Takie odnoszę wrażenie że tutaj "wszyscy" same kobiety a jak wiadomo kobieta zmienną jest. Jak spadek się zaczynał to "sraka praptaka" i minus milion będzie. 7Ka wspominał o 440 a wciąż jesteśmy pod. Teraz ledwo odreagowuje i już Boże Narodzenie mamy i rajd świętego Mikołaja się zaczyna. Ravciowi trzeba przyznać konsekwencję jakby nie było ciągle za spadkami no i 7Ka choć poziomy się przesuwają ;). Lucek i prezes próbują odgadywać bieżący stan rynku i rozkład jakby wiedzieli kto ile ma jakich pozycji z animatorem włącznie. Tak tylko mówię trochę kiepska stabilność nic osobistego.
Na dzisiaj celuję w 455 na indeksie może jutro nadbijemy luką 460 i wtedy odreagowanie - się zobaczy. Mała piątka pro wzrostowa wg mnie zakończy swój bieg - mam podstawy do takiego liczenia - jedna z korekcyjnych 3ek była goniąca. Wyżej nie dam bo system nie dopuszcza.
założenie że macd 15 będzie naganiaczem jelonków a później wiezienie za uszy w dół - ale to nie będzie właściwy spadek. Nawet jeżeli piątka spadkowa ma być to obecnie powinno iść trójką. W następnym tygodniu albo i jeszcze następnym 340 na indeksie należy dopuścić i nie przesądzi to o trendzie spadkowym - tylko osłabienie jego siły. To takie moje przemyślenia.
W sumie nie patrzę u nas na LOP, ale sumie jaki jest tego mechanizm w realiach GPW i jak oni potrafią to zrobić, że fajnie rośniemy, a ten nieszczęsny lop spada nawet znacznie ? Jak oni maskują ten lop ? bo u nas to stała praktyka, na niedużym lopie zawsze najfajniejsze wzrosty.
Martwi mnie że tak pociągnęli w 1 dzień planowałem to że rozłożą na 2 dni poziom mnie nie dziwił tylko szybkość dojścia do niego bez cofek i dlatego uwali mnie na S
Jak nie przejdzie przez 433 na ind a 416 na koniach to lecimy dalej. Nie gwarantujędo kąd ale celuję w jutrzejszą lukę, może dzisiejsze zamknięcie. Następny poziom to 420 na ind
Wilku ale Ty płaczek ;-) Co za różnica czy w dzień czy dwa doszli ? Jeśli wreszcie zrobią poważną cofkę i odbicie zgaszą to dla mnie to żadna różnica. Nie chodzi w ile dni dotarli z jakiego poziomu S. Ważne by dalej to była tylko korekta spadku a jeśli tak to i te S brana dziś rano zarobią.
No bo dalej mamo mimo wszystko rynek byka i to się jeszcze przez parę miesięcy raczej drastycznie nie zmieni bez jakiegoś potężnego czarnego łabędzia. U nas wiele spółek jest wciąż naprawdę tanich zwłaszcza dla zagranicznych funduszy. Wig był poniewierany bardzo mocno w ostatnich latach, obecnie robi się okazja żeby w końcu to zmienić. No ale zobaczymy to bardziej długoterminowe podejście. Spekulacyjnie to dla mnie dziwne są te ruchy, wczorajsza skala tej zwały i dzisiejsza skala odbicia.
A ja w sumie nie wiem co mamy na GPW. Czy dziś to prawdziwa walka czy udawanie. Gdzie chcieli tam ustawili i skończyli. Kierownik sam ze sobą walczył że w ostatnich minutach postawił duże zlecenia po obu stronach ? Wiem co na bazowych... odbicie zdechłego kota po dużych spadkach z takiego odbicia nic dobrego nie wyjdzie. Bez zatrzymania spadków na bazowych nie ma trwałego odbicia na bananie. Zostaję na noc z S 1,5 razy pozycji wczorajszej. Wierzę że się nie mylę a co wyjdzie zobaczymy rano.
Allegro ładnie utrzymali wzrosty. Nie było panicznej wyprzedaży pod koniec "bo nie rośnie". Do tej pory takie kilkuprocentowe wyskoki kończyły się spadkami w kolejnych dnia. Zobaczymy, być może tym razem będzie inaczej i może pora na zmianę trendu. Choć to nie tak szybko, bo taki proces trwa.
Ja robię jak pisałem Janki do 5 muszą dobić i wtedy banan może odbijać ale dziś za ostro poszli nasi i mnie skonsternowali chodź stawiam że Janki nawet do 4800 mogą polecieć ale nie zagram pod to unas zasięg spadków 2270 max chyba że czarny wyskoczy