Bardzo dobrze. W zasadzie widać, że kurs powinien wyskoczyć ponad 30 jak nie dzisiaj to w poniedziałek. Pytanie czy można sprawdzić ile akcji jest pożyczonych funduszom i kiedy musza je oddać.
Ja chętnie swoje akcje dorzuce za 100 dokładając w ten sposób cegiełkę
jutro wchodze. w sumie tylko wiedza o utylization by mnie skłoniła. grałem na gamę stopie ale tam kazda prowizja z mbanku to byl 1 procent. teraz na naszym rynku to moge szalec
Jutro zamierzam skorzystać z promocji. 2 dni docierało do mnie o co tutaj chodzi, ale jak widze i w końcu pojąłem, to zrozumiałem. Jutro do końca dnia mam nadzieje ze koło 14 000 akcji będzie moje. Myślałem przez chwile ze to żarty , ale zweryfikowałem i to jest kosmos. Na taką okazję czeka się czasami całe życie.
No ale akcje są przypisane do nazwiska. Jak broker odkupi akcje to będą na jego koncie zatwierdzone przez GPW. Jak je może potem sprzedać w imieniu Kowalskiego? Nie pogubi się w tym co komu ile?
KDPW ma informacje ile akcji ma dany broker.
Informacja o tym ile akcji ma "Kowalski" jest trzymana na poziomie biur maklerskiego/brokera. I między innymi dlatego taki XTB może pożyczać akcje "Kowalskiego" jeżeli nie są zablokowane zleceniem.