no i co ?
nikt nie chce wywalic po 40-41 przeciez to wysmienita cena, nie tak dawno ynwestorzy realizowali sie jak tylko 39 zobaczyli :)
~oloo
nie wiem o co chodzi na tych łapach, sesje dosyć oryginalnie wyglądają, a raczje brak sesji tylko górne widły :)
ja jeszcze w starym roku, po zrealizowaniu sie na bsk, zakupiłem msz, tam podwójne dno nam się uformowało i dzisiaj efekt całkiem niezły, mam nadzieję, że nie popsują.
~Mat,
nie bede namawiał na łapy, bo jeszcze w starym roku sugerowalem zakup, a coś mi mówi, że tam znowu bardzo grubo bedzie...
gratuluje msz , sprawe w sadzie wygrali to i kurs do góry:)
Astarta O.K. , a co ze Zrembem? Siedzisz jeszcze na tej spółce? Cosik wybiło dołem ostatnio. Jak się zapatrujesz na tego zremba co się zrembał ostatnio?
~oloo
kiedys podawales mi link do notowan kontraktow na cukier, tak teraz zerknalem i hmmm
do marca 2010 jest ok, ale potem schodimy w dół ?
mowa o tym #11
Moim zdaniem będzie podejscie jeszcze raz pod 50zł i dopiero potem wodospad. Podobnie wykres wygląda jak przy ostatniej zwyżce tego waloru - marzec-czerwiec 2008
nie wiem jak patrzysz na wykres, ale ja bazuję na świecowym i nie chcę straszyć, ale wygląda to po wczorajszym delikatnie mówiąc beznadziejnie.
przecięcie kroczących i spora czarna świeca...
nie interesuje mnie kto wywala taki wolumen, bardziej kto go odbiera, bo przeciez nie ulica. ?
do tej pory wykres nie wygladal tak zle jak teraz, cos podobnego mielismy w czerwcu 2008r. potem byl ostry zjazd.
wszystko w rekach grubasa inaczej biada nam.
sorry za demagogie, ale pisze co widze (chcialbym sie mylic bardzo)
zmiany w akcjonariacie nie trwają jeden, czy dwa dni, to musi potrwać i trwa, tu gryby typu ING rogrywa, chce znizyc to zniża i zbiera walor od wystraszonych, stwierdzi, ze juz sie nałykał to odpuści i do góry,
swiatowe ceny to jedno, a ukraińskie to duga para kaloszy i tyle
trzeba miec nerwy na wodzy i tyle
Mat , gdybys mial Łapy to skończylbyś zawałem :), tam to jest jazda...:)
`IQ,
pisałem, że czekam na raport na poczatku grudnia, niedoczekalem sie więc wywaliłem w starym roku, żeby odkupić po 0,9x, tak samo sprzedałem w starym rokuForte po 14,xx
zmienia sie akcjonariat na ast to nie podlega dyskusji, tylko czy sternik panuje nad sytuacja ? na duzo pozwala ostatnio.
te 9,5tys papaieru na K, to juz sam nie wiem jak ocenic, sciema zeby uspokoic, czy sprytna dystrybucja ?
tyle pytan ostatnio bez odpowiedzi, chyba przyzwyczailem sie, ze jest milo i przyjemnie tutaj no i zawsze do góy :)
kiedyś pisałeś o wspinaniu sie na Mount Everest, kiedy inni juz krzycza, ze to koniec, musisz wraca, a Ty idziesz i idziesz..., pamietasz? :)
pamietam Mat, pamietam, co mam nie pamietać :)
dzisiaj dla mnie barometrem Astarty jest spokój na walutach na Ukrainie, jak tam jest ok, to i na spółce jest ok, a poza tym u nich święto i nikt głowy nie ma teraz do Astarty, raczej bawią się i pija szanpanskoje, niż obracaja akcjami...:)
oloo tyle razy Ciebie zapraszalem do nas na forum, z kgh'em juz z rok sie "spotykamy" dzien w dzien, na szczescie on teraz idzie na urlop i go troche nie bedzie :))))
chyba, nie posmutniałeś z powodu spółki :), mniemam, że dopada Ciebie niewiara w rosnący gigant spożywczy ...:) )
http://www.astartakiev.com/files///Presentation/ASTARTA_presentation.pdf
wpadłem zobaczyć o czym piszecie na vipexpress, i widzę, że tam macie duzo fajnych spółek, mnie, choć nie wiem dlaczego, w styczniu ciagnie do tych wysokiego ryzyka...:)
oloo
widzialem, ze sie zalogowales, wiem ze za jakis czas sie odezwiesz tez :)
forum powstalo, do konca chyba nie wierzylismy ze tak fajnie sie rozwinie.
kilka fajnych spolek owszem a i ludzie sympatyczni kultura wypowiedzi sympatyczna, ogolnie sympatycznie.
no z tymi lapami to jest GOŚĆ :))))) ja sobie tylko tak obserwuję.
P.S. a posmutnialem bo oddalismy caly wzrost z listopada,
ale odrobimy co nie .,,,, ?
~kgh,
od 3 kwartału 09 nie posiadam msx, tam cały czas trwa cisza odnosnie realizacji rosyjskich inwestycji, wyniki za 2009 beda słabe, zawiodłem sie na dotychczasowej prowadzonej polityce informacynej przez zarzad ( żadnych komunikatów odnośnie realizacji bądź nie prowadzonych budów), co oczywiście nie wyklucza powrotu do niej, kiedyś
no niech ich piekło pochłonie, taką ładną zieleń oddać - fpisdu ...
co do żurków, to dzieje się bo fuzja z Gastelem bliżej niż dalej, do tego wczorajsze wystąpienie Prezesa w tvncnbc.
osobiście na pokładzie, więc niech się dzieje jak najwięcej byleby jak najwyżej :)
zamrozilo wszystkich czy jak ? czy dogorywacie po ukrainskim sylwestrze ? :)))
tego chyba i najstarsi ukrainscy gorale sie nie spodziwali, ta 1 akcja na fixie dwa dni temu + naciagane krzywe i koslawe podwojne dno i prosze +5%
jeszcze tylko obrotow brakuje, ale znajac te spolke jedna mega paczka niebawem pojdzie i wszystko bedzie cacy.
gielda jest nieprzewidywalna, taki wniosek na koniec ...
...Gielda to coś zupełnie innego. Tam nie ma żadnej gospodarki, żadnej produkcji towarów i usług. Tam są tylko fantazje, tam z godziny na godzine, można podjąć decyzję o tym, że ta i ta firma będzie teraz warta o tyle milardow mniej lub więcej. I to nie ma nic współnego z rzeczywistoscia, ani z gospodarka...
...Gielda to coś zupełnie innego. Tam nie ma żadnej gospodarki, żadnej produkcji towarów i usług. Tam są tylko fantazje, tam z godziny na godzine, można podjąć decyzję o tym, że ta i ta firma będzie teraz warta o tyle milardow mniej lub więcej. I to nie ma nic współnego z rzeczywistoscia, ani z gospodarka...
Komentarz do sytuacji technicznej
Kurs spółki powrócił dziś ponad górne ograniczenie kanału wzrostowego, ale w
dalszym ciągu sytuacja na walorach spółki nie jest rozstrzygnięta. W dłuższej
perspektywie zakładam, iż wzrost nie jest zakończony, ale pytaniem pozostaje krótki
termin (najbliższe miesiące). Problem sprowadza się do trafienia z odpowiedzią czy
ruch korekcyjny został już zakończony czy też obecny wzrost koryguje wcześniejszy
spadek, po czym papier zejdzie poniżej 37,10. Jeśli tak by się stało popyt winien
pojawić się na 35,50 lub też na 32,60 zł. Z kolei przebicie oporu na 43,80, będzie
zapowiadało atak na szczyt na 48 juŜ teraz. Kolejne opory to 50 oraz 53,10.
nie ma to jak być analitkiem, albo białe, albo czarne...:). to prawie jak z naszym forumowym kierunkiem, albo bedzie 50 zl, albo nie...:)
Przeglądałem zestawienia OFE i troche ASTARTA mają Generali i Allianz oraz PKO bodajże,
najwięcej generali bo za jakieś 17 baniek czyli ok 400k akcji...
zgadza sie, 30.04 wyniki za 4q.
chyba skonsolidowanego za caly 2009 poki co nie przewiduja.
moze , skoro wyniki beda ok (a beda) przyspiesza publikacje, jak to mialo miejsce ostatnio.
poki co nie podobalo mi sie dzisiaj te wywalanie na lewo, ale ostatnio moje zle przeczucia sa antywskaznikiem, wiec powinno byc ok :)
czemu waszym zdaniem terminy raportów są tak bardzo odległe? nie wzbudza to w was niepokoju? przecież zachodzi w ten sposób duże prawdopodobieństwo, że w pierwszej kolejności takie info trafi do grubej ryby, która odpowiednio zawaha kursem i spowoduje,że przed np wzrostem wyskoczą z akcji zestrachani.
i Filipiny tez w niedoborze cukru ? o matko :)
http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/filipiny-po-raz-pierwszy-od-szesciu-lat-mozliwy-import-cukru,26982.html
a bylem w zeszlym roku to cukru a cukru mieli :))))
gorąco było wczoraj - atak na lukę wzrostową z dnia 14.01.2010.
na szczescie sternik wybronil i pieknie dalismy popalić bykom :) luka okazała się póki co bardzo mocnym wsparciem.
od kilku dni trwa skup akcji, wyraźne ukryte kupno na poziomie 43zł wcześniej bodajżę 42,5zł
myślę, że niebawem nastąpi ruch w górę, jeżeli nie, uznam że g...o z tego wszystkiego rozumiem :)
P.S. nawet dzisiaj zbudowaliśmy piękny fundament pod długą białą świecę, do końca sesji jeszcze trochę czasu, więc może dzisiaj ??