Dość prawdopodobne było że nastąpi 5ta fala bez względu na rząd fal czy to w 3 czy to w C ale żeby tak wyprzedzić świat ? I taką słabość zmontować bo od początku sesji wiele czynników nie działało jak trzeba teorię spiskową można podejrzewać
Powyższy mój post został zamieszczony z dużym opóźnieniem więc wcześniej napisałem go inaczej :)
Dawniej KDPW zamieszczał na swojej stronie ogólnodostępny kalkulator SPAN do wyliczania depozytów zabezpieczających na instrumenty pochodne, w tym i dla pozycji przeciwstawnych, więc każdy średnio kumaty czytelnik mógł go sobie wyliczyć. Jednak od 7 listopada ubiegłego roku jest on dostępny tylko dla uczestników KDPW i wymaga logowania.
Zachowaj to dla siebie, podobnie jak te pozycje z kartki w zeszycie, nikogo to nie interesuje, kazdy widzi, ze lepiej rzucic moneta i bedzie miec sje wieksza skutecznosc od ciebie hahah
Ja to jestem ciekaw czy jutro będą zbierać PKO BP czy dobrym dawnym zwyczajem sypać. Coś mi się zdaje, że niestety to drugie :-( A zresztą walić taką giełdę, wszystko odbiło a u nas jak zwykle. RSI 23 a ci jadą w dół. Wszystko w duszy mają. Niech grają sobie sami ze sobą.
Miałem S na Z, bo bez kosztów i kurna 20pkt ugrałem, a ci pojechali blisko 70. Gdybym to utrzymał to odrobione na depo by było. Ale ja nie potrafię trzymać S długo :-((((
Mnie to by nawet pasowało jutro w dół bo w portfelu mam tylko opcje spadkowe a specjalista zestrachany nie wystawiam ofert godzinę :) to i tak nie będzie jak wyjść tylko w kontrze mogę L grać
Tak na dobrą sprawę to raczej kapitał zagraniczny nie był decydujący w spadkach bo PLN jest mocny . Może trochę zwlekali zamykający niepokryte pozycje depozytem bo liczyli na wyższe kursy ale i oni po 13.00 zostali skasowani .Obroty były spore potwierdziły wyprzedaż być może przyczyną były zamiany z fundów akcyjnych na obligacyjne obecny kuli ? bo chyba nie umorzenia w ppk:) czy tam zamiany w pół między fundami zdefiniowanej daty bo tak można:) mała kula śnieżna ruszyła mimo wszystko
Ja dzisiaj podczas sesji nie pisałem co gram pisałem wczoraj i dzisiaj jak spx na szczycie był po naszej kilka godzin jaką mam strategię na jutro czytaj że zrozumieniem albo nie czytaj wcale moich postów:)
Mnie to by nawet pasowało jutro w dół bo w portfelu mam tylko opcje spadkowe a specjalista zestrachany nie wystawiam ofert godzinę :) to i tak nie będzie jak wyjść tylko w kontrze mogę L grać
Posta mi wycieli więc bardziej cenzuralna wersja jego.... Dałem trochę plamę dziś było nic nie robić no ale rano za takie TP gdzie pozamykałem to bym grzecznie dziękował... Jest jak jest nie można wymagać zbyt dużo. Nasi chyba trochę przegięli w sakli spadku. Jakoś perły narodowej nikt nie chce przed dywidendą.
Tradycyjnie bananowa w spadkach przoduje, bo u nas najwięcej AI i nowych technologii, buahha. Jutro pewnie zjazd pod korektę w USA, bo na wzrost nie ma reakcji.
Patrząc na zieloną Azję oraz amerykańskie i europejskie kontrakty można byłoby się spodziewać równie mocnego otwarcia i u nas. Niestety, baza dzisiejszych wzrostów dla FDAX i FS&P została wczoraj mocno obniżona bo od godz. 21 rozpoczął się ich mocny spadek i obecnie kontrakt na S&P jest notowany prawie na tym samym poziomie co wczoraj o godz. 17 a kontrakt na DAX tylko o 40 pkt wyżej. W związku z powyższym nie należy się u nas spodziewać fajerwerków na otwarciu.
Dzisiejsze lepsze dane o czerwcowej produkcji przemysłowej w Niemczech nie wywołały zadowolenia, wręcz przeciwnie, ich kontrakt zaczął spadać razem z kontraktem na S&P. Widać więc, że na rynkach nadal panuje awersja do ryzyka. Co prawda rentowność amerykańskich obligacji trochę się podniosła, ale znowu zaczyna spadać.
Myślę że na początku dnia będzie wzrost a później spadniemy falą 5 w dół i dopiero wtedy mocniejsze odbicie na indeksach. Dokąd falą 5 sięgniemy na wig20 to nie mam pojęcia.
Rynki są rozbujane i jakieś nerwowe szczególnie kontrakt na DAXa. Niby opanowali chwilowo sytuacje ale.. A co nasz grajdołek .... ? 2200 ma szanse się bronić. Może będzie konsola o której wspominałem. Raczej trudny dzień do wchodzenia w pozycje ale przecież można być BP.
@777777 Ty się zdecyduj co Ty robisz bo wypisujesz cały czas tylko logiki brak. Już masz PUT już masz CALL i jeszcze akcje. Już widzisz 5kę, 10kę i tak dalej i tak dalej.