Jacyś amatorzy robili podbitkę - chyba na tym sumaryczne będą na minusie. Brałem po 0,5 i wywaliłem po 0,76... 1973 mial nosa. Choc jutro chyba będzie można w to zagrać. Lepiej Lorg powiedz coście tam zmalowali na fluidzie ;)
Wydaje mi się, że na Fluidzie trwa wytrzepywanie z akcji przed jazdą na północ. Jest dużo poparzonych. Zwłaszcza tych co weszli w okolicach 2 zł. Dużo pozytywnych rzeczy dzieje się w spółce a i wiele osób interesuje się tym walorem, że byłoby grzechem nie mieć go w portfelu. Ja jestem przekonany, że to będzie drugi EEX. Kiedy to ruszy? Może za kilka dni, tygodni a może miesięcy. Tego nie wiem. Tu wystarczy iskra do wybuchu. Ja poczekam jestem cierpliwy. Teraz jest dobra cena do zakupów jak ktoś chce wejść lub dobrać. Dziś z rana kupiłem TERRA. Pozdr
Widzialem technicznie cos nie tak i sprzedalem ostatni pakiecik po 1,61 z tego co pamietam.Papier wrocil do bazy i teraz zastanawiam sie nad odkupieniem-zobacze.Szansa tez na odreagowanie i to konkretne na Pda Apanet-koniec sypania i ciekawy zwrot w ciagu sesji zwiastuje cos dobrego. Pozdrawiam takitam
Apanet-wyczerpanie podazy i swieze info 5.08 o umowach w Hiszpanii i Kamieniu Pomorskim oznacza minimum potezne odreagowanie na razie o zasiegu cenowym trudno spekulowac /jutro z rana najlepszy czas na wejscie/
Terra ładnie idzie. Dziś NWZA i wchodzi inwestor strategiczny. Mały FF. Może być jeszcze bardzo wysoko. Nie mogę jednak wyczaić co się dzieje na Apanet. Myślę jednak, że i tu w końcu ruszy. Pozdrawiam Kolegów.
1973 Twoje Galvo pokazło ładny raport. Ja zwracam Waszą uwagę na biomass i jego doskonałe wyniki, choć na razie obroty z warzywniaka, to własnie tu w tym roku może być gorąco. Polecam skubnąć na dłużej - o ile interesujecie się ustawą OZE - novavis, farmy się budują nie zanosi się na obsuwy, spółka się rozwija warto się poprzyglądać.
01.08.2014 r. pisałem o Fluidzie, że wystrzeli. No i dziś kosmos. Wydaje mi się, że do końca roku może być nawet 10 zł. Pierwszy kontrakt w Indonezji został podpisany. Będą następne. Patentem interesuje się kilka krajów ze wszystkich kontynentów. Drugiej takiej spółki na GPW nie ma. Pozdrawiam tych co kupili Fluida w dołku. Moja rada: Trzymać ten papier i jeszcze raz trzymać a dobrze zarobicie. Pozdr
Pozdrawiam Lorg/dawno nie bylismy w kontakcie/Od dzisiaj fajna spekulacja na Ubotline przerzucanie duzych pakietow po zdolowaniu kursu moze zwiastowac roszady w akcjonarjacie spore odreagowanie+ emocje W zaleznosci od rozwoju sytuacji mozna jutro podbierac/obserwowac i sledzic ewentualne info od tych poziomow cenowych zaczyna sie gra.
Lorg gratuluję fluida, szkoda, że wziąłem mało w promocji, ale widzę, że bujanie rozpoczęte. Mam też biomassa, bo wydaje się bezpieczniejszy, również liczę tam na mocniejsze ruchy za jakiś czas. 1973 ja dziś wziąlem trochę uboata, jutro może być zabawa - no risk no fun ;). pozdrawiam kolegów
Nie wiem jak kolega lego? ale ja Ubota puścilem dzisiaj po90/91 gr nie ryzykowałem jak na jednodniową inwestycje spekulacyjną.Jest co prawda info i jakby zeszło ponownie na 70 gr lub niżej można chwytać pod granie.
