A ja już czuję się WOLNY .Zamknąłem kontrakty ( ostatnio stratne) kupiłem małe spółki z perspektywami i nie MUSZĘ śledzić tracąc czas tych pokrętnych spekulacji . Giełda japońska mnie ostatecznie załamała . Jednego dnia -12 a drugiego +10% to zadecydowało
Od poniedziałku LOP zmniejszył się o 5100 w czasie 79 punktowej konsolidacji ( 2258 - 2179 ), więc pewnie obie grube strony transakcji wyszły z rynku z zyskiem. Gorzej było z drobnymi.
Ja kilka razy wiedziałem podobne sytuacje i mam pewność że nie wszystko jest fer wiadomo że trzeba to tolerować jak się w tym uczestniczy ale są lepiej poinformowani i mają znajomych do tego zarządzają kasą np przyszlych emerytów czy oszczędzających w fundach Ci co to kontrolują też mają znajomych ...
Już od prawie 3 godz. tkwimy w 7 punktowym ruchu bocznym ze spadającym lopem i nikt z większych graczy nie waży się powalczyć o zmianę tego stanu. Wszyscy się boją tego mitycznego grubasa?
Normalnie się robi, bierze się otwiera S na serii Z. A na U masz L i nic nie dopłacasz. Dziś zamknąłem L na U po 2218, a otworzyłem na Z - eSki po 2247. Obie pozycje były aktywne kilka godzin. I nie wyśmiewaj się tylko się doucz fajansiarzu.