• Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Białoczarny [185.164.143.*]
    Będzie bujało. Powodzenia jutro. Breton szukaj w niedalekiej przyszlosci swoich okazji. Paradoks polega na tym, że sporo idzie zarobić na społkach, które coś radykalnie zmieniają w swojej beznadziei czy marazmie. I tego wszystkim zyczę.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~wenus [57.128.175.*]
    Jak sobie przypomne to co pisał fanpi i bialoczerwony o tym co oni za wiedze powzieli na walnych :) To aż się uśmiecham. Byliście na walnym tej samej spółki. Co to za amatorzy, sypią i się nie znają i nie widzą okazji.

Co gorsze dla spółki, to należy pamiętać, że 2025 to był rok, gdzie AI w obrazie video raczkowało. W tym i następnym roku wchodzimy w technologię realizacyjną na pełnej.

Teraz sytuacja jest kompletnie inna. Trudno co będzie za pół roku, jak Chińczycy wypuszczą w końcu Seedance 2.0. Tu nie ma nikogo, kto może powiedzieć, jak będzie wyglądał ten biznes za pół roku, ale odwrotu nie ma.

Było tu pisane, że rynek cinematików się skurczył gwałtownie. Zarząd to pisze we wstępniaku. Czas najwyższych budżetów za cinematki może też już minął. Będzie trudno, taki rynek. O produkcji w stylu rzeczy Dobro nawet nie chcę mi się pisać.

Uratuje nas Fatima.

• Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Xyz [185.49.31.*]
    Bialoczerwony to mem
    Rownie wiarygodny co realizacja strategii przez ten rowniez memiczny zarzad
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Didi [84.40.218.*]
    W takie dni jak ten to ja mysle, ze moze oni jednak nie sa prawdziwi, tylko naganiaja ludzi na kupno akcji, byleby byla jakas plynnosc?

Sam mialem czekac do 6.00pln a kupilem troche wyzej pod wynikin (spodziewalem sie slabych wynikow, ale nie dramatu), wiec podswiadomie moze czytanie tych wypocin dziala
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Bialoczarny [37.248.223.*]
    Każdy popełnia błędy, ja też sporo miesięcy temu coś skubnąłem, bo liczyłem że będą dołek klepali. Chociaż szybko mnie spłoszyli i się cofnąłem z dalszymi zleceniami.

Ogólnie dla mnie tak ważne było własne IP. Firma miała zasoby, zeby swoje procesy wytwórcze w dużym stopniu przekierować na to pole. Film, animacja, gra. Wszystko to oparte na kreatywnych, pobudzających wyobraźnię scenariuszach. Dalej uważam, że to szansa dla firmy. Nie wiem za jaką cenę, ale może jednak tu nie ma dużego wyboru. Inna sprawa to czy ci ludzie są zdolni jeszcze do rzeczowej oceny sytuacji i mają siły żeby pchnąć w firmę. Nie wiem co myśleć. Kasę z emisji rozpuścili, dali się wpuścić w maliny jakiemuś trzeciorzędnemu studiu deweloperskiemu z pomysłem na grę, która wygląda jak klikadlo na telefonie. To jest ten wielki Platige? Baginski następny, niby jest a jakby go nie było. Gdzieś wiecznie z boku, jakby w nosie miał firmę i położył na niej krzyżyk. W ogóle tego nie rozumiem. O co tu chodzi?
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~bialoczerwony1972 [91.94.124.*]
    Nie, nie każdy. Są takie typy jak XYZ czy inni co to zawsze kupują w dołku i sprzedają na górce. Spoko. Biorę to na klatę, że na "dziś i na wczoraj" źle oceniłem sytuację i popełniłem błąd. Co do gier to od początku byłem sceptyczny, to brak produkcji w IP filmowym mocno mnie ciągle zaskakuje. Dlaczego Bagiński dostał "Rycerzy" czyli temat z góry skazany na porażkę i stratę kasy, a PLI nie może nic wyrwać na tematy które miałyby szansę odnieść sukces? I nie wiem i takich pytań mam dużo w głowie i nie wiem jak na nie odpowiedzieć. Mimo wszystko gra jeszcze się nie skończyła to jeszcze nie game over.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Larus [93.105.233.*]
    Bagiński to był ten wabik na który ja swego czasu dałem się złapać. Dziś oddaje się on libertariańskim pogaduszkom z Dukajem o czasach po piśmie a te czasu są już na wyciągnięcie ręki i inne firmy zarabiają na tym miliardy $$$. Ci zaś pięknie perorują, Zarząd w ogóle nie czuje branży, może przy sprzedaży rowerów lepiej by mu poszło. Obiecałem, że za piątala wejdę, ale teraz dodaje warunek jak się zmieni coś w zarządzie, ten niczego nie dociągnie.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~XyZ [188.33.6.*]
    Ja juz nie kupuje od dwoch lat. Ten zarzad to mem podobnie jak Twoje podniety tym co Ci mowi na walnym itd. fakty sa takie, ze ludzie pokroju Baginskiego spychaja koszty na spółkę robiac deale jednoosobowo i krecac sobie biznesu z boku. Stan firmy najlepiej oddaje ucieczka Grabca po pol roku. Zarzad totalnie niewiarygodny, wywracajacy sie o wlasne nogi. Terminy realizacji strategii nie dotrzymane, 95 procento projektow wyladowalo na smietniku, Otherland widac, ze guzik z tego będzie. Potrafią kłamać nawet w tak prozaicznych rzeczach jak organizowanie dwóch webinarow rocznie dla inwestorow czy trailer Rookie wr wrzesniu ubieglego roku, gdzie gra po 5 latach jest w fazie Vertical Slice xd Mowilem Ci juz, ze masz Confirmation bias, stajac sie pośmiewiskiem jak i ten zarząd i ich kolejne piękne opowiesci
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Bialoczarny [37.248.223.*]
    Co jak co, ale webinar powinien być ogłoszony przed wynikami i dzisiaj powinniśmy słuchać zarządu. Można byłoby jakieś wnioski wyciągnąć z ich podejścia i nastawienia. Mogliby odepchnac wrażenie, że tracą kontrolę i rozjeżdża im się to między palcami.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~DnoDna [146.70.232.*]
    woooooow a cóż to za zjazd na twarz kursu ? ? ? nieźle bujnęło sekciarzami warto zrobić screena tego legendarnego kursu na dzisiaj ! białoczarny dalej jesteś spokojny o swoją "emeryturę" na skupie papieru ?
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Didi [84.40.218.*]
    A moze im to na reke? Moze uznali, ze bycie na rynku nic im nie daje? Spuszcza kurs do gleby i sciagna spolke? Nie raz juz cos takiego widzialem na NC.

Jesli to nie jest celowe dzialanie, to przeciez zaraz im sie cash skonczy i co wtedy?
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Bialoczarny [37.248.216.*]
    Bardzo mało prawdopodobne, żeby chcieli ściągnąć z giełdy. Tak sami z siebie. Oni chcą docelowo sprzedac swoje udziały. W tych realiach można sobie darować pytanie o cenę.

Jak kasa się skończy to zrobią emisję. Tylko znowu, mam wrażenie, że skutecznie odstraszają kapitał. Ci co się wcześniej dali omamić temu zarządowi, raczej dobrej reklamy nie zrobią.
    Przyszło mi do głowy, że najwięcej na tym stracili właściciele. Posiadają większość udziałów, nikt z nich nie opuszczał okrętu. Firma była całkiem dobrze wyceniana i wystarczyło w odpowiednim momencie znaleźć kapitał nie powiodło im się to
    Najwięcej to stracili zarządzajacy. Dostali akcje za grosze w programie motywacyjnym i sami sobie założyli lock up i nie sprzedali ani jednej akcji. I o ile właścicieli można zrozumieć bo to ich dziecko choć przed erą Zbika sypali w rynek, to zarząd jZbikowski i Małek są tylko zwykłymi najemnikami i nic ich poza pracą z PLI nie wiążę. Ale widzę, że większość na forum już przekreślilo PLI :)
    Co do celowego zaniżania to prościej zrobić emisję miliona akcji bez pp jako emisję ratunkową i wydymać rynek jakby ktoś naprawdę się uparł. Wy dalej wyceniacie core biznesu spółki po kursie? No to bardzo ciekawe, bardzo.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Xyz [185.49.31.*]
    Wez juz chlopie sie nie odzywaj, masz cos ewidentnie z glową. Core biznesu sie pali, a wszystko co moglo ratowac spółkę tj. wlasne IP lezy i kwiczy, a ten tu dalej posty wyrażające optymizm i nadzieję. Jestes memem. Ps. Rowniez jestem akcjonariuszem i rowniez dlugo bylem wyrozumialy, ale juz zejdz na ziemię
    Te dwa boty to boty, które miały za zadanie totalnie niepłynną spółkę choć trochę rozruszać. Ktoś musiał wyjść. Innej wersji nie byłbym w stanie przyjąć, bo jak można stracić około 80 % kapitału i twierdzić , że jeszcze będzie dobrze. To by się kwalifikowało jako ciężkię zaburzenie.
    Jakbyś umiał liczyć to straciłem na tę chwilę przy obrocie raptem 13k akcji 50% wczoraj to było około 30 % ale ty się bierzesz za inwestowanie, a procentu policzyć nie dajesz rady xD
    Patrzcie bot zna się na procentach, a nie wie, że musiał dobierać przez 2 lata, żeby nie mieć tej teoretycznej straty 80 %. Uważajcie, bo dalej ma włączone, że to okazja życia, będzie tworzył te swoje treści o "indolencji intelektualnej większości inwestujących w Platige, którzy nie mogą dojrzeć prawdziwej wartości", którą dane jest zobaczyć tylko wybrańcom. Światłość w ciemności mroku inwestycja życia przeprogramuj tylko mózg. Wkurza mnie gość, który uruchomił tego bota mianującego się flagą Polski. Sporo ludzi mu uległo i jeszcze może ulec, a dziś Platige przekroczył czerwoną linię.
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Xyz [188.33.6.*]
    Jeszcze dla podkreslenia jakim cyrkiem jest Platige, to dzisiaj najbardziej rozbawil mnie komentarz na Discord dotyczący Whims Of the Gods, ze co prawda to babraja sie z gra juz 5 lat, ale np. takie Manor Lords robiono 8 lat. Jakim klaunem trzeba byc, zeby wgl porownywac sztos IP jakim jest Manor Lords robiony jednoosobowo, w sporej mierze z pasji, do tego badziewia, ktorego po 5 latach konca nie widać, na ktore poszlo 6 mln, zespol zapewne 8-10 osobowy i końca nie widac
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~wenus [15.204.97.*]
    bialoczerwony będziesz pisał sam z sobą niedługo

Mnie zastanawia inna rzecz. Jeśli rynek i technologia grają przeciw takim spółkom, jak trudne będzie wygenerowanie odpowiedniego pułapu przychodów? Jak to zrobić? kim? czym? jak trudny tu będzie wzrost. Panowie z zarządu to wymyślą? Wątpię, ale oni też nie muszą do końca, ważne, żeby właściciele i zarząd mieli na chleb.
    Ale jak biało-czerwony zauważył, na pewno już skompletowali załogę na Kanarach. :)

Uwiera hak a brak odwagi by sobie kupić w historycznym dołku? RSI leży i kwiczy pomysl czy ktoś to sprzedaje rzeczywiście przy RSI 18 czy to ma tak wyglądać i jeszcze dotknięcie dołka wszechczasów....
    A mema to sobie w rodzinie poszukuj pało!
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~Lol [150.254.176.*]
    Ja dzisiaj dokupiłem 900 sztuk po 5.50 wiec jednak ktoś sprzedaje :)
  • Re: Prognozy kursu lub wyników Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.235.*]
    Nawet gdy malarze malują wykresy to idzie coś dokupić pod warunkiem, że masz odwagę.
    Zazdroszczę takiej ceny.

[x]
PLATIGE -1,15% 5,14 2026-04-13 14:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.