Tak przyjrzałem sie tym wzrostom po euforycznych wpisach (w polskich mediach tez) a coj ten rajd jest takim FOMO i tak naprawdę jestesmy fundamentalnie w czarnej d… mysle ze to juz kwestia minut kiedy wyjdzie prawda. BTW. Pisiory wycofały sie z projektu zabetonowania stanowisk w SP - czyli szykują cos gorszego znając ich.
Spokojnie - gram swoje , ale ogólnie jestem zajęta więc .. komentować teraz nie będę .. może dopiero pod koniec przyszłego tygodnia ( po FED )
Pozdrawiam i powodzenia !
PS Oczywiście , że w koncu te wszystkie zamki na piasku się zawalą - to moja perspektywa i pod to gram :-)) W oczekiwaniu na katastrofę otwieram wyżej S i zamykam niżej no i tak w kółko - w sumie nie ma o czym pisać.
Jest o czym bo jak narazie idealnoe sprawdza się Twój scenariusz. Wyciągają to ile wlezie łapiąc ludzikow na L a "za chwile" zostaną ze swoimi eLkami w palcem w d... Usa na moje są na granicy spadku (podwojnego szczytu) i zacznie się tratowanie... Daj znać kiedy wejdziesz z eseczkami :) Zawsze to raźniej w kupie :)))
Zazwyczaj było tak, że Bitcoin ostro w górę. To i Jankes również. Ale oczywiście trzeba brać poprawkę na to, że mam L i wiadomo wtedy jest na odwrót. Ni to śmieszne, ni zabawne :-(
W USA wybuch optymizmu po słabych wynikach spółek technologicznych. Słaby powód do wzrostów ale podobno pod koniec października wygasają jakieś opcje na akcje czy waluty. Dolar wyraźnie słabnie ale ma z czego spadać. Putin straszy atomem więc Ukraina pewnie zrezygnuje z większych ataków. Gaz tanieje bo magazyny pełne a pogoda się robi mocno antyputinowska - temperatura rośnie. W Niemczech ogrzewają domy zniczami nagrobnymi, podobno to najtańszy sposób na ogrzanie mieszkania.
Pan Jankes zbudził się, przeciągnął, piję kawkę i myśli co za gamonie przejęli się tak w nocy wynikami że robią spadki na Fut. A taki był dobry nastrój to trzeba korzystać skoro jest niżej i ruszy po niskim otwarciu do zakupów. Znów nasz kierownik myśli sobie drobnica uwierzyła że koniec wyciągu S nabrała to trzeba zrobić kolejne trzepanie futerek przed zimą ;-)
77777 mnie to tylko jedno stresuje ;-) A tak poważnie żeby nie było zbyt różowo ... FED może po niedzieli wszystko wywrócić. Ale jeśli zadowoli ogół ło to... mikołaj w listopadzie ;-)
Minister obrony Indii Rajnath Singh ostrzegł w środę swojego rosyjskiego odpowiednika Siergieja Szojgu przed użyciem broni jądrowej lub radiologicznej podczas wojny na Ukrainie. Sięgnięcie po ten rodzaj uzbrojenia jest sprzeczne z podstawowymi zasadami ludzkości - oznajmił Singh, cytowany przez agencję Reutera.
Singh podkreślił, że broń jądrowa nie może być użyta przez "żadną ze stron" w tej wojnie, a konflikt powinien zostać rozwiązany w drodze dyplomacji i dialogu - czytamy w depeszy agencji, powołującej się na oświadczenie indyjskiego rządu.
Dnia 2022-10-26 o godz. 16:22 7777777777777 napisał(a): > amerykany maja jeszcze z 30 ptk miejsca na zwrot w ramach ruchu ze szczytu > jak nie dadzą rady to gramy kilka tygodni lub miesięcy falę B
W zimę. Fala B. Przy zamarzających ludziach... Burzy się we mnie wszystko na samą myśl... Organicznie mi się to nie zgadza. Chyba, że szybka fala B, taka góra 2-3 tygodnie...