To że 410 ubite nie znaczy że nie można go przekroczyć.... .Poziom został złamany to co tam leżało w mojej ocenie jest zdystrybuowane - rynek zaspokojony. Z pkt widzenia L bardziej bym się cieszył gdyby zeszło na 2405 wytrzepanie zastraszonych (może nawet punkt niżej) obrona i do góry. Tak to takie zaspokojenie popytu i marazm aby narazie nie wybić i za szybko się nie zwaliło.
Zdecydowanie to raczej jeszcze nie czas na zwałę, wygląda na to, że to była korekta przes jakimś ostatnim może wystrzałem. Tak jak już kiedyś pisałem wątpię żeby do rozliczenia kontraktów miały tu się wydarzyć jakieś mocniejsze spadki. Za wiele tu gruby władował.
Ewidentnie jakiś duży podmiot wychodzi i dyskretnie pozbywa się akcji kiedy rynek jest jeszcze silny. Dlatego nie wykluczam wzrostów, bo rynek ma jeszcze dużo inercji, ale to już ostatki. Oby do idów marcowych! ; ) Widzę to na liderach hossy u nas. Tak to się właśnie robi. Wszystkie hossy kończą się w euforii. Zabawne, cały czas straszono nas recesją, dopiero teraz pisze się jak to piękna hossa XD Na początek proponuję spróbować pobić szczyt, a potem natychmiast przetestować dołek ze stycznia.