Witam,Zosiu masz szanse zamknac swoje eski na miedz z mala strata,bo jedziemy na 130 zl.Ostry niech sobie odpusci swoje stopy bo 2200 na horyzoncie.My chlopaki z City pokazemy wam ,gdzie raki zimuja.Zosiu przestan naganiac na te spadki,bo przez ciebie nie jeden bedzie bankrutem.Pozdro
co do KGHM to mają zrobić weryfikację wyceny aktywów na dzień 31.12.2016 .... .. czekam z niecierpliwością aby to zobaczyć bo patrząc na ten rajd mam złe przeczucie ...
Ale proszę mnie nie mylic z jakąś inną personą, ani też nie tworzę kilku osobowości.
No i pięknie teraz świeca dzienna może mieć jakąś wymowę, natomiast zalogowali się na nowym szczycie i wajchowy raczej nie pozwoli od tak dnia dzisiejszego założyć S i nie skasować ich aż do..... trudno cokolwiek wyrokować w tej chwili, obecnie bez zaznaczenia kanału spadkowego to można jeszcze się nadziać, aczkolwiek jakieś podstawy są do wyrysowania kanału. natomiast poważnie martwi mnie że nie zaliczyli dość ewidentnej bandy na 2072-75, są realne podstawy że coś się dzieje ale zanim się odwrócą mogą szarpać, no obecnie tylko DT dla mnie wchodzi w grę i precyzyjne liczenie.
Btw. bardziej mnie zdenerwowało że znowu o tym pisie.... ileż można, dajcie im te 4 lata i niech odpowiedzą liczby.
wydaje mi się, że partia nie miała tu znaczenia i wpis pojawiłby się niezależnie od tego z jakiej partii posłowie chcą stanowić prawo w dziedzinie, o której nie mają zielonego pojęcia a za jedno słowo ode mnie zielona, czerwone to pewnie sprawka chłopaków
Niejaki grubycity napisał: "Witam,Zosiu masz szanse zamknac swoje eski na miedz z mala strata,bo jedziemy na 130 zl.Ostry niech sobie odpusci swoje stopy bo 2200 na horyzoncie.My chlopaki z City pokazemy wam ,gdzie raki zimuja.Zosiu przestan naganiac na te spadki,bo przez ciebie nie jeden bedzie bankrutem.Pozdro"
Chlopaki z City niby groźnie brzmi,ale jeżeli w tym rebusie zrobimy zamianę ( t=p ) to wychodzi prawdziwy obraz wielonikowca:)
U mnie dzieci śpiewają piosenkę "Ruda tańczy jak szalona..." Coś w tym jest i może pod to trzeba zagrać? I znowu czytam, że nasze ofe kupują na górce ... oj nie będzie na emeryturze na internet ... Jutro mają być wyniki chłopców z JP i GS-u, więc nie wykluczone, że sytuacja się chwilowo odwróci, bo w końcu pół roku stopy są wyższe ....
"Powrót mody na polskie akcje w funduszach może nieść za sobą ciekawą konsekwencję. Analitycy Trigona zauważają, że alokacja OFE w polskie akcje wzrosła w stosunku do listopada o 1,4 p.proc., do poziomu 76,3%. W przypadku 7 funduszy udział polskich akcji w portfelu przekracza poziom 75%. ... Z punktu widzenia proponowanego przez Prawo i Sprawiedliwość sposobu wygaszenia drugiego filara jest to bardzo istotna informacja. Pomysł zakłada bowiem, że 75% aktywów (w domyśle akcje polskie) trafi do III filaru, resztę pochłonie Fundusz Rezerwy Demograficznej. Gdyby pomysł ten wszedł w życie przekroczenie progu 75% akcji polskich mogłoby oznaczać konieczność ich wyprzedania. Trigon szacuje, że na dziś mogłoby to zaowocować podażą akcji wartych 2,5 mld zł. "
No... dzisiejsza sesja wygląda na sesję odwrotu ale czuję, że zmyłka może jeszcze być. Bazowe pasują do początku zwały, wszyscy zapomnieli jak to jest zarobić na S więc? 1820 na początek?
Nie ma tak łatwo, obejrzyj jakim wolumenem był brany dolek przed zamknięciem, kolejna kwestia 30pkt w ułamku sekundy, niestety gwałtowne spadki to domena wzrostów.... jak gwałtowne wzrosty to domena spadków, chodzi o to aby "leszcz" miał mało czasu na myślenie i wychodził jak najczęściej na zero.
Dlatego też... nie zdziw się Zosiu jak to kontrariański news. Ale... zobaczymy jutrzejsza dzienna świeca znacznie więcej powie.
Wczoraj postanowiłem nie zaglądać na forum w czasie trwania sesji i widzę że decyzja była słuszna, bo na wątku który ma być pomocny w grze na FW20 po pobieżnym przejrzeniu, przeczytałem to co zwykle, czyli obrzucanie się nawzajem inwektywami i prawie nic w temacie interesującym gracza giełdowego. Wątek jest "opanowany" od dawna przez kilka osób które mają słabe pojęcie o grze na giełdzie a czytanie ich wypowiedzi zakłóca racjonalny obraz sytuacji, raczej jest to coś w rodzaaju ciągnącej się latami telenoweli "Barwy nieszczęścia". Wiedzę można zdobyć, poszerzyć, ale tutaj nie widać żadnej checi w tym kierunku. Nie mam nic przeciwko, tak chcą, tak lubią, tak mają. Ja mówię pa pa, dobrej zabawy życzę, może czasami zajrzę wieczorkiem........:))
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami proponuję kolejny MINI KONKURS . Spróbujmy odgadnąć czy i jak agencje ratingowe wpłyną na FW20 smaczku dodaje fakt , że wypowiedzą się w piątek 13.
Zasady : · Instrument FW20 · Typujemy 1 : zamknięcie ( fix ) w piątek · Typujemy 2 : otwarcie w poniedziałek · Czas : dla obu konkurencji można typować do piątku - godzina 15.30
Zwycięzców poznamy w poniedziałek . Zapraszam do zabawy :-)
Ponieważ nie wiem czy się wyrobię do 15:30 obstawiam w ciemno. Umówmy się, że jeżeli zdążę wrócić do 15:30 zostawiam sobie szansę na zmianę tych wartości. Zasady : · Instrument FW20 · Typujemy 1 : zamknięcie ( fix ) w piątek 2000 · Typujemy 2 : otwarcie w poniedziałek 2000
Oczywiście . Do 15.30 można typować i robić korekty . Mam nadzieję , że w ostatniej godzinie konkursu Bankier się nie zawiesi bo czasem tak bywa i to na dłuższy czas .. np. dzisiaj . Bądźmy dobrej myśli . Pozdrawiam
@jason Chyba wszystko działa poprawnie od strony technicznej .
W chwilach niepewności atmosfera się zagęszcza a część osób robi się nerwowa , jednak nie dajmy się zwariować .. piszcie spokojnie swoje opinie .. oczywiście zachęcam też do udziału w Konkursie
Ja nie biorę udzialu w hazardzie, dzisiaj na koniec dnia zamknę i otworzę w poniedzialek, z tym że w następnym tyg. będę grał na końcowy trend dnia. po 14.