniem urzadzeniami informatycznymi - co tutaj moglbym robic? :-]
62.09Z - Pozostała działalność usługowa w zakresie technologii informatycznych i komputerowych - a to? ;-)
Czy wystarcza mi te numerki do prowadzeniu serwisu/sklepu internetowego + jakies tam usługi?
Wszystkim zainteresowanym założeniem sklepu za darmo polecam www.etradepro.pl. Można bez jakichkolwiek opłat używać profesjonalny sklep i nie trzeba się martwić o abonament, hosting, aktualizacje, limity produktów itp. Wszystko za darmo. Dopiero jak już sklep działa, po pierwszej udanej transakcji podpisuje się umowę i jest naliczana prowizja od sprzedaży (3%). W sumie to zero ryzyka. Płacisz jak się powiedzie.
Ta prowizja to jedyna opłata - bez żadnych gwiazdek :)
Chcialbym zalozyc firme zajmującą sie sprzedażą komputerow w internecie a także serwisem komputerów w mojej okolicy czyli sokolowie podlaskim.
Mam kilka pytan.
1. Czy muszę byc płatnikiem VAT aby zamawiac komputery a hurtowni ktora jest płatnikiem VAT?
2. W jaki sposob wystawialbym rachunki za sprzedaz i uslugi serwisowe? faktura, kasa fiskalna? jak?
3. Czy w PKD wystarczy handel artykulami przemyslowymi i naprawa i konserwacja komp. i urzadzen preyferyjnych?
Witam sredecznie
Chciałbym założyć normalny sklep z odżywkami w swoim mieście, mam lokal, potrzebuję się dowiedzieć ile potrzeba mieć kasy na start i od czego wogóle zacząc.
kontakt: lechu1948@interia.pl
Szukasz pomysłu na działalność gospodarczą? Nie wiesz jak zacząć? Przeraża Cię brak wiedzy na temat podatków, rachunkowości, administracji?
Mogę pomóc w założeniu działalności gospodarczej. Poprowadzę Cię "za rękę" przez wszystkie procedury i pomogę wystartować. Możesz korzystać z mojej pomocy dopóki się nie usamodzielnisz. Pomogę w sprawach administracyjnych i księgowych.
W dzisiejszym gąszczu przepisów trudno jest się połapać. Sam popełniałem mnóstwo błędów na początku prowadzenia firmy. Dzisiaj po wielu latach prowadzenia własnej działalności mogę doradzać innym. Jeśli ktoś potrzebuje rzetelnej wiedzy, może napisać do mnie.
Na początek muszę wiedzieć jaką działalność mógłbyś prowadzić, w jakim mieście, czy masz już jakiś kapitał, urządzenia, wiedzę?
Swoje usługi świadczę odpłatnie, ale zapewniam Cię, że zainwestowane dzisiaj pieniądze w rzetelną informację pozwolą zaoszczędzić wielu kłopotów w przyszłości.
Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Adres e-mail: helpme@final.net.pl . Strona: www.final.net.pl Telefon kontaktowy: 0609 190 886 - Jacek P.
Bardzo proszę o pomoc, od dwóch lat prowadzę działalność gospodarczą w Polsce jako tłumacz i od miesiąca mam też sklep internetowy gdzie będę sprzedawać software do nauki jezyka angielskiego na terenie Włoch. Czy powinnam gdzieś zgłosić, że prowadzę sprzedaż wysyłkową. A jak to jest z kasa fiskalną. Czy muszę wysyłać klientowi paragon, softwear będzie ściągany bezpośrednio ze strony.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich internautów:)
witam,
czy przy zakladaniu sklepu internetowego z żywnościa taka w słoikach,paczkach,torebkach(prowadzonego u siebie w domu)trzeba miec zgode sanepidu? Z GÓRY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
pOZDRAWIAM,
DOROTA
Witam
Chciałbym się zapytać tych którzy prowadza sklepiki internetowe.
Chodzi mi ogólnie czy prowadzenie takiego sklepiku jest opłacalne jeżeli prowadzi się tylko sprzedaż wysyłkową z własnego domowego zaplecza?
Czy może ktoś jasno powiedzieć że prowadzi taki sklepik w domowym zaciszu i jest się w stanie z tego utrzymać??
Jestem zainteresowany otworzeniem takiego typu handlu przez internet a ogólnie pracuje i mój pracodawca opłaca pełną moją składkę zus tak wiedz gdybym zarejestrował działalność na siebie nie musiałbym opłacać zus ewentualnie jakieś tam ubezpieczenie.
Chciałbym się poradzić kogoś kto ma podobną sytuację i w pełni prowadzi sklepik przez internet.
Chodzi mi o wszystkie koszta związane z zarejestrowaniem takiej działalności.
Pozdrawiam.
Grzegorz
Sklep internetowy to DG jak kazda inna. ZUS placilbys tylko zdrowotne. Czy w domowym zaciszu sie uda nie wiem? Zalezy co bedziesz sprzedawal? Jesli telefonu oki zmieszcza Ci sie jesli karme dla psow albo meble bedzie ciezko kto Ci bedzie to wnosil i znosil? A co z czasem na odb. telefonow gdy bedziesz w pracy ?
Witam!
Chciałbym rozpocząć sprzedaż na allegro , e-bay oraz otworzyć sklep internetowy . Towar jaki będę sprzedawał będzie zakupiony za granicą w różnych sklepach . Czy mogę sprzedawać taki towar w Polsce ? który zakupiłem na paragon czy potrzebna mi będzie jakaś inna dokumentacja ? . Jak wygląda sprawa z DG ? od czego zacząć i jakie wiążą się z tym opłaty ( sprzedaż tylko wysyłkowa , internet ) jak się rozliczać ? czy muszę zakupić kasę fiskalną ? czy jak sprzedam małą ilość towaru miesięcznie a mój utarg będzie ok 400zł to muszę się z tego rozliczyć ? czy jest jakaś kwota od której dopiero się rozliczam ? czy można odpisać od podatku np. zakup sklepu internetowego , opłaty serwerowe , zakup sprzętu komputerowego itp.
Zdaje sobie sprawę że moje pytania już się w internecie pojawiły ale spotkałem się z różnymi odpowiedziami , dlatego będę bardzo wdzięczny za udzielenie konkretnych odpowiedzi .
Dziękuję i pozdrawiam
na zakup bierz FV, działalność załóż na dzień dobry wybierz się do Urzędu Miasta później regon zus i us.
Mozesz w Polsce sprzedawac towar zakupiony poza jego granicami. Kase fiskalna do obrotu 20 tys. w 1 roku i do 40 tys. w kazdym nastepnym nie musisz posiadac. Rozliczasz sie od poczatku kwestia czy wybierzesz ryczalt czy kpir. Tak mozesz odpisac wydatki ale tylko gdy wybierzesz zasady ogolne. Jesli potrzebuje Pan jeszcze jakies informacje prosze pisac lub bezposrednio kontaktowac sie ze mna.
Jestem absolwentem i chcialbym zalozyc wlasna DG. O ile sie orientuje jest ona niezbedna do prowadzenia sklepu internetowego. Czy w tym wypadku moge liczyc na jakas dotacje unijna. Poszukuje osoby/firmy ktora odplatnie pomoze mi uzyskac taka dotacje, pokieruje mna, poradzi co, jak i gdzie oraz pomoze zalatwic wszystkie formalnosci. Oferty osob/firm zainteresowanych prosze o kontakt mailowy qlstiffler[at]gmail.com .
Edward Napisał(a):
przez 2 lata płacisz mniejszą stawkę Vat nie wybieraj bo będziesz płacić co miesiąc a faktur nie wystawia się często
strony,?portale,kompleksowo,oferują,profesjonalnie,kompleksowo,
wpisz www.sklep internetowy i masz profesjonalnie do wyboru kogo,zapragniesz,
moje pytanie,kolejne,mam np: zarejestrowany? e-shop.de i zus płacę do 6-12 m-cy,i formularz xx i wiadomo,a jak z US,e-schop w niemczech zakupy w niemczech,obywatel,polski???
proszę o odpowiedz :-)
..woli sprostowania,nie mam dg na razie,i nie namawiam,do emigracji działalności...broń Boże DG reklamy itp-DROGO:-)TAM i nie DG a własnościowa...
tak piszę,co by ktoś,wiadomo,myśl,nadeszła wieczorkiem,ot całość,
CIEKAW ilu udało się ,z tym e-schop.pl na 34 str,ciekaw
pozdrawiam,miło wszystkich.
4.ocena pewnie trafna w 10-che..że tak powiem,wielu jak widzę,korzysta z gotowej no właśnie typ,ABC24 ITD,słyszałem,że FISKUS,będzie,pobierał,za reklamy na stronce,sklepu..to ja wolę,Shoper twoje usługi ,tak blokada,reklam,będzie nie problem,to ja za!!!u mnie w moim,przypadku to sprzedaż,będzie jeden,produkt logo firmy,z towaru,
Zgadzam,się wygląd,i prostota,no to bardzo dużo..
Na pytanie dostałem,1 odpowiedz dziękuję,to i tak full,
Witam! Chciałabym założyć internetowy sklep, być może uda mi się dostać na jego otwarcie pieniążki od sponsora. Muszę jednak posiadać dokładny business plan. Niestety nie mam pojęcia od czego w ogóle trzeba zacząć, nie mówiąc już o b-p. W związku z powyższym przydałby mi się kontakt z kimś, kto dobrze się na tym zna, pomoże mi przygotować b-p, oraz przygotuje mnie samą do prowadzenia sklepu. Proszę o maile zainteresowanych. W mailu proszę też podać orientacyjną (całkowitą) sumę kosztu takiej właśnie pomocy. Dziękuję i pozdrawiam.
http:/glamourfashions.pl
Pierwsza w Polsce Internetowa Hurtownia Odzieży,
dla klientów którzy sprzedają na serwisach aukcyjnych.
Zaopatrujemy sklepy internetowe oraz stacjonarne.
Jesteśmy bezpośrednim importerem odzieży damskiej, męskiej oraz młodzieżowej.
Oferujemy różnorodność produktów w poszczególnych kategoriach.
Najmodniejsza odzież z Europy - Włoch , Francji , Angli i Niemiec.
Odzież męska i damska.