Ale po Twojej wróżbie był dołek na 2185. Czyli jakieś blisko 200 pkt niżej. To że wjazd był na tą półkę to brawo my. Tylko czy Ty byś wytrzymał z Lkami tak długo i tak poniewieranymi? Pytam bo nie znam twoje psychy
Normalne, jak lubią to biorą, a że śpi on na kasie, a one mają kase no limit, brak powodu do zdziwienia ;)))) Jak to mówią piniądz przyciąga piniądz ;))))) I jeszcze jak tak sobie przypomnę tego Donka wczoraj i te konsulaty to Wam powiem, że sam sobie szukaj powoli konsulatu ;))))
Panowie, ale PKO BP to jest OK płaci dywidendy-kurs zaniżany aż żal patrzeć - ale za to DINO - zero dywidendy i droższe od PKO 7-krotnie. To jest kabaret dopiero :-)
Widzę że od października mam ugrane 15p zysku na pozycji auu, na oko powinna nastąpić korekta wzrostu ale zaryzykuję i trzymam tyle już mnie ta pozycja wymęczyła dodatkowo malutko czasu i głowy , powinni jutro urwać i dopiero spadek jakiś chodź sam nie wiem.
DAX odbił od w dół od szczytu o 0,4% a na S&P500 szykuje się podwójny szczyt. Jutro może być koniec trumpowej euforii. Dolar jednak wciąż spada czyli będą drukować na maksa i kupować wszystko co się rusza nawet bananowe walory.
No z drugiej strony Ja już widzę taka euforia zapanowala wśród wielu analityków, na X to już w ogóle teorie, że czeka nas złota era jak w latach 2005-2007, że Wig20 na 3000 itd. No kurde nie wiem Xd
Ciekawostka - funciak poniżej 5 zł ! (GBP/PLN 4,9952). Euro zaczęło spadać do dolara a złoty do dolara stoi stąd spadek euro i funta do złotego. Cuda i dziwy albo poszukiwanie zyskownych lokat za wszelką cenę ?
Tylko czy jak bazowe zaczną spadać - to my w górę będziemy szli? Zastanawiam się, ale raczej nie bardzo. DAX wydaje się koniec wzrostów lub jest bardzo blisko. Tak samo sapinka podwójny będzie straszyć. No łatwo nie będzie rosnąć, ale nigdy nie wiadomo.
Dlaczego banan nie potrafi w takim stylu jak sp500 poprawić ath chociażby zeszłorocznego, puknie zaledwie 2410 -2460 fw2 i będzie się droczył co dalej, ale prawda taka zę wymiotło szortującą stronę mocy z forum
PKO urwało parkiet od spodu hehe, Na wigu20 jesteśmy blisko długoterminowej linii 238....co zrobiliśmy na niej podwójny szczyt... ja jutro poobserwuje może, garbowanie skóry będzie tylko nie wiem czyjej ;). pozdrawiam
Zawsze tak jest. Jak shorty dostają po głowie to się nie odzywają i w drugą stronę też to działa identycznie. No DAX pokazał klasę-jankes również. No a my? Wiadomo co nam ciąży na wykresie-Widać gołym okiem.
DAX bujanie na szczycie. Tam jest koniec balu - zasięgi 21.400-21500 się właśnie materializują. Może 100pkt w górę na Openie kiedyś zrobią, żeby pozamykać Lki i finito. Statystycznie to 4-5 dni mogą się tak bujać.