Dla banków brak obniżek to dobre info. Duże zyski. Prezes je pochwalił że mamy super banki stabilne, system stabilny. Normalnie rakieta na bankach w górę powinna iść jak to niektórzy mówią ;-)
Sprzedaje, bo pewnie myśli, że zaraz sobie taniej odkupi. To wszystko Gruby sobie kontroluje. Bazowe spokojnie, poza bankami u nas też wszystko OK. Niepoważne markowanie, ale kto nerwowy niech lepiej oddaje :)))
Nie wypuszczą eLek długo z tego poziomu. Zobaczycie, granie L będzie przerąbane teraz i bez sensu. Jedyne pocieszenie dla byka to LOP spadł, co nie oznacza, że będzie rosło. Bo to Lki mogą zamykać i sam uciekający byk zrobił na koniec zjazd.
Odwrót od banków źle dla byka wygląda. Za poważne zejście banków jak na korektę jednodniową. Dawno tego nie widziałem na Santanderze TKO 1 grosz i spadek 100 %.
Banki spadły na podstawie jakiejś plotki. Do poniedziałku ją zdementują i GPW pojedzie w górę. W środę odcięcie dywidendy Santandera i Kruka. To odejmie około 15 pkt od WIG20.
@ravcio to giełda może być wszystko i zazwyczaj nie jest jak większość by chciała:) moim zdaniem 2600 będzie ale mogę się mylić czasem mi się zdarza pomylić się:)
Pocieszenie dla byka to jest tyle i aż tyle: 1. LOP spadł-kto się ewakuował? 2. na FW można linię dolną wykreślić od której można się odbić, ale to tak teoretycznie. 3. Tygodniowa świeczka pro wzrost? 4. 3 falki w dół-zazwyczaj był ruch w górę.
A teraz przeciwko bykom: 1. Chcą wybić klin dołem? mniej więcej 2500-to polecimy oj polecimy. 2. Na walutach odwrotna sytuacja z klinem i ruch przeciwny? 3. EPOLUS luka bessy 4. Sypanie bankami rozpoczęte?
Może w poniedziałek rozpaczliwa akcja byka-bo w sumie po co sprzedawać tak tanio banki jak można spokojnie na wyższym poziomi. Ale raczej przegrana wisi w powietrzu :-((((((
Dnia 2024-05-10 o godz. 16:55 ravcio napisał(a): > Odwrót od banków źle dla byka wygląda. Za poważne zejście banków jak na korektę jednodniową. Dawno tego nie widziałem na Santanderze TKO 1 grosz i spadek 100 %.
Tyle razy była na wątku mowa o takich "migotaniach TKO", a ty nadal nic z tego nie rozumiesz i wypisujesz głupoty. Nie dziwię się, ze wiecznie jesteś na stracie
Wczoraj ubyło niecałe 4k pozycji ale wolumen przy takim prowadzeniu rynku wyniósł 33,5k, więc nie tylko zamykano pozycje, ale również otwierano nowe i pokrywano krótkie i długie wychodzące z rynku. Poniedziałek rozpocznie się wyższym otwarciem i odrabianiem wczorajszego spadku. Gracze liczący na kontynuację znowu się przeliczą.