przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>
> Wiadomość zmieniano 1 razy (ostatnio - 20/06/2004
> 15:28).
Czy moje nazwizko istnieje w krajowy rejestrze dłużników i w jakich bankach bardzo proszę o odpowiedź lub podpowiedzenie mi w jaki inny sposób mogę się tego dowiedzieć
Moja firma wspolpracuje z KRD (teren mazowieciki).
Najwazniejsze informacje jesli chodzi o KRD:
1. Aby miec dostep do systemu KRD trzeba wykupic abonament w KRD.
2. Jesli ktos ma dostep i chce sprawdzic osobe fizyczna musi miec jej zgode na pismie (brak zgodny to kara 30.000 zl)
3. Mozna sprawdzic firmy bez zgody jesli powstaly przed ustawa z 2003 roku. Po tym roku mozna sprawdzic bez zgody.
4. Na Liscie w KRD dluznik jest do 10 lat (jesli nie splaci dlugu)
Po pierwsze moja firma to była " Kolor-Tec" a nie jak ktos pisze Kolor - tech" a pozatym jesli jest na tyle odwaznym to niech napisze komu nie płaciłem, bo ja mam do wgladu kazda fakture. I teraz jest pytanie czy ja moge z tym cos zrobic ?? bo nie pozwole sobie na to zeby ktos mnie obrazał i kalał moje dobre imie.
Witaj, minimalna kwota za którą możesz być wpisany/wpisana to 500 pln brutto w przypadku firm i 200 pln brutto w przypadku osób fizycznych. Po spłacie zadłużenia, firma która cię do KRD wpisała ma obowiązek do 14 dni zmienić informacje o spłacie długu. Niestety ty będziesz w rejestrze mimo to figurował jeszcze przez dobrych kilka lat , z informacją że miałeś taką wpadkę i spłaciłeś.
Byłam poręczycielem kredytu osoby która zalegała ze spłatami. Kredyt został spłacony.Jak długo moje nazwisko będzie w KRD? Czy fakt ten jest przeszkodą do otrzymnania kredytu przeze mnie w innych bankach.
Witam
W 1997r poreczylem kredyt ktory był w windykacji ale został spłacony.
Obecnie figuruje na liscie dłużników banku i z tego powodu bank odmawia mi udzielenia kredytu.Czy bank miał takie prawo i co trzeba zrobic aby z takiej listy zostać zkreslonym.
Pozdrawiam
Z góry dziękuje
przemekb Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>
Witam,
proszę o pomoc...Czy istanieje "ogólnopolski rejestr dluzników/dlugów" typu BIK, z którym można nawiązać stalą wspólpracę przy dzialalności polegającej na udzielaniu pożyczek gotówkowych itp.? Gdzie można szukać pomocy?
(poza KRD)
pozdrawiam
BJ
Mogę zapewnić że biuro to jest sprawdzone ponieważ ja osobiście wyjeżdzalam za jego pośrednictwem do Irlandii w ramach programu au-pair i eż musialam zaplacić okolo 700 zl. więc proszę się nie obawiać!!!
BJ Napisał(a):
> Witam,
> proszę o pomoc...Czy istanieje "ogólnopolski
> rejestr dluzników/dlugów" typu BIK, z którym można
> nawiązać stalą wspólpracę przy dzialalności
> polegającej na udzielaniu pożyczek gotówkowych
> itp.? Gdzie można szukać pomocy?
> (poza KRD)
> pozdrawiam
> BJ
>
Sprawdzić siebie można poprzez Biuro Obsługi Klienta każdego z biur (KRD jest prywatną spółką, jednym z trzech BIG-ów w Polsce):
1. InfoMonitor Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusze: Biuro Informacji Kredytowej SA, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych SA i Związek Banków Polskich) - www.infomonitor.pl
2. Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: osoba prywatna: Małgorzata Kaczmarski) - www.krd.pl
3. Europejski Rejestr Informacji Finansowej Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: Grupa Kapitałowa KRUK SA) - www.erif.pl
Najbardziej popularnym rejestrem jest InfoMonitor, który prowadzi Centralną Ewidencję Dłużników - wydaje najwięcej raportów (4,5 miliona w 2008 roku; w 2009 prognozy są na trzykrotnie wyższym poziomie - 12 milionów) i oferuje dostęp do 2,5 miliona informacji gospodarczych o długach (w tym także wobec 97% sektora bankowości detalicznej).
niedlogo zamierzam wyjechac za granice za posrednictwem BIURA RODZINA z siedziba w olsztynie jednakze firma ta nie posiada swojej strony w internecie oraz za posrednictwo znalezienia pracy pobieraja oplate w wysokosci 800zl jednakze nazwana jest ona oplata manipulacyjna prosze o przeslanie mi jakich kolwiek informacji na temat tej firmy gdyz mam spore watpliwosci co do legalnej dzialalnosci tej firmy oraz obawiam sie iz moge stracic moje pieniadze
z gory dziekuje
monika k
ponizej podaje dane tego biura
BIURO RODZINA/ FAMILY
OFFICE
K. Bartosiewicz-Kościelska
OLSZTYN
10-542 Olsztyn, Polska
ul. Dąbroszczaków 39 p.614
tel. +48 89 5355111
tel/fax +48 89 5355121
e-mail : olsztyn@biurorodz
Szukam już od 40 minut posranego Krajowego Rejestru Długów , dłużników , zadłużonych i.t.d. Gdzie on do cholery jest ?
Na wszystkich stronach i linkach na tym temacie otwierają się posrane reklamy pieprzonych banków. Gdzie do cholery ten rejestr ? gdzie ta lista?
Czy zawsze szukając w internecie interesującego mnie tematu muszę najpierw przejść przez stertę smieci nie interesujących mnie??!!
zdenerwowany 40-latek
Mozesz wejsc na http://www.rejestr.online.pl .Na tej stronie znajdziesz mam nadzieje wszystkie informacje, jest takze nowe forum na ktorym mozesz zadac pytanie lub napisac do mnie emaila. zapraszam, pozdrawiam Partner KRD BIG SA
Janjanicki Napisał(a):
> Szukam już od 40 minut posranego Krajowego
> Rejestru Długów , dłużników , zadłużonych i.t.d.
> Gdzie on do cholery jest ?
> Na wszystkich stronach i linkach na tym temacie
> otwierają się posrane reklamy pieprzonych banków.
> Gdzie do cholery ten rejestr ? gdzie ta lista?
> Czy zawsze szukając w internecie interesującego
> mnie tematu muszę najpierw przejść przez stertę
> smieci nie interesujących mnie??!!
> zdenerwowany 40-latek
MARCIN SKIBNIEWSKI Napisał(a):
> czy jest na liście dłużników
marcin skibniewski zam pruszków 05-800 ul cich 3 m 2