Jeśli my zrobiliśmy tylko 38 fibo spadek to naprawdę jesteśmy mocni na chwilę obecną. DAX 68 fibo. 2244 przyszły tydzień jak nie 2320 teraz nawet możliwe (ale to musiałby zostać przebity kanał spadkowy). Jeśli oczywiście zakończony rajd misia.
Napiszę kilka faktów na grubych cyfrach górki i dołki: DAX - max 16k i spadek na 12k - mamy 25% spadek W20-max2480 i spadek na 1350- mamy 45% spadek
I my nadal się dziwimy, że gonimy pozostałe rynki? Ok wiemy jakie mamy spółki w W20 i co się działo, ale bez przesady. Możliwe, że DAX ostatni robi skok na 17k (tu spodziewam się koniec wzrostów -5). My za nim idziemy na 2244, a spadek LOP o naście tys wskaże moment odwrotu. Jutro zapewne miś wyciągnie ostatnie zasoby akcji, aby pozamykać swoje S-ki z twarzą. A może i już to zrobił. Trend wzrostowy-chwilo trwaj! Ja BP bo oczywiście mnie zakręcili i wszystko pozamykane :-( a byłem po dobrej stronie mocy przez chwilę ;-)
Pojedzie raczej w dół po ilości pozycji widać że zrobi to powoli góra też możliwa. Tylko w górę max jeszcze 150p na tej serii a dół też może być brutalny pod łabędzia.
zobaczymy czy dziś miś sobie z tą luka poradzi :) rozhasany był aż dziw brał :) ja bym się do tej u góry przymierzał :) inny banan ... akcje tak nie parzą ostatnio ... akumulacja nadal trwa ... TKM nawet w spadku wspomaga ...
osobiście to nie lubię takich zegarmistrzowskich zagrywek no ale styl mi się podoba to nawet z wczorajszą przygotówką to tylko 9 h sesji miś 24h potrzebował na zejście tak że tylko tempo utrzymać to jeszcze przed niedzielą 2200 zaświeci ...
@piobor apple uratowała miśka :) zobaczymy jak dane o 14.30 ale pewnie na giełdach może być w obie strony :) wskaźniki się wychłodziły potencjał wzrostowy się odbudował a miś może pokazać pazurki :) ja mu nie zabronię :)
z punktu widzenia dalszych wzrostów to nawet bym wolał aby zrobili 2080, bo wtedy to byłaby większa pewność, że zrobimy te 2244. Do poniedziałku i udanego weekendu!
Tak namieszali wczoraj popołudniu, takie spore pakiety latały, że teraz zupełna niepewność kierunku dalszego ruchu. I tak jesteśmy wyjątkowo mocni patrząc np na DAX. Obroty zupełna mizeria. Podaż odpuściła a kierownik chyba z poziomów aktualnych zadowolony, zagrożenie większego spadku minęło.
Dnia 2023-08-04 o godz. 12:11 rellus napisał(a): > Tak namieszali wczoraj popołudniu, takie spore pakiety latały, że teraz zupełna niepewność kierunku dalszego ruchu. I tak jesteśmy wyjątkowo mocni patrząc np na DAX. Obroty zupełna mizeria. Podaż odpuściła a kierownik chyba z poziomów aktualnych zadowolony, zagrożenie większego spadku minęło.
...dokładnie ....ważna dziś sesja, bo to i tygodniowa świeca i walka o obronę przed dalszymi spadkami
Wygląda na to, że można już podbijać znowu na 2250 + Atmosfera niezwykle sprzyja. Zaraz nam Amerykanie pewnie pomogą - 15:30. I znowu rakieta - coś niesamowitego :)