O Jhm pisalem rok temu i dalej -tu sobie kisze stabilnego pewniaka /jednego z kilku/ i wszystko wiadome a 1/3 kapitalu obracam szybkie rozegrania np po sprzedazy Ubota kupilem sobie IFSA po 1.01 i jak widac z nowych inf bedzie grany jutro i byc moze warto przetrzymac papier do nastepnego tygodnia zobaczymy?pozdrawiam
Moze az takim optymista nie jestem co do przebicia szczytow przez IFSA ale podejrzewam ze proba przebicia 2 zeta nastapi.Tu jest szybka gra i nie powiem gdzie nalezy wysiadac-jesli beda komunikaty o zwiekszaniu przez Patro to 2 peknie ale co zaczne kombinowac pozniej tego nikt nie wie. Po ostatnick infach papier gwarantuje na razie bezpieczenstwo i o to chodzi
Ja profilaktycznie w piatek po 1,32 1/4 sprzedalem a dzisiaj kolejna 1/4 po 1,29.Mam po 1.01 wiec z rana sobie odkupie.Pisalem ze tu trzeba obserwowac i miec reke na pulsie.Podejrzewam ze trzeba kupic pod info o sprzedazy ale to juz konkretne na przyszly tydzien wiec trzeba w koszyczku miec. Z ostatnich obserwacji to uklepywanie dna na Foreveren a dodatkowo mozliwe tam zmiany moga spowodowac trwale wybicie kursu-papier do silnej obserwacji i w odpowiednim momencie reakcji.Pozdrawiam
Aqua byla jednym z bezpiecznych typow. Co do kolegi wczesniej o ubocie nie wypowiadam sie bo go sprzedalem po 91 gr i opuscilem-to bylo na szybkie granie. Z nowosci pieknie akumuluje Admiral i stawiam na piekny wzrost w proporcjach 90% za wzrostem 10% na spadek ryzyko niewielkie jak na mozliwe wybicie gora.Na podsubywanie w obecnych cenach wart Finhaus. Pozdrawiam starych wiarusow do nastepnych ciekawych propozycji. Na koniec jeszcze bezpieczny typ Galvo wreszcie chyba docenia ostatnie wyczyny firmy.
Co do JHM to uważam ,że po emisji zacznie się jej czas.Widzę dużo ciekawych spółek , moim zdaniem na ATREM szykuje się zmiana trendu i do końca roku może być ciekawie. pzdr
01cyb to tez jedna z moich dlugich pozycji wiec nawet nie dyskutuje o tej spolce.Jak widze cos nowego na szybkie granie lub dlugi przysiad to podaje namiar.Pozdrawiam
co do Admirała dzisiaj artykuł w parkiecie http://www.parkiet.com/artykul/1389499-Admiral-Boats-inwestuja-w-nowa-dzialalnosc.html warto iec pakiet akcji tej firmy
Przykro przyznac ale zapowiada sie stagnacja kursu i w krotkim czasie wachania siegajace maksymalnie rozpietosci 5 gr.Kurs moze tak postac pod bariera 50 gr az do faktycznych roztrzygniec z przejecjem emisji. W tej chwili papier bedzie jak obligacja czyli pewnie nie zleci ale wzrosty w zakresie tych powiedzmy 10%. Nie ukrywam ze jestem rozczarowany i pewna czesc wczesniej sprzedalem po 48/49 gr ale pakiet oczywiscie kontrolnie posiadam
dzięki i zapewne tak będzie, szczególnie w temacie października później po raporcie za 3Q i prospekcie powinny już być ruchy celem zajęcia pozycji z serii C objętej przez Mirbud
Witam kolegów. Jak widać jhm będzie brania na niższych poziomach. Ciekaw jestem czy ktoryś z Was brał novavisa, o którym pisalem od kilku miesięcy, w chwili obecnej mamy info za infem i szanse na drugi cybaton w przyszłości. Pozdrawiam
JHM juz jest brane, jak zauważysz następuje zrzut zaraz przed otwarciem a potem zbiór na tym poziomie zapewne ktos buduje pozycje by mniej dokupić od mirbudu po 0,51 i już sobie uśrednia
w pełni się zgadzam z powyższym stwierdzeniem, ja akurat wiele nie potrzebuję, bo zostawiłem sobie część starego pakieciku, czekam na okazję, a z tego co widzę będzie.
uważacie że JHM kiedyś podniesie się? Nie wiem co robić sprzedać to co mam /ze stratą/ czy czekać. Spółka uważam że jest dobra tylko dlaczego az tak spada? czy rzeczywiście jest to celowe żeby nakupić taniej. Jestem już załamany bo straty coraz większe a powinno być odwrotnie.
raczej nie sugeruj się opiniami na forum bo najczesciej przemawia przez nie interes autora ale chyba na sprzedaż to juz za późno zdecydowanie uważam że to odreagowanie faktu notowań jednolitych a z analizy tego co się dzieje podczas sesji od ustalania tko po handel zdecydowanie uważam ze to zniżka pod zakupy gracza który reszte pakietu odbierze od mirbudu po 0,51 po dopuszczeniu nowych akcji do obrotu nie wiem jakich poziomów w przyszłosci się spodziewasz bo jeśli +200% to długo nie lub nigdy nie, jeżeli +50-70% to zasięg uważam za realny ale w perspektywie nie krótszej niż 5-6m
na sprzedaż już za póżno , 100 % do góry jeszcze w tym roku !!!! ktoś robi zwałe pod zakupy , ja kupuje jutro i tak taniej niż prezes o 11 groszy ,a fundusz pionner to już nawet nie mówie bo on brał po 1,47 !!!!
Ja za czesc ktora sprzedalem po 48/49 gr podkupilem jeszcze Galvo i chyba jak sie wybije to odkupie taka sama ilosc Jhm w swietnej cenie bo nie sadzilem ze ponizej 40 gr zwali sie kurs.To efekt kuli sniegowej a otrzezwienie nastapi. Przegieli z cena i znow jest bardzo atrakcyjna mimo puli nowych z emisji.