Dnia 2024-05-10 o godz. 11:08 ~piobor napisał(a): > Znów fajne teorie widzę :-) Formacja spadkowa na Dax, kwestia czasu i leci. Przystanek na 17k widzę
Poważnie pod rozwagę w perspektywie roku poddaję kupowanie daxa - finansjera już się chyba połapała co się tam święci.
Ile w tym prawdy i co z tego będzie to nie wiem ale podobno prawnicy zasadzają się na zaskarżenie WIBORu że jest niezgodny z prawem - mogą jakiegoś newsa wypuścić, należy mieć to na uwadze. To gdzieś tak ktoś coś....
Zbyt mocno poszli tymi bankami w dół, ciężko będzie coś odbić w końcówce. Ale przy takim zachowaniu banków sesja i tak na plus, że nie całkowicie się posypało.
Co do banków pisałem wcześniej - dopiero ze 2-3 takie sesje to można się zastanawiać. Takie cuś to można się pośmiać - 2600 nawet w pół godziny z tego co jest mogą zrobić. Zwłaszcza ostatnia godzina może być megamocna i tego sobie życzmy
Za szybko spada by się zbytnio obawiać. No wiadomo nikt tego nie lubi - w sumie podobna odległość do 2500 i 2600. Luzik póki co wszystko poza bankami rośnie :))))
Dnia 2024-05-10 o godz. 15:03 gar-fild napisał(a): > Jak przez 530 przejdzie na dobre to wilk z ravciem będą mogli ucztować przez weekend
W poniedziałek ich ucztowanie się zakończy ponieważ nie zamkną całkowicie swoich S ze względu na stratę, którą by ponieśli. W poniedziałek znowu będzie pogoda dla byka.
Ja juz robie kolejny zakup L 2533.... Ostatnio wyciągnąłem 89pkt, teraz może bedzie więcej ??? Półka po półce będziemy szli do góry bo gwarantuje to PPK - wpływy 1 mld miesięcznie
dorzucone PKOBP Dino ... Tak patrząc na spółki to nie widać za bardzo potencjału wzrostowego bez banków. Oczywiscie oprócz PKN który powinien kosztować 100pln
Ja tutaj widzę próbę zarobienia na S i wyrzucanie na siłe banków - jednak tutaj grubas ma problem bo wzystko jest brane - obrót ponad 1 mld, mysę ze do 1,3mld dojadą Kazda taka obnizka powinna być traktowana za dobry moment do ładowania LLLLLLLLLLLLLLLLL
Zrobią 530 (nie sądzę aby zrobili pełne 527 na ind) to już jedna nóżka bardziej, lub nie wyjście nad 560. a w nast tyg można powalczyć o zgaszenie w ukł tyg.
może poza watkiem... dla odmiany wziąłem S na francuza. To jest panstwo upadłe i według mnie przy tych stopach procentowych francja bedzie miała problemy budżetowe i to nie tylko deficyt 5% PKB...
No i wybiliśmy się na samodzielność w spadkach :-) Wg mnie ostatnia szansa na pójście w górę dziś, ale wiadomo, że u nas to albo zieleń głęboka, albo czerwień głęboka. Jak wyciągną w okolice 2550 to rozpatrywać to można będzie w czymś w rodzaju dziwactwa na tym dziwnym ryneczku