2430 bym czegoś poszukał na wsparciu takie mimowolne przemyślenie . Sygnały na mak i wyprzedaniu w D. Poziom neutralny 2510-2490 i wtedy "do przemyślenia"
Ktoś tu pisał że USA wychodziło z gpw. No nie mówcie mi, że będzie jakiś napad na Polskę jak Tramp tam z tym vice będzie rządzić, oni to tam mają fantazje....
Dnia 2024-07-16 o godz. 17:05 ~lotka napisał(a): > Niestety dla byków, ale jutro się role nie odwrócą.
Dnia 2024-07-16 o godz. 21:38 ~Alojzy napisał(a): > Taki jest FW. Jutro chyba gramy do innej bramki niż dziś. Marubozu wskazuje kierunek, ale Ski muszą się wstrzymać z bólami do piątku ;-) A jutro rozliczę tego lotka czy lolka z głupot co dziś wypisywał ;-)))
Jeżeli ktoś posiada doświadczenie to obserwując wczorajsze zachowanie rynku przed zamknięciem i na fixingu, bez problemu mógł przewidzieć co będzie się działo na nim dzisiaj.
Przywołam tu stwierdzenie słynnego spekulanta: "Spekulantowi potrzebne jest doświadczenie, aby przywoływać sobie na pamięć różne analogiczne sytuacje" Andre Kastolany
Pewnie tak jak i wczoraj wielu graczy i obserwatorów rynku zastanawia się kto przy spadającym kursie kontraktu otwiera długie pozycje, bo przecież nie są to tylko drobni łapacze dołków.
Wczorajszy spadek przesadzony. Dlatego uważam nadal, że KNF powinna się przyjrzeć temu co się wyprawa na rynku terminowym. Wczoraj wywalali a dziś będą odkupywać. To jest chore, co tu się wyprawia.
Pół godziny minęło a juz 0,5% na plusie. Już też widziałem w tym roku sesje że jednego dnia była wyprzedaż 2,8 na minusie a na drugi dzień 3,2 na plusie i nowy ruch wzrostowy.
Dnia 2024-07-16 o godz. 15:49 zzz20 napisał(a): > Mi się wydaje, że teraz jest najlepsza zabawa, bo Gruby zagląda ile to stop losów jest na 2500. > Akurat godzinka została mu żeby to sprawdzić ;)))
Od dzisiejszego maksa ubyło tylko 750 pozycji ale wolumen całkowity pokazuje, że wiele zostało pokrytych bez zmiany LOP-u i pewnie przybyło też sporo nowych S i L.
Autor: ~lotka [37.225.74.*]2024-07-17 09:10 Pewnie tak jak i wczoraj wielu graczy i obserwatorów rynku zastanawia się kto przy spadającym kursie kontraktu otwiera długie pozycje, bo przecież nie są to tylko drobni łapacze dołków.
Od godz. 11 gdy kurs kontraktu wynosił 2425 znowu rośnie LOP. Jak uważacie, czy longi otwierają duzi gracze czy raczej drobni liczący na odbicie po takiej przecenie?
moj zostal powtarzam to kandydat na wice USA od Trumpa i jego wypowiedzi do tego zamieszanie z aresztowaniem Pana R. pokazało malekkosc tegogo rzadu. Z punktu moich pozycji super niestety sytuacja w Polsce powoli zaczyna sie pogarszac korporacje redukuja personel np. w Krakowie, fabryki w Polsce uciekaja do bezpieczniejszych przystani. Tusk niestety zwija kraj ale za to z usmiechem
Wybory w listopadzie dopiero i niewiadomo czy Trump wygra więc za wcześnie trochę żeby spadać z tego powodu. I widać po kursie że to za granica nie sprzedaje . Spadek silny bez większych korekt po drodze . Rsi nawet było poniżej 13 na godzinowym. Wygląda to na początek głębszej korekty .
Oczywiscie, ze to my sprzedawac bo my sporo zarobic na was i miec na czysto ponad 1000 punkta, my wam teraz sprzedac jednoczesnie sie lewarowac na krotko, prosta !
Dodatkowo, wy zostac z problemem ukraina sami, nie bedziecie miec pieniadz na dwa panstwa!
jest jedno kandydat na wice prezydenta USA od Trumpa. Amerykance spierniczaja od nas niestety. doszlo do tego zamiesznie z sadami u nas, pokazujace blamaz rzatdu Tuska cos mi sie zdaje ze to nie koniec ale z punktu widzenia moich pozycji mnie to nie martwi. \\\\\\\\\natomiast cala sytuacja globalna a takze ten rząd to juz katastrofa.
dlaczego chore? tak bywa jak ktoś ma zły MM to niestety szybko mu zabraknie depo i wtedy odrobić jest bardzo ciężko. Trzeba jakieś chore procenty wyciskać regularnie. Niektórzy gracze od dawna przepowiadali taką zwałe, ja jestem tylko zły na siebie, że SLa nie postawiłem no ale bywa. Teraz trzeba podjąć jakieś decyzje. Albo zaakceptować stratę (u mnie prawie tegoroczny zysk) albo walczyć dalej. Ja na ten moment wybrałem uśrednianie i likwidację dodanej niżej części na podbitkach bo według mnie odbracanie się w tym momencie to najgorszy pomysł. No ale każdy gra za swoje, nawet w excelu :)
spadek rozwinięty z niczego, po prostu ktoś podłożył ogień i mamy efekt jak kuli śnieżnej. Pewnie można wsprzedać się z papieru ale można to robić spokojnie w dłużyszym terminie. A tu jakby na siłę ktoś chciał pokazać że kataklizm.
Napisałem, że dzisiejsze dobre wyniki spółek z USA nie poprawiły nastroju na giełdach, ale post nie został zamieszczony. Chyba przesadziłem z otwartością :)))
Dnia 2024-07-17 o godz. 14:01 ~TW napisał(a): > A co dziś wydarzyło się w Mozambiku albo w Taszkiencie? Czy my mamy reagować na każdy news, także ten nie związany z naszym rynkiem?
Czy firmy produkujące procesory nie są związane z naszym rynkiem? Gdyby chodziło o budowę szałasów to rozumiem :)
Niedźwiedź ma duży komfort, takie odbicia to nic strasznego. To bykowi pali się grunt pod nogami. Jakąś nadzieję dawałoby choć podejście do poziomów wczorajszego zamknięcia. Bo na wykresie ten cały układ bardzo źle wygląda.
Teraz odbicie jest takiego samego wzrostu jak z rana . Żeby nie wyszła z tego korekta pędząca. Wtedy jeszcze duzo w dół pójdziemy. Na dax i cac40 robią się spadające gwiazdy na interwale 30min